Oláh Ibolya – Egy sima, egy fordított

Mit kell tudnunk az előadóról? Ibolya a Megasztár egyik legkiemelkedőbb alakja volt. Sokan meg mertek volna rá esküdni, hogy a végén őt hozza ki győztesnek a közönség, ám végül „csak” a második helyen végzett. Hála az égnek ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy lépéshátrányból indul Tóth Veronikával szemben. Sőt!

Mit kell tudnunk a lemezről? A bulvársajtó sajnos kíméletlenül kiforgatta Ibolya magánéletét, és arról, hogy a nyár folyamán igen komoly munka folyt, csak keveset lehetett tudni. „Kim”Novák Péter volt az, aki igazán a szárnyai alá vette az ifjú tehetséget, hiszen már akkor is lenyűgözte az egyénisége és a tudása, amikor még csak egyszerű tévénézőként figyelte a műsort. Péter vette a fáradságot, és zenésztársaival együtt egy kisebb stúdiót épített fel Ibolya lakhelyén, a tiszadobi gyermekotthonban, és abban a különleges hangulatot árasztó környezetben írták meg a dalokat. Amikor egy-egy nóta alapjai elkészültek, a Művésznő elvonult velük néhány órára, majd amikor visszatért, már megvoltak az énekdallamok is. Az albumra felkerültek olyan klasszikusok is, mint az „Embertelen dal”, a „Mi lesz velem”, vagy az „A szerelemnek múlnia kell”, és természetesen a Megasztár talán legemlékezetesebb dala, a „Hazám” is helyet kapott, Ibolya lélegzetállító előadásában.

Az új számok java részét Novák Péter jegyzi, de Presser Gábor is örömmel vállalta az együttműködést.

A lemez legnagyobb pozitívuma az, hogy a szövegek úgy simulnak Ibolya személyiségéhez, mint egy finom, elegáns kesztyű. Tisztán érezni, hogy a szerzők nem csak odacsapkodták a maradékot, hanem valóban megpróbáltak Ibolya fejével gondolkodni, amikor a dalokat írták, ezért külön tiszteletet érdemelnek.

Megjósolhatatlan, hogy mennyire lesz kelendő ez az album, és ha jól fogy (adja az ég!), azt vajon még a Megasztár körüli felhajtás kontójára lehet-e majd írni, vagy a műsor készítői valóban elérték a célukat, és sikerült visszahozniuk a tartalmas, valódi érzelmekkel és gondolatokkal teli zenére való igényt ebbe a nyomorék, kereskedelmi rádiók szennyével elárasztott világba.

Reméljük, a mélyen tisztelt publikum kapcsol, és még sok olyan rendkívüli tehetségnek ad majd munkát, mint Oláh Ibolya.

Ezzel kezdd: Nem kell, Ördögöd van, Hazám

Ezt hagyd utoljára: Találjmárrám (nem a minősége, hanem a súlya miatt)

Pontszám: 10/10


Kapcsolódó linkek:

www.olahibolya.hu
Oláh Ibolya Rajongói Oldal
Oláh Ibolya Rajongói Oldal - nemsokára itt!

2004. október 6.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster