bEUgró a Gödörben: Zbigniew Namyslowski és a Zakopane Highlanders

Február 28-án, a bEUgro sorozat Lengyelországhoz kapcsolódó részén a Gödör Klubba látogat egy igazi jazz világsztár. Ezen a szombat estén Zbigniew Namyslowski látogat hozzánk, ám ez az önmagában is szenzációs előadó most nem csak a megszokott quartetjével érkezik, hanem a Zakopane Highlanders nevű folkcsapattal.

Így a két fellépő ötvözetéből egy különleges Jazz and folk estnek lehetnek szem és fültanúi a Gödör Klubba látogatók. Namyslowski eredetileg zongorázni és csellózni kezdett, első jazz zenekarában még e hangszereken játszott. Később harsonázni kezdett, majd nemsokára rátalált a szaxofonra, mely fő hangszere lett. A 60-as évek elején alapította meg a legendás Jazz Rockers zenekart Michal Urbaniak-kal. Pár évvel később mindketten mint a Wreckers quintett tagjai bejárták egész Amerikát, többek közt szerepeltek a rangos Newport Jazzfesztiválon is. Ezután szervezte meg saját quartettjét Angliában. Felléptek az összes európai és tengerentúli jelentősebb fesztiválokon mindenhol hatalmas sikert aratva muzsikájukkal. Számos albuma közül néhány Magyarországon készült, hazánkba mindig szívesen utazott koncertezni a művész.

Az estén természetesen magyar előadók is bemutatják tudásukat, a Fraktál fúvósegyüttes, és a Project 11 lép színpadra a Lengyel sztárok mellett.

Belépőjegyek elővételben 2000 ft-os áron válthatók a Gödör Klub kávézójában, és a Merlin Színház jegypénztárában. A koncertek napján a helyszínen 2300 ft-ért.

A bEUgro sorozat márciusban Észt és Lettország bemutatkozásával folytatódik.

2004. február 26.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster