Popzene a mesés kelet ízeivel: Ízis

Egy új név a popzenei palettán, dallamos, csábító, izgalmas, keleti ízekkel fűszerezett zene egy albumon, két új tehetség: Almár Judit és Kovács Barnabás. Hat évvel ezelőtt találtak egymásra, közös álmukon, az Ízisen két éve dolgoznak. Amolyan zenei „házaspárnak” tekintik magukat, akiket vágyaik, terveik szorosan összekötnek.

Judit és Barna életét egyaránt a zene töltötte ki, már egymásra találásuk előtt is. Judit csodálatos hangját, tehetségét máshol is kamatoztatta, Barna pedig vérbeli zenészként a mai napig is részt vesz különböző produkciókban. Zenélt többek között Somló Tamással, Szűcs Judith-tal, Demjén Rózsival is. Hat évvel ezelőtt azonban Judit „kiszúrta” őt a színpadon, és rögtön érezte, ezzel a sráccal akar együtt zenélni. A csábításnak pedig Barna sem tudott ellenállni…

- Eleinte más produkciókba is belekezdtünk, az Akt zenekar például szintén a mi „gyermekünk” volt – meséli Barna. – Nagyon gyorsan egymásra találtunk a zenében! Az Ízisen két éve dolgozunk, rengeteg dalt megírtunk azóta. Termékeny páros vagyunk, ráadásul Judit mindig hajt, hogy még több dalt írjak. Már több nagylemeznyi anyagunk van… Szerencsére az egyik nagy lemezkiadó bizalmat szavazott nekünk, így hamarosan a közönség is megismerheti az első tizenkét kedvencünket.

- Számomra ez a zenekar az igazi, ebben van a legtöbb szerzeményem – fűzi hozzá Judit lelkesen. – Tényleg nagyon jól tudunk együtt zenélni, én vagyok Barna hangja és múzsája! Ragyogj! című dalukat szerették volna elsőként megismertetni a közönséggel, így ez került fel a már megjelent kislemezre. Ebből rögtön kiderül, hogy Juditnak fantasztikus hangja van, a zene dallamos popzene, amely minden korosztályt megérinthet, a keleti „íz” pedig, amellyel mindezt megfűszerezték a különlegességeket kedvelőkhöz állhat közel. A ritka keleti hangszerek – gajda, buzuki, kaval, fujara stb. - pedig csak fokozzák az egyedi hatást.

- Még nagyon az elején vagyunk, az a célunk, hogy minél több ember megismerje és megszeresse a zenénket – mondja Barna. – Ha már több lehetőségünk lesz fellépésekre, szeretnénk élőben is megszólalni.

- Én nagy népszerűségre, rengeteg koncertre vágyom! – jegyzi meg Judit. – Talán még külföldön is lesz rá lehetőségünk… Egy amerikai férfinak, a Music Fest egyik szervezőjének nagyon megtetszett a dalunk. Nagyon jó érzés pozitív visszajelzéseket kapni!

Zenei házasság

Azt azért halkan elárulhatjuk, hogy a két tehetséges zenészt eleinte nem a zene kötötte egymáshoz… Bár a szoros kapcsolatnak egy idő után vége lett, a jó barátság és az örömteli, közös zenei élmények megmaradtak.

- Mindkettőnknek megvan a külön magánélete, de a kapcsolatunk nagyon jó – meséli Barna. – Így is olyanok vagyunk, mint a házastársak!

- Ő a zenei férjem – mondja Judit. – Annyit civakodunk és annyi kompromisszumot kötünk egymással, hogy tényleg olyan a kapcsolatunk, mint egy házasság. Az életünk részét képezi a másik. Ráadásul imádok Barnával zenélni! Nagyon jó, amikor elkezd pengetni, és előbukkan a művészi énje. Attól mindig meghatódom, jönnek a dallamok, és elkezdek énekelni. Van amikor pedig fordítva történik. Inspirálom, ő pedig terelget engem.

 

Ízis dal-részletek:

Ragyogj!

Hódíts meg!


Kapcsolódó linkek:

www.izis.hu

2003. július 23.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster