Sugababes - Angels with dirty faces

A popban mindig is két fajta lánycsapat recept létezett: a jókislányok, mint a The Supremes, a Destiny's Child vagy a Spice Girls, és a rosszlányok, mint a The Shangri-Las, a TLC vagy a Bananarama. Ez utóbbi kategória jellemzője, hogy az ide sorolt hölgyemények kimaradoznak éjszaka, hogy bulikban kössenek ki, kiakasszanak egy-két srácot, az asztal alá igyák őket, majd a nap végén lemosatlan sminkjükkel az ágyban kössenek ki. A rosszlányok gyanúsan sandítanak a fotókon, nem igazán jellemző rájuk, hogy didkóikat mutogatják a magazinokban, és nem is nyafognak lényegtelen dolgokról, egy szóval: lazák.

A Sugababes természetesen szintén a jófejek közül való. Az Angels with dirty faces album megjelenése előtti időszakban - mint a hozzájuk hasonló csapatok többségének - nekik is szembe kellett nézniük néhány kellemetlenséggel, amelyek könnyen a karrierjük végét is jelenthették volna. Először a debütáló korong kiadójával szakítottak (nem sokat kellet várniuk, és a Universal máris új ajánlattal kereste meg őket), majd - a legenda szerint - a trió egyik tagja, Siobhan Japánban elment WC-re, és többé nem tért vissza hozzájuk, így sürgősen pótolniuk kellett.

A lányok azonban cseppet sem keseregtek, ehelyett inkább összekapták magukat és egy olyan friss pop albumot készítettek, amivel ismét bebizonyították tehetségüket. Ezt jelezte előre az első kislemezes Freak Like Me, majd a Round Round is, amelynek fülbemászó dallama és különleges videóklipje miatt bizonyára sokan csábulnak majd el.

Azoknak, akik attól tartanak, hogy máris hallották a korong két legjobb dalát, és a többi csak töltelék, eláruljuk, hogy ez tévedés. Ott van például a Switch, a feszes ritmusú nóta arról, hogy hogyan szabaduljunk meg unalmas barátunktól, aki csak a homlokunkra képes csókot lehelni, a Stronger, az En Vogue-ra emlékeztető szélesvásznú ballada, vagy a Supernatural, a lüktető ütemeivel, amiért Britney valószínűleg sírva könyörgött volna.

Az Angels with dirty faces talán legkülönlegesebb száma a Shape, amely Sting Shape of My Heart-jának feldolgozása, amelyben a Police egykori frontemberének hangját is hallhatjuk.

Videóklip lesz belőle, fogadjunk?

Már első albumukkal is kiemelkedtek a dömpingből, és ezúttal sem kell bennük csalódnunk.

2002. október 6.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster