2001 a zenében I. rész

2001 minden kétséget kizáróan a rock visszatérésének éve volt, de tőlünk nyugatabbra a pop meztelenre vetkőzése is nagy szám volt. (lásd az angol és a német Popstars docu-soap sorozatot, amely magyar változatával Üstökös néven megismerkedhettünk, a mi Popsztárok című műsorunkat pedig hamarosan a műsorára tűzi a TV2… szóval csak egy évvel vagyunk elmaradva. Ez is valami.) Elbúcsúztunk néhány fiú és lány csapattól (lásd All Saints, 5ive), Madonna megint felrázta a világot (ezúttal a csillagászati árú koncertjegyeivel), a U2 és a Depeche Mode körbejárta a világot, és volt megint Sziget. De nézzük csak kissé részletesebben!

Január

Az All Saints bejelentette, hogy ezentúl nem járják a közös utat, több hetes pletyka és spekuláció után végre kihirdették, hogy vége. Nicole és Natalie Appleton szólóterveket szövögetett, talán mint duó is.

Januárban kezdték el vetíteni az angol Popstars showt, tinédzserek ezrei ragadtak a képernyőkre Angliában.

Craig David rekord mennyiségű, hat Brit Awards jelölést kapott…

Február

… de sajnos üres kézzel ment haza a díjkiosztóról. Ellenben Robbie Williams tarolt, ő lett a legjobb férfi előadó, az övé a legjobb angol videó és a legjobb kislemez a Rock DJ-ért. Ezért érdemes volt kivetkőznie magából.

Március

Shaggy visszatért, és az összes slágerlistát megjárta az It wasn’t me című száma. A popsztárok, Danny, Myleene, Suzanne, Kym és Noel – ejtsd: Hear’Say – első kislemeze minden idők legkelendőbb debütáló single-je lett.

A Manic Street Preachers meglátogatta Fidel Castrot Havannában, és kiadta a Know Your Enemy-t.

Április

Ez a hónap minden bizonnyal az S Club 7-é volt. Az eddig makulátlan imidzsű tinik közül a három srácot, Bradley-t, Paul-t és Jon-t a londoni Covent Gardenben kapták el, miközben jóízűen szívták a jointot. Utána természetesen gyorsan anti-drog kampányba kezdtek.

Madonna bejelentette a Drowned World Tour állomásait, rajongók százai álltak be a pénztárak előtt kígyózó sorokba, annak ellenére, hogy a jegyárak 16 és 35 ezer Forint között mozogtak.

Joey Ramone 49 éves korában, április 16-án, rákban hunyt el.

Május

Billie Piper férjhez ment Chris Evanshoz. Az esküvő össz-vissz 15 percig tartott.

Az egész világon tetőzik a nu-metal hullám, a Linkin Park és társai mindenhol az élbolyban tanyáznak.

Június

Craig David már az USA-ban is az elsők között van. "Fill Me In" című debütáló kislemeze szinte hurrikánként söpört végig egész Amerikán.

Darren Hayes a Savage Gardenből szóló albumán dolgozik egy San Francisco-i stúdióban.

A hónap kislemezévé választotta a londoni székhelyű, patinás, 20 éve létező, brit The Record Collector havimagazin a Heaven Street Seven zenekar White Lies In HiFi című, három számot tartalmazó maxilemezét, melyen a zenekar 2000. tavaszán megjelent Cukor albumán hallható három számának angol nyelvű változatai - Sweetness (Hol van az a krézi srác), Christine 16 (Mozdulj) és Truly Sorry (Sajnálom) - hallhatóak. A Nagy-Britanniában egyébként nem kapható kislemez mellesleg kissé szokatlan módon, egy évekig Londonban élő, ott újságíróként is dolgozó magyar fiatalember magánakciója útján került ki a brit lap szerkesztőségéhez.

A Bad Religion dobosának, Bobby Schayer-nek sajnos kettétört karrierje, ugyanis komoly vállproblémái adódtak, amelynek következtében orvosai eltanácsolták a zenétől.

2002. február 14.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster