Bejelentették a VIVA COMET-díj hazai jelöltjeit

Nehéz lesz döntenie a közönségnek arról, hogy idén ki kapja a VIVA COMET-díjat. Az ötfős listán akad botrányhős, platinalemezes, új felfedezett, korábbi COMET-jelölt és befutott rockbanda. A mind a szakma, mind a közönség szemében egyre nagyobb jelentőséggel bíró díjat június 10-én adják át egy látványos rendezvény keretében.

Mától az a kérdés, hogy a Hooligans, Király Linda, a Nox, a Tankcsapda vagy a Unique viheti-e haza idén a VIVA COMET-díjat. Az elmúlt hetekben a könnyűzenei szakma és a sajtó is sokat tippelgetett arról, hogy a VIVA kiket jelöl a rangos díjra. Vége a találgatásoknak, a zenetévé nyilvánosságra hozta, hogy a nézők mely előadók közül választhatják ki a nyertest.

„Évről évre öt előadót jelölünk a díjra és közülük a VIVA nézői szavazzák meg a győztest” – mondta Málnay B. Levente a magyar zenetévé vezérigazgatója a COMET-díjra esélyesek ismertetésekor. A tévénél több szempont alapján állították össze az ötfős listát. Fontos volt, hogy a legutóbbi VIVA COMET óta a nézők mely dalokat kedvelték leginkább és a VIVA mely klipeket játszotta a leggyakrabban. Lényeges szempont továbbá, hogy mely előadók méltóak arra, hogy a magyar könnyűzenét nemzetközi közönség előtt is képviseljék. A VIVA COMET ugyanis egy nemzetközi díj és a győztes előadó nemzetközi figyelmet is kaphat, hiszen a magyar győztest és a magyar COMET-díj átadásának összefoglalóját bemutatják a német VIVA csatornán is.

A VIVA COMET-díjat egy rendkívül látványos rendezvényen adják majd át június 10-én a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Az eseményre a zenetévé több mint kétezer vendéget vár. Hatszáz VIP vendég – a hazai könnyűzenei életből és a médiából ismert sztár, műsorvezető, sportoló – várható, de találkozhatnak majd a jelenlévők a Való Világ 3 győztesével is. A többi sok száz jegyet pedig a szavazó tévénézők közül sorsolják ki, illetve bárki vehet belépőt a díjátadóra a Ticket Express irodákban.

A VIVA minden évben törekszik arra, hogy a rendezvény méretét és színvonalát is emelje.

A tavalyi díjátadó egyik fénypontja volt, amikor az akkori nyertes, Ákos 30 fős zenekarával lépett fel a meghívottak előtt. Persze a mostani, látványos show elemekkel fűszerezett rendezvényen is élőben dalol az öt jelölt, akik azt ígérik, különleges produkciókkal is elkápráztatják majd a vendégeket. De, hogy pontosan mi is ez, egyelőre titok!

A díjátadó után hajnalig tartó zártkörű VIP partit tart a zenetévé, hogy a sztárok, újságírók és fotósok együtt ünnepeljék a legújabb COMET díjazottat.

„Idén már negyedik éve rendezzük meg Magyarországon a VIVA COMET-díjátadót. Az a tapasztalatunk, hogy a díj mára mind a szakma, mind a közönség körében egyre nagyobb jelentőséggel bír. Az elmúlt hetekben a nézők, de még a könnyűzenei élet képviselői is megkerestek minket azzal, hogy áruljuk el, kik lesznek a jelöltek és igazak-e a díjról és az esélyesnek tűnő előadóról szóló pletykák - mondta Málnay B. Levente. - A mostani lista igen

különleges, fantasztikus a stílusok keveréke. Nem irigylem a nézőket, nehéz lesz dönteniük!” Arról pedig csak találgathatunk, hogy a zenekarok eltérő stílusából vajon adódnak-e nézeteltérések. A mai napig emlegeti a szakma a tavalyi esetet, amikor Ákos és Dopeman szólalkozott össze a sajtótájékoztatón.

Holnaptól megindul tehát a „harc”: az öt előadó és rajongótáboruk versenye a díjért.

Ahogyan minden évben, úgy tehát a végső szó idén is a nézőké, hiszen szavazataikkal ők döntik el, hogy ki viszi haza a VIVA gömb alakú COMET-díját. A csatorna rendkívül nagy gondot fordít a biztonságra, még a tévé vezetői is csak a díjátadón tudják meg, hogy kié lesz az elismerés. A szavazatok összesítését ugyanis egy kétfős bizottság végzi, akik titoktartási nyilatkozatot írtak alá.

Lengyel Attila, a csatorna programigazgatója a következőket mondta el az esélyesekről:

Hooligans

A csapat Szenzáció c. albumának eddigi mindkét klipjét kiemelt ("X") kategóriában játszotta a VIVA. A Királylány című dal a rádióknál is áttörést hozott az együttes számára. Legutóbbi nagy sikerük, a "Játszom" akár a Királylány sikerét is felülmúlhatja.

Király Linda

Nagy várakozás előzte meg Király Linda tavaly megjelent debütáló albumát, melyen helyet kaptak régebbi slágerei is (Clubsong, Szerelem utolsó vérig). Azonban a VIVA-n "Holla" című dala és klipje aratta számára idén a legnagyobb sikert, melyet kiemelt ("X") kategóriában játszottunk.

Nox

Az együttes Százszor ölelj még című dala a rádiók és a VIVA nagy kedvence volt. Második albumuk, a "Bűvölet" alig három hónap alatt aranylemez lett. A lemez második kislemezéhez, az "Ébredj fel!" című dalhoz készült klip kiemelt ("X") rotációba került a VIVA-n.

Tankcsapda

Magyarország egyik legnépszerűbb rockcsapata egy szenzációs albummal rukkolt elő tavaly év végén. A lemez első klipjét, az "Adjon az ég" címűt a VIVA kiemelt ("X") kategóriában játszotta. Az "Élni vagy égni" című lemezről (amely már aranylemez) jelenleg a Be vagyok rúgva című klipjük pörög rotációban. Az együttes toronymagasan megnyerte a VIVA MegaWatt Ászok rockzenei bulijának "hazai rock" kategóriáját is.

Unique

A Unique már másodszor kap jelölést a VIVA COMET díjra! Mozaik című albumuk tavaly decemberben jelent meg, erről a címadó dal nagy sikert aratott a rádiókban és a VIVA nézői körében is. Az idén februárban megjelent "Úton" című klipet a VIVA kiemelt ("X") kategóriába tette. A dal néhány hét alatt a legjátszottabb klip lett, így átvette a vezetést a VIVA Charton.

A COMET díjat a német VIVA televízió 10 évvel ezelőtt alapította, hogy az elismeréssel Németország legnépszerűbb könnyűzenei előadóit tüntesse ki. Az elmúlt években a COMET Európa egyik legrangosabb zenei elismerésévé nőtte ki magát. A VIVA nemzetközi térhódításával a magyar, svájci és lengyel VIVA csatornák is COMET-díjjal jutalmazzák országuk legjobb előadóit.

A magyar nézők május negyedikétől június nyolcadikáig sms-ben (06-90-62-20-20) szavazhatnak a hazai VIVA COMET- díj jelöltjeire.

A VIVA COMET-díjátadóra (2004. június 10., Magyar Vasúttörténeti Park, Budapest XIV., Tatai út 95.)

Jegyek korlátozott számban kedvezményes áron válthatók a Ticket Express irodáiban.

A VIVA COMET-díjátadóról készült adás június 12-én 18.00-20.00 óráig látható a VIVA-n.

(ismétlés: június 13. vasárnap 13.00-15.00 és 20.00-22.00)


Kapcsolódó linkek:

www.vivatv.hu

2004. május 4.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster