TNT élő koncert a Kisstadionban!

VAKÁCIÓ!

Kisstadion! Tizennégyezer ember! Teltház! Fenomenális érzés lehet egy zenész életében egy ilyen csodának, a főszereplője lenni. A TNT június 14-én - némi szerencsével - találkozhat ezzel az érzéssel, és remélhetőleg ez az esemény csupán csak a kezdete annak a sikersorozatnak, amit a későbbiekben még sokszor átélhet.

Mi lehet a TNT sikerének titka?

A választ egy mondatban biztosan nem lehet megfogalmazni, hiszen már önmagában a siker is nehezen magyarázható jelenség. Az azonban biztos, hogy kishazánkban, az utóbbi években nem volt képes, más előadó vagy zenekar olyan és annyi elsöprő erejű slágert piacra dobni, mint amit a TNT produkált. A teljesség igénye nélkül, íme néhány dal, ami a koncertprogramban is szerepel: Tiltott perc, Bolond, aki sír, Fogd a kezem!, Nem jön álom, Kicsi gesztenye, Holnap hazautazom, Sírni tudnék, Vadkemping, Látod, zokog a szívem…stb. Felmérések szerint napjainkban a TNT az egyetlen hazai zenekar, aki zenéjén keresztül, szinte egyedülálló módon képes meghódítani nem csak a fiatal, hanem az idősebb generációt is. Talán még maguk sem hittek abban, hogy „néhány platina lemez” és tucatnyi slágerlistás dalt követően a stúdiómunkák és a megszámlálhatatlan diszkó fellépés után életük talán legnagyobb megmérettetése következik. Ákos és Inti zenésztársaival együtt már hónapok óta egy próbaterem mélyén, szinte éjjel és nappal erre a koncertre, készülnek. Akiknek volt szerencséje hallani az új hangszereléssel részleteket a koncert anyagából az pontosan tudja, hogy ez az élő koncert, hangszerelését vagy akár zenészi kvalitását tekintve igazi csúcs. Ákyék elhatározták, hogy a Kisstadionban egy olyan színvonalú koncerttel rukkolnak elő, ami nem csak a közönség, hanem a zenészszakma elvárásait is kielégíti majd. A koncert időtartama –a vendégművészek fellépését is beleszámítva- kb. 2 és fél óra, amelyet bemelegítésként megelőz egy DJ. blokk, hogy a néző folyamatos érkezése alatt a hangulat, kellő fordulatszámra pörögjön. A koncert szervezője és egyben rendezője a Sport&Music kft. nagyon bízik a sikerben, hiszen a közelmúltban országszerte rendezett TNT koncertek azt bizonyították, hogy a közönség tömegesen érkezik, és nagyon feldobott hangulatban távozik az élő koncertekről. A Sport&Music szándékosan egy fiatalok alkotta tehetséges produkciót karolt fel, mert elérkezettnek érezte az időt, hogy a nagy koncertek ne csak és kizárólag az évtizedek óta reflektorfényben lévő korosabb előadók, és zenekarok privilégiuma legyen. A koncertszervező a jegyek árát úgy kalkulálta ki, hogy az érdeklődőket még véletlenül se riassza el a magas jegyár.

Egyébként, akik a legolcsóbban szeretnének jegyhez jutni, azoknak lehetőségük van Június 1-ig elővételi áron a jegyet kedvezménnyel beszerezni. Nem túlzó a kijelentés, miszerint; aki eljön a koncertre az biztos, hogy sokkal nagyobb élményhez jut majd, mint amennyit a belépőjegyért fizetett.

Miért éppen június 14.-én?

Az eredeti terv szerint AKÁCIÓ címmel június 13.-án került volna sor a koncertre, de Áky teljesen" bepánikolt" a babonában szerencsétlennek emlegetett dátumtól, így a koncert egy nappal későbbre tolódott.

Június14! A diákok életében talán ez legcsodálatosabb nap, hiszen nincs tovább, vége: itt a VAKÁCIÓ!

A koncert szempontjából az ideológiai megközelítés alaposan leegyszerűsödött, hiszen ha a bizonyítvány jó, akkor gyere és ünnepelj velünk a Kisstadionban, ha viszont bukta van, akkor gyere és vigasztalódj, mert majd a pótvizsgán javíthatsz.

Sztárvendég: Szikora Róbert – az R-GO sztárja- már többször megtöltötte a Kisstadiont, így ehhez a helyhez biztosan szép emlékek fűzik. A TNT egyik nagy kedvence Robi, éppen ezért nem csoda, hogy a fiúk megtiszteltetésnek vették, amikor a Robi örömmel és azonnal elfogadta a felkérést.

A koncert még számos olyan meglepetést tartogat, amit csak az láthat és hallhat, aki ott lesz a bulin.

Néhány érdekes és fontos információ a Kisstadionban történő látvány, és koncerttechnikai előkészületekről.

A hangosítással megbízott team, - TNT valamennyi élőkoncertjét hangosítja- a hangfalakat, úgy helyezi el a Kisstadion különböző pontján, hogy mindenki számára a zene és a hangerő aránya bárhol élvezhető legyen.

A színpadi látványterv szerint a TNT három világítóbetűjéből épített színpadelemeken a kísérő zenekar játszik, amelyet egy félkörívben felépített világító show-színpad kísér. A show-színpadnak nagyon fontos a szerepe, hiszen ezeket a díszletelemeket táncosok foglalják el, akiket több száz táncosból – garantáltan a legszexisebb, legvadabb és legőrültebb lányokból-Ákos és Inti ízlése szerint válogattak ki. A show-színpadon a hatás fokozása kedvéért függőleges csillogó króm rudakat – mint koreográfiai kelléket- helyeznek el, amelyek segítségével, a táncos lányok néhány táncos betétben, elsősorban az erősebbik nemet kívánják elkápráztatni. Hogy a koncert minden apró részlete mindenki számára jól látható legyen, 100 négyzetméter vetítési felületen láthatják nem csak, a helyszínen digitális „Spy” (kém) kamerák segítségével rögzített élő, hanem a számítógépekkel előre megszerkesztett mozgóképeket is. A világítástechnika a legfinnyásabb nyugati elvárásokat is képes kielégíteni, hiszen ezen a koncerten látható speciális lámpa és effekt - berendezések a legnagyobb világsztárok koncertjein már sokszor bizonyítottak.

Mit is lehetne ennyi előkészület után kívánni a TNT legénységének?

Sok sikert, és a ritmus legyen veletek!

www.warnermusic.hu

2002. május 24.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster