Jamie Winchester - Hrutka Róbert: It's your life

Szinte nincs is Magyarországon olyan könnyűzenét kedvelő ember, aki ne hallotta volna az It’s Your Life, vagy a Take Me Home című dalokat, az előadók kilétét mégis sokak számára homály fedi. Nem is csoda, hiszen eddig a duó egyfajta „fantom zenekarként” működött, hiszen – a média-szerepléseket leszámítva - egyetlen alkalommal sem léptek a nyilvánosság elé. De csak eddig! Sokak kívánságát teljesítve a Hrutka Róbert és Jamie Winchester alkotta produkció koncertezni kezd.

A két muzsikus neve nagyon jól cseng a hazai könnyűzene berkeiben, hiszen számos nagylemez (több mint százötven album!) és koncert dicséri eddigi pályafutásukat. A két fiatal művész nemrégiben úgy döntött, kísérletképp elkészítenek néhány közös dalt, de azt álmaikban sem remélték, hogy ennyire sikerül közös hullámhosszra kerülniük. Már első szerzeményük, az It’s Your Life sikere igazolta elképzeléseiket, hiszen a dal hónapok óta a slágerlisták és a kívánságműsorok favoritjai közé tartozik. Az It’s Your Life kedvező fogadtatásán felbuzdulva úgy döntöttek, folytatják a közös munkát, melynek első, kézzelfogható eredményeként – a Tom-Tom Records kiadásában – júniusban maxi CD-n megjelentették a dal album-, és jó pár remix-verzióját, amihez sikerült több sztár Dj.-t is megnyerni, mint pl. Dj. Sterbinszkyt és Dj. Szeifertet.

A tíz új szerzeményt tartalmazó, It’s Your Life című album - mely november 20-án került a boltokba - a közeljövő egyik legnagyobb zenei szenzációjának ígérkezik. Már csak azért is, mert a hazai könnyűzene számos nagyágyúja játszik és énekel az anyagon. Arról nem is beszélve, hogy a szerzők igyekeztek megtartani az It’s Your Life által kijelölt, slágeres, akusztikus zenei irányzatot. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy „egysíkú” lenne a repertoár. A fülbemászó slágerek között hallhatunk lírai szerzeményeket, húzós tempójú rockot, dzsessz-t, swinget, sőt egy Howard Jones-feldolgozást is!

Bár még mindig előkelő helyen szerepel a sikerlistákon a bemutatkozó számuk, az It’s Your Life, Jamie és Robi úgy döntött, újabb sláger-gyanús szerzeményt mutat be a nagyérdeműnek. Ez nem más, mint a Take Me Home című szám. Akik már hallották, egybehangzóan állítják, ismét egy világszínvonalú Hrutka-Jamie-dal született. A dal klipje pár napja már látható a zenei televíziós műsorokban és csatornákon. Maga a nóta pedig egyre több rádióban szólal meg.

A legfrissebb hír a duó háza tájáról, hogy ígéretükhöz híven koncertezni kezdenek. Annak ellenére, hogy számos felkérés érkezett eddig is, Jamie és Robi csak most érezte elérkezettnek az időt azok teljesítésére. Leszámítva a rengeteg televíziós, „unplugged” produkciót, nyilvános koncerttel először január 23-án este, az Old Man’s Pub színpadán állnak a közönség elé. Természetesen nagyon sok olyan zenésztársuk is segítségükre lesz a buliban, akik az album elkészítése során is velük muzsikáltak. A névsorból Galambos Zoltán, Giret Gábor és Borlai Gergő nevét említeném, de lesznek más sztárvendégek is. A repertoár főleg az új számokból tevődik össze, ám ezeken kívül is tartogatnak jó pár meglepetést a közönségnek.

2002. január 15.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster