Újra nálunk játszik a Fun-Da-Mental

Novemberben ismét lesz EuroConnections a Trafóban. A nagysikerű rendezvénysorozat e hónap 24-én 20:00 órai kezdettel a francia UHT és az angol Fun-Da-Mental zenekarokat mutatja be.

UHT

Bemutatunk egy egyedülálló és maradandó hangzást, amit az elektronika és samplerek segítségével Dj Click - Párizs egyik leghíresebb helyének, a Batofar-nak rezidens dj-je –, egy 1901-es nagybögő megbabonázásával K-Mille és a vad sctratch-játékáról híres Nińo Korta ültetnek sejtjeinkbe.

Az UHT (Ultra High Temperature) egy folyamatosan kísérletező, újító trió Párizsból, hatalmas felfedezőkedvvel. A Batofar klubban havonta megrendezésre kerülő „Boum Ba Clash” sorozat is ezt a vállalkozó kedvet mutatja, ugyanis ezeken a fél improvizatív estéken, minden alkalommal más-más meghívott vendéggel (pl: Cosmik Connection, Meď Teď Shő…) játszik együtt az együttes.

Az egy éves improvizatív fellépéseknek a tapasztalata arra inspirálta a zenekart, hogy első, nyolc dalból álló albumukat házi stúdiójukban, saját maguk készítsék el és hangszereljék.

Az együttes a színpadon teljes gázzal száguldozik a nu-jazz, a hip-hop, a dub és a drum’n’bass határvonalain.

Beat & Breakfas t- válogatás (2000, Black Tambour)

Pic de Pollution - album (2001, Black Tambour)

Polar Project - válogatás (2001, Mk2 - Warner)

Fun-Da-Mental (UK)

A Fun-Da-Mental-t a kilencvenes évek elején alakította, Aki Nawaz és társa, Impi D. Nawaz, akik egyébként a Nation nevű független kiadó létrehozói is, amely olyan előadók lemezeit adja ki, mint a Transglobal Underground, Natacha Atlas vagy Loop Guru.

Az igen erősen politikus hangvételű, a globalizáció és a kapitalizmus negatívumai ellen folyamatosan szót emelő csapatnak eddig három nagylemeze jelent meg, a legutóbbi Erotic Terrorism címmel 1998-ban látott napvilágot. A zenekar folyamatosan turnézik, sokszor léptek már fel mások által elhanyagolt országokban, mint az egykori keleti blokk tagjai vagy a szovjet utódállamok. Az idei Pepsi Szigeten legfrissebb, éppen augusztusban megjelent, negyedik, There Shall Be Love című albumuk anyagát mutatták be, melynek számaival a Trafóban is találkozhatunk majd.

Seize The Time (1994, Nation Records)

With Intent To Pervert The Cause Of Injustice! (1995 Nation Records)

Erotic Terrorism (1998, Nation Records)

There Shall Be Love (2001, Nation Records)

A koncertek után a Fun-Da-Mental dj-formációja adja a talpalávalót.

2001. november 16.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster