Stereo MC's - Deep Down & Dirty

Amikor a Stereo MC's utoljára albummal jelentkezett, még az idősebb George Bush volt az USA elnöke, Tony Blair még nem volt a Munkáspárt vezetője és az Oasis csupán az első demóját készítette. 1992-ben a Connected lemosott minden mást a dance műfaj palettájáról.

Több millió eladott kislemez és album, díjesők, fesztiválokon főbanda státusz és több, mint egy éves teltházas turné. Aztán egy idegösszeroppanás, több, mint 400 felvett és eldobott dal és kilenc év telt el. A Stereo MC's a saját perfekcionista csapdájába esett. Semmi nem volt elég jó, nem voltak teljesen elégedettek egyetlen felvétellel sem. „Négyszázszor mondtuk azt: igen, ez egy jó dal, rákerülhet a lemezre. De mindig volt valaki, aki azt mondta: na nem. És kezdtünk mindent elölről.” – nyilatkozta Hallam nemrégiben a Q magazinnak.

Merész vállalkozás kilenc évet várni egy albummal egy olyan iparágban, ahol akár négy-öt év alatt már mindent meg lehet élni a debütáló lemez óriási világsikerétől a teljes elutasításig és elfelejtésig. Mégis a lemez olyan, mintha az a 9 év nem is lett volna. A Deep, Down & Dirty című Stereo MC's album tökéletes!

A Stereo MC's pedig egy különleges csapat. A Connected a kilencvenes évek elejének meghatározó lemeze volt. A banda a saját elvárásai szerint él és ezért inkább vártak kilenc évet, hogy ismét egy hasonló minőségű anyagot adhassanak az emberek kezébe. Megérte várni.


Kapcsolódó linkek:

Forrás: www.universalmusic.hu

2001. október 10.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster