No Doubt - Rock Steady

Amerikában nem tartott sokáig az a ska hullám, amely 1996-ban kezdődött, ám az emberek még mindig nem unják Gwen Stefani-t. Mi több, kifejezetten divatos énekesnőnek számít: ő a rózsaszín amcsi rock-csirke, a lánymagazinok sztárja, a sebezhető, ám mégis feminista és nagypofájú nőci, akit tinédzserek ezrei próbálnak utánozni.

A No Doubt új albuma, a Rock Steady pedig tökéletesen illik a képbe: könnyed, laza dalokkal töltötték meg, izzadságszagnak még a nyomát sem lehet felfedezni rajta. Persze, rá lehet kenni, hogy aki ennyi sztár-producerrel dolgozik (Sly & Robbie, Steely & Cleevie, William Orbit, Nellee Hooper, Ric Ocasek, és egy fickó, akit valaha Prince-nek hívtak), nem is csinálhat rossz lemezt.

A korongot hallgatva egészen nyilvánvalóvá válik, hogy miért kellett Jamaika és London között repkedve elkészíteni: a reggae és a nyolcvanas évek new wave-je az alap, de az egész határozottan mai hangzásvilágba csomagolva, precízen, kiválóan mixelve. Azt sajnálom csak, hogy a hip-hop mágus Dr Dre, és a manapság annyira népszerű Neptunes nóta nem kerültek fel a lemezre, ők sajnos kicsúsztak a határidőből.

Nehéz tehát meghatározni, hogy mi a célközönsége a Rock Steady-nek, mint ahogyan az is komoly fejtörést okozott, hogy vajon hová skatulyázzuk be: a pop vagy a rock kategóriába, és ez az egyik erőssége.

Az abszolút befutónak a videóklipes, lassan agyonjátszott Hey Baby-t, a Waiting Room-ot (melyet Prince-szel közösen énekel Gwen), a Running-ot és a Don’t let me down-t tippelem.

2002. január 31.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster