MOL Budapest Jazz Fesztivál

Idén szeptember 23-24-25-én ünnepeljük a magyar jazz zenét: a MOL Budapest Jazz Fesztivál 120 művésszel, 7 helyszínen várja az érdeklődőket. A fesztivál célja felsorakoztatni a magyar jazzélet kiemelkedő szereplőit, létrehozni olyan egyedi produkciókat, amelyeken a tehetséges magyar zenészek és nemzetközi hírű külföldi vendégművészek együtt lépnek színpadra.

Az esti nagy koncerteknek a Közraktárak területén felállított sátorszínpad, a fiatal zenekarok estjeinek a Ráday utcai szabadtéri színpad ad otthont, az élő jazzkoncertek a Ráday utcai kávéházakban és kocsmákban, az éjszakai koncertek pedig a Kultiplexben lesznek hallhatóak. Az idei évtől jazzfilmek vetítése, valamint DJ Badihali (Tilos Rádió - jazz jockey) műsora - régi jazzfelvételek bakelitről – is várja az érdeklődőket. A Budapest Jazz Orchestra és a fesztivál néhány fellépőjének közreműködésével az ünneplés egy Fesztiválmegnyitó hangszeres felvonulással veszi kezdetét a Ráday utcában.

Bemutatkozási lehetőséget kívánunk teremteni a fiatal jazz-zenészek számára. Arra törekszünk, hogy a kultúrakedvelő közönséghez magas művészi és technikai színvonalú produkciókat juttassunk el, melyek nemcsak szórakoztatnak, hanem a hallgatóság ízlését is formálhatják. Célunk továbbá a hagyományteremtés: minthogy Budapesten kevés a jazzkoncert, azt szeretnénk, hogy a Budapest Jazz Fesztivál a magyar jazz ünnepe legyen és bízunk benne, hogy évről évre állandó és egyre rangosabb szerepet tölt majd be hazánk zenei eseményei között.

A fellépő zenekarok: Kőszegi Percussion Workshop Orchestra; Budapest Jazz Orchestra - Johnny Griffin, vendégek: Bontovics Kati és Berki Tamás; Grencsó Bio Kollektív; Jazz Timers; Szőke Nikoletta Trió; Jasna & Balkaneska; Szolnoki Dóra Jazz Quartet; Dresch Mihály Quartet, vendég: Lukács Miklós; Lantos Zoltán - Horváth Kornél Duó; Oláh Kálmán Trió - Kenny Wheeler; Dél-alföldi Szaxofonegyüttes – Szelevényi Ákos; Brezo Quartet; Bosambo; Gyárfás István Trió; Oláh Szabolcs Quartet; Vasvári Pál - Paco Sery Group, vendég: Bernard Maseli; Binder Károly - Borbély Mihály - Trilok Gurtu; Balázs Elemér Group, vendég: Dés László; Szakcsi Lakatos Béla, Kathy Horváth Lajos és Gadó Gábor a La Campagnie des musiques á ouir trióval; Jazzpression; Tisza Bea Quintet; Ektar; Elly Wright és a Sramkó János Trió, vendég: Szalóky Béla.

A fesztivál programja, s annak helyszínenkénti részletezése www.bmc.hu/jazzfesztival címen valamint a PestiEst MOL Budapest Jazz Fesztivál különszámban olvasható.


Kapcsolódó linkek:

www.bmc.hu/jazzfesztival

2004. szeptember 16.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster