2001 a zenében - II. rész

Július

Liamnek és Nicolenak megszületett első gyermeke, Gene. A kórházból kifelé jövet Noel nagybácsi eképpen jellemezte az idilt: „Nagyon nyugodt, olyan, mintha éppen vásárlás után lenne. Azt is mondta, hogy a szülés könnyebb volt, mint a tetoválást elviselni.”

Madonna turnéja londoni állomásához érkezett. A régi szép idők elmúltak, amikor csak 2000 Ft-ot kellett fizetni egy turnéprogram-újságért. Manapság ugyanez 26 ezret kóstál.

Jim Morrison rajongói hamarosan megvásárolhatják a 30 éve elhunyt sztár tökéletes mását. A zenészről ugyanis nemrég készült egy tökéletes hasonmás, mégpedig egy 15 centiméteres baba, amely külsőleg teljesen olyan, mint az eredeti sztár.

Eminem továbbra sem léphet ausztrál területre, ugyanis az ausztrál hatóságok még most sem barátkoztak meg a rapper jellemével. A sztár már többször is beadta a beutazási kérelmet, de eddig sajnos minden alkalommal elutasító választ kapott.

A legfrissebb sajtóértesülések szerint a Wu-Tang Clan egyik elismert rappere, Ol Dirty Bastard túl van egy öngyilkossági kísérleten.

A londoni lapok legfrissebb értesülései szerint George Harrison jelenleg egy svájci klinikán fekszik. A sztárt állítólag agytumora miatt, már közel három hónapja folyamatosan sugározzák, de eddig az orvosok még nem fedeztek fel érdembeli javulást nála. Harrison egyébként már kapott hasonló kezelést, igaz akkor a tüdőrákot próbálták meg legyőzni a klinikán. A zenésznél először 4 évvel ezelőtt állapítottak meg rákos elváltozásokat, amikor is gégéjéről távolítottak el egy daganatot.

Kid Rock Pamela Andersonnal randizgat, AJ McLean a Backstreet Boys-ból alkoholproblémákkal küzd.

Augusztus

Sziget és egyéb nyalánkságok. Az idei felhozatal meglehetősen vegyes volt, a szó pozitív értelmében. A legnagyobb sztárok, és a legifjabb tehetségek is jártak nálunk. Jó volt.

A hónap tragédiája a 22 éves R&B énekesnő, Aaliyah halála, aki a Bahamákról hazafelé tartott, amikor lezuhant repülőgépe.

Augusztus 8-án ellopták a 100 Folk Celsius zenekar teherautóját, amelynek csomagterében benne volt a zenekar összes hangszere, erősítőik, színpadi technikája, fellépő ruháik, tulajdonképpen mindenük.

Suge Knight újra szabadlábon.

Mariah Carey bevallotta, hogy emócionális és pszichikai összeroppanásban szenved, majd az összes nyilvános szereplést lemondta és kórházba vonult.

Hónapokon át tartó kemény munka után végre lezárultak a Slipknot új albumának munkálatai.

A magyar könyvpiac szépirodalmi sikerlistáján Ákos: A hűség könyve olyan írók műveivel együtt szerepel, mint John Updike (Nyúlfark és más történetek), Kurt Vonnegut (Áldja meg az Isten, Dr. Kevorkian), Márai Sándor (A gyertyák csonkig égnek).

Marylin Manson, szexuális zaklatás miatt akár két évre is börtönbe kerülhet. A botrányos rocker állítólag az egyik svéd koncertjén szexuálisan molesztálni kezdte testőrét, aki a történtek után arra készül, hogy beperelje az énekest. Manson csak röhög az egészen.

Szeptember

Megszületett az első Westlife baby, a 20 éves ex-Atomic Kitten Kerry Katona adott életet Westlife Bryan gyermekének.

A 5ive feloszlott. Az MTV élő adásában közös sírás közepette búcsúztak rajongóiktól.

New Yorkban terroristatámadás érte a World Trade Center dupla tornyát. Szinte az összes sztár beszállt Bono kezdeményeezésébe, és több tucat jótékonysági koncertet adtak világszerte, hogy az özvegyeket és az árvákat támogassák.

Bombariadó volt a D-12 repülőgépén, amellyel a csapat szeptember 18-án tért vissza az Államokba.

A Making Music című előkelő és szakmai berkekben is igen nagy szaktekintélynek számító zenei magazinban megjelent egy igen előnyös hangnemben íródott recenzió a Rémember zenekar megszólalását, zenei világát illetően. Az eset érdekessége csupán annyi, hogy az értékelés egy '99-ben elküldött anyagról szólt, a leközölt fotó is akkori.

A Metallica hivatalos website-ja szerint James Hetfield rehabilitációs kezelés alatt áll. A csapat által kiadott hivatalos közleményből kiderül, hogy az énekes-gitáros alkohollal és egyéb szerekkel kialakult függősége ellen küzd, és az elvonókúra miatt a metallisták minden aktivitásukat elhalasztották, beleértve az új album felvételeit is.

A punk nagyapjaként is emlegetett Iggy Pop az egyik sztárja a Reebok új reklámkampányának, amely a márka klasszikus, mondhatni old skool termékeit kívánják újra divatba hozni.

Michael Jackson új kislemezének címadó dala, a "You Rock My World" már néhány nappal a hivatalos megjelenés után felbukkant az Interneten.

Britney Justinnal randizik, amíg nyaralnak, betörnek hozzájuk. A részeg tolvajt gyorsan elkapják.

folyt.köv.

2002. február 18.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster