Michael Jackson: Invincible

Az új Michael Jackson nagylemez október 26-án, egy teljes napon át letölthető volt a www.michaeljackson.com –ról. Az Invincible Jacko első stúdió albuma az 1995-ös HIStory óta. A korong executive producere maga Michael, aki mellett napjaink legsikeresebb producerei csillogtatták meg tehetségüket.

Vélemények:

Tommy Mottola, Epic/Sony (Michael kiadója):

"Az Invincible című album Michael Jackson legjobb munkáit tartalmazza. Michael tovább fejlődött, mint zenész, s legtehetségesebb társíróival, társproducereivel megalkotta azt az új zenét, amely minden bizonnyal elfoglalja helyét a pop történelmének legnagyobb szerzeményei között. Rajongói meg fognak lepődni, s élvezni fogják az Invincible által nyújtott erő mélységét."

Dave Glew (az Epic Records Group elnöke):

"Mint énekes, dalszerző, producer, író és zenész, Michael Jackson a legtehetségesebb és legnagyobb hatású művész a modern zene korában. Új nagylemezének megjelenése világraszóló esemény. A 'You Rock My World'-től a 'Speechless'-ig, az Invincible kimagasló zenei teljesítmény, amely új teret nyit ennek az úttörő művésznek."

A nagylemez:

Michael Jackson legújabb nagylemeze az Invincible (Legyőzhetetlen) címet viseli. Az előkészületek 1999. januárjában kezdődtek meg, s a munka kisebb megszakításokkal majdnem 3 évig tartott. Miután Michael kiválasztotta producer társait, köztük a legfontosabbat, Rodney Jerkinst (The Boy Is Mine, If You Had My Love), valamint zenésztársait és azokat, akik a lemezen még szerepelni fognak. 2000 decemberében megkezdődhettek a végső változatok elkészítései, amelyeket rendkívüli módon az Egyesült Államok legdrágább és legnagyobb stúdióiban, legalább 10 különböző helyen készítettek.

Michael teljesen szabad kezet kapott a Sonytól, Tommy Mottola csak annyit mondott, hogy az, amit hallott a lemezből meggyőzte arról, hogy sikerre van ítélve, s szeretné, ha még ez évben meg is jelenne. A legjobb zenészek és producerek, illetve a stúdiók bérlése kb. 30 millió dollárt emésztett fel. A stúdiókban dolgozók szerint Michael kb. 60 számot készített el, s később ezekből válogatta ki azt a 16-ot, amely felkerülhetett a lemezre.

A korong 2001. október 29-én jelent meg az egész Világon, kivéve az Egyesült Államokban és Kanadában, ahol egy nappal később került a boltokba.

A HITS Daily Double honlapja szerint - ők figyelik az album eladásokat az USA-ban - az 'Invincible' album valósággal párolog a polcokról: "Michael Jackson 6 évi szünet után megjelenő új albumát az Invincible-t (Epic), megjelenésének első napján elkapkodták az üzletekből. A kereskedők szerint ha az eladások így folytatódnak, akkor az album felkerül a következő héten a chart első helyére, kiütve a Backstreet Boys The Hits: Chapter 1 (Jive) albumát, amely ugyanazon a napon jelent meg."


Kapcsolódó linkek:

http://www.mj2001.ini.hu

2001. november 4.Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster