MTV Europe Music Awards - élő tudósítás!

21:00 P. Diddy in da house. Tiszteletkörök a helyieknek, éljen Barcelona, spanyol nyelvlecke kevésbé haladóknak. A színpad megint fantasztikusan néz ki.

A bulit a Best Group díj átadásával nyitják, Kid Rockné, született Pamela Anderson és Wyclef Jean konferál. A jelöltek: Coldplay, Linkin Park, No Doubt, RHCP, U2

21:05 A Best Group díjat a Linkin Park nyeri! Mr Hahn a zenekar képviseletében köszöni a rajongóknak.

21:08Színpadon a Röyksopp. Csuda egy színpadkép: norvég faházikó, havas, jégcsapos, benne két szintis, egy gityós. A nézőkre zuhog a műhó.

21:14 Best R&B award, átadják: Pharrell Williams (Neptunes, N*E*R*D és Jade Jagger. A jelöltek: Ashanti, Alicia Keys, Beyoncé Knowles, Jennifer Lopez, Mary J Blige

A nyertes: Alicia Keys

21:17 A színpdaon Pink, Get the party started, aztán a Don't let me get me, best of új album egyveleg. Nem is pink többé és nem is olyan jó, mint a lemezen. Bocs, de tényleg..

21:28Diddy szerint több, mint 1 milliárdan nézik velünk együtt a show-t.

Sophie Ellis Bextor és Halle Berry konferál, best pop act. Jelöltek: Anastacia, Enrique Iglesias, Kylie Minogue, Pink, Shakira.

A nyertes: Kylie Minogue. Azt mondja, egy dobozon áll az emelvény mögött, annyira alacsony és csak így tudja elérni a mikrofont. :)

21:32 A színpadon Eminem takarítja a klozetet. (Cleaning out my closet) Vajh' mennyit fizet neki a Nike, hogy állandóan az a fehér kendő legyen a fején? Egyébként csúnya playbackre dumál rá. És természetesen jön a 8 mile filmzenéje is, az új kislemez.

21:38 Best male award, átadja: Pierce Brosnan. A jelöltek: Eminem, Enrique Iglesias, Lenny Kravitz, Nelly, Robbie Williams

A győztes: Eminem.

21:41 Best Live Act, konferál Ronan Keating és egy bombázó spanyol csajszi. Biztosan sokan irigylik most az egykori Boyzone-ost.

A jelöltek: Depeche Mode, Korn, Lenny Kravitz, RHCP, U2

A győztes: RHCP. Kiedisék a próbatermükből jelentkeznek és produkálják magukat.

21:46 Diddy beugrik a közönség közé, mint ahogyan Wyclef tette két évvel ezelőtt, azt bezzeg nem mutatják, hogyan jön ki! A színpadon a Foo Fighters zúz.

21:58 Némi szünet után a best webdesign díj következik. Aki átadja: Rachel Robbins és Nick Carter. A jelöltek: U2, Moby, David Bowie, Linkin Park, Black Rebel Motorcycle Club

A szavazók szerint a legjobb honlap Mobyé, aki folyékonyan beszél valamit spanyolul aztán váratlanul átvált angolra és közli, szereti és tiszteli Eminemet, annak ellenére, hogy rondán összeakadt a bajúszuk az amerikai díjátadón.

22:02 A színpadon Christina Aguilera és Redman. Ennek a ruhának biztos meglesz a visszhangja!

22:08A legjobb énekesnő díját adják át, nehéz lenne tippelni, ki kapja meg. A várományosok: Britney Spears, Jennifer Lopez, Kylie Minogue, Pink, Shakira.

J-Lo otthonról üzen, szeret bennünket és a Sony-t.

22:11 P.Diddy negyedszer öltözik át, a nézőtéren pezsgőt szolgálnak fel, Roger Sanchez majd' leesik a székéről.

Ms Dynamite és Moby konferálja be a legjobb új arc díját. A jelöltek: Avril Lavigne, The Calling, Röyksopp, Shakira, The Strokes.

A díjat ezúttal a The Calling tagjai tehetik a polcukra.

22:16 Bon Joviék ki tudja hányadszor állnak már az MTV díjkiosztók történetében a színpadon, és még mindig van új a tarsolyukban. (a szerző most feláll egy kicsit léggitározni)

22:25 Diddy megint új cuccban. A legjobb dal jelöltjeit a jónéhány kilót leadott Mel C és Anastacia mutatja be: Enrique Iglesias - Hero, Nelly - Hot in herre, Nickelback - How You remind me, Pink - Get the party started, Shakira - Whenever, Wherever.

A boldog nyertes Pink.

22:30 Enrique bizonyítani akar, akusztikus kísérettel próbál énekelni. Biztos sokan megdobálnak majd ezért, de számomra ez nem valami megnyerő, és a latin csődör féle pózolástól kiráz a hideg. Az pedig, hogy a végére belenyúlnak Billy Idol White weddingjének iglésziászosított változatába, egyenesen szentségtörés. Fúúúúúj!

22:36 Prezentál: Kylie, a tét: best hard rock, a jelöltek: Korn, Linkin Park, P.O.D., Puddle of Mudd, System of a Down.

Hát... én nem tudnék választani...

... a szavazók viszont a Linkin Parkra voksoltak a legtöbben.

Hahn jól elintézi: csak egy tenkjút mond aztán lelép az ausztrál minibombázóval.

22:44 Némi átszerelés után R.I.P. JMJ feliratú lólóban és Run DMC féle cuccban ismét itt van Diddy. A legjobb dance előadóknak járó díjat a The Calling tagjai adják át.

Jelöltek: DB Boluevard, Kylie Minogue, Moby, Röyksopp, Sophie Ellis Bextor.

Aki nyer: Kylie.

22:49 Puffy bevallja, hogy a Coldplay egyik dala alatt elsírta magát. Naaa..

Chris Martin jobb kézfejére írva vagyon valami, de nem kivehető. Legközelebb próbákozz pólóra vasaltatni, öcsi.

22:53 Te jó ég, kinek jutott az eszébe, hogy a sátán fiát, Marilyn Mansont és Kelist párba rakja? Kelis apja prédikátor! Most mi lesz ebből?

A legjobb hip-hop award jelöltjei: Busta Rhymes, Eminem, Ja Rule, Nelly, P.Diddy.

Vajon sikerül-e Eminemnek mégegy szobrot elvinni?

Hát ja. És mintha elérzékenyült volna.

23:03 Free Your Mind award, átadja az FC Barcelona focistája, Patrick Kluivert. Nem véletlen a választás, hiszen a díjat idén a Football Against Racism in Europe (Football a Rasszizmus Ellen Európában) nevű szervezet kapja.

23:11 Színpadon a hosszú kihagyás és mégtöbb pletyka túlélője, Whitney Houston.

23:15A Coldplay kapta a legjobb Egyesült Királyság & Írország béli csapatnak járó díjat.

23:22 Kiderül, hogy Diddynek fogalma sincs, hány milliót kapott dollárba átszámítva Rbbie Williams a nemrég aláírt szerződéséért. A fickó talán rossz úton indult el annak idején, de bármikor képes bizonyítani, hogy nem véletlenül ő az egyik legnépszerűbb énekes a világon.

23:28 Best rock award, átadja a Las Ketchup és Tiziano Ferro. Hiába vár a Bon Jovi, a Coldplay, a Nickelback és a U2, a Red Hot Chili Peppers a nyerő.

23:32 A legjobb album díj várományosait a Sugababes és Patrick Kluivert mutatja be: Coldplay - A rush of blood to the head, Eminem - The Eminem Show, Kylie Minogue - Fever, No Doubt - Rock steady, Pink - Misundaztood.

Eminem úgy látszik tarol. Lehet, hogy nem is annyira lázadó?

23:36 Wyclef Jean Jam Master Jay emlékének ajánlja produkcióját. Akik kísérik: a City High.

23:46 Az utolsó felvonás, Diddy újra öltönyben, elegánsan, megadja a módját. Az év legjobb videóit Jean Paul Gautier és Rupert Everrett mutatja be: Basement Jaxx - Where's Your Head At?, Eminem - Without Me,

Primal Scream - Miss Lucifer, Röyksopp - Remind Me, The White Stripes - Fell In Love With A Girl

Biztos nehéz lehetett milliónyiszor összerakni azt a legót, de Röyksoppot akkor is többen szeretik. Szerény, egyszerű norvég srácok, hajrá!

23:52 A bulit Moby produkciója zárja. A spanyol közönség nem nagyon érti, de nem baj, mi igen.

Jóccakát!


Kapcsolódó linkek:

A kategóriák és a jelöltek listája
Az MTV Europe honlapja

2002. november 14.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster