Brandy – A kislány felnőtt

Hihetetlennek tűnik, hogy 3 év telt el Brandy utolsó megmozdulása óta („Never Say Never”). A nyugalom időszaka volt ez, mialatt Brandy rátalált önmagára és megalapozta jövőét, így most, két platina album, öt év televíziózás és négy filmszerep (Double Platinum, Cinderella, Osmosis Jones, és I Still Know What You Did Last Summer) után a művésznő egy új külsővel, egy új albummal (Full Moon) és egy új lakcímmel tért vissza.

„Nagy lépés volt a számomra, hogy saját otthonba költöztem, mivel eddig a szüleimmel éltem, akik mindentől megvédtek. Kaptam egy esélyt, hogy valóra váltsam az álmaimat.” – meséli lelkesen a nemrég megházasodott Brandy. Az énekesnőnek, aki magát otthonülő típusúnak tartja, nehéz volt a reflektorfényben felnőnie, de az újonnan jött függetlenség alkalmat adott számára, hogy rengeteg tapasztalatot gyűjthessen, ami meglátszik új lemezén, a „Full Moon”-on is.

„Szexinek érzem magam, mintha egy vadonatúj ember lennék.” – mondja. És ez meg is látszik! Énekesnőnk immár teljesen felnőtt, a gyermeki ártatlansága az egykori önmagával, Moesha-val együtt feledésbe merült. „Moesha meghalt.” – mondja Brandy, mikor azt kérdezzük tőle, hogy mire számíthatnak a sikeres televíziós show rajongói az új album kapcsán.

Brandy több értelemben is megújult, hiszen a sztár és régi producerének (Rodney Jerkins) közös munkája, a „What About Us?”, teljesen kiemelkedik a többi monoton techno/hip-hop számok közül, amik napjainkban megtöltik a hullámhosszokat. A kemény, utcai stílus és a nehéz szöveg teszi a dalt az egyik legaktuálisabb szerzeménnyé.

Brandy nagyon alapos volt, mikor a harmadik album munkálatai a hangszereléshez érkeztek. „Sokáig tartott, míg megtaláltuk azt a hangzást, amit akartunk, mivel nem szerettem volna, ha az új lemezem ugyanúgy hangzik, mint az összes többi. Fontos, hogy stílusteremtő legyek. Megváltoztatom a játékszabályokat!”

Nemcsak a megjelenése változott meg, hanem férjhez is ment a háromévnyi kihagyás alatt. Vegetáriánus lett, kerüli a hamburgereket, amit egykor naponta evett. „Azért eszek, hogy éljek, nem azért élek, hogy egyek.” – mondja. „A testem a templomom, ahol a lelkem megpihen.” De nem csak ez az egyetlen ok, amiért egészségesen táplálkozik, és templomként kezeli a testét mostanában: ő és férje, a producer Robert Smith, júliusra várják első babájukat.

Brandy azon túl, hogy újraértékelte és megértette önmagát, megváltoztatta a teljes életszemléletét. Azt teszi és mondja, amit érez, és ez a lelki és érzelmi felnövés vezetett ahhoz, hogy az új korong a legszemélyesebb legyen mindközül. „Azt hiszem, erről az albumról elmondható, hogy az ének és a kreativitás egyediségén túl, egyszerűen más mint a többi.” – elmélkedik. - „Ez azért lehet, mert most már sokkal jobban értékelem önmagam, és ezt bele tudom vinni a zenébe is.”

Mindez kristálytisztán hallatszik új albumán.

/S/

2002. március 5.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster