Sztárok kampányolnak sztárokért a VIVÁn!

Bejelentették a VIVA COMET-díj jelöltjeinek kampányfőnökeit

Május 3-a óta már tudjuk, hogy kik lettek a 2004-es VIVA COMET-díj lehetséges díjazottjai. A többi most már a közönségen múlik, de a zenekarok, előadók nem tétlenül várják sorsuk alakulását. Az Európa Parlament választásokat megelőzően zajló díjátadóra ugyanolyan kampánnyal készülnek majd, mint a politikusok. Ki tudja? Ha nyernek, talán ők is Európába mehetnek a díj segítségével. A VIVA COMET ugyanis egy nemzetközi díj és a győztes előadó nemzetközi figyelmet is kaphat, hiszen a magyar győztest és a magyar COMET-díj átadásának összefoglalóját bemutatják a német VIVA csatornán is. A győzelem egyik záloga azonban – mint tudjuk – a jó kampányfőnök, akinek az arca, személyisége nagyon sokat javíthat a jelöltek esélyein.

„Az öt jelölt számára olyan nyilvánosságot szerettünk volna adni, amely a VIVA-n is túlmutat, ezért felkerestünk öt olyan elismert sztárt, akik több évtizede a pályán vannak és a mai napig mindenki elismeri és szereti őket. A magyar zenetévé még csak 7 éve létezik Magyarországon, a VIVA COMET-díj pedig 4 éve. Azok a művészek, akik most a jelöltek mellett kampányolnak, biztos, hogy ha korábban létezik már VIVA TV és a díj, ők is VIVA COMET nyertesek lettek volna.„ – mondta Málnay B. Levente, a VIVA TV vezérigazgatója.

Az ő szerepük a korteskedés, a nyilvánosság meggyőzése lesz az egy hónapos kampány alatt.

Az ötletet szerencsére mindenki nagy örömmel fogadta, hiszen mind a kampányfőnökök, mind a jelöltek nagyon szívesen dolgoznak együtt.

A VIVA TV pedig kampányfilmeket készített, melyben a kampányfőnökök arra buzdítják a közönséget, hogy szavazzanak az általuk képviselt jelöltre. Ezeket a nézők május 12-től láthatják a VIVA csatornán.

Hooligans – Csepregi Éva

Csepregi Éva nagyon örült, amikor megtudta, hogy ő lesz a Hooligans kampányfőnöke, annak ellenére, hogy nem ugyanabban a stílusban utaznak.

- Amikor először találkoztam velük személyesen egy fesztiválon, nagyon helyesek voltak! – mesélte Éva. – Azóta is odafigyelek a Hooligans nótáira, amelyek azért tetszenek annyira, mert egyszerre rockosak és slágeresek. Érzek egy kis párhuzamot a Neoton Família és köztük, bár mi inkább csajos zenekar voltunk, ők pedig kifejezetten férfiasak. Ha férfi énekes lennék, valószínűleg én is olyan dinamikus lennék a színpadon, mint Csipa, akinek szerintem magával ragadó, energikus az előadásmódja. Úgy érzem, hogy ők is örülnek nekem annak ellenére, hogy nem ugyanahhoz a korosztályhoz tartozunk és nem is ugyanazt a stílust képviseljük.

A Hooligans nevében Endi biztosítja Évát, hogy nagyon örülnek neki. Mint mondta, Évi először is jó csaj, és abban a Neoton Famíliában énekelt, akik „állat módon” nyomták a jobbnál jobb slágereket élőben, ellentétben az utánuk elszaporodott playback zenekarokkal.

Éva a következő érveket hozta fel kampányfilmjében a Hooligans mellet:

„Sok szavazásnál komoly észérvek alapján kell dönteni, de a VIVA COMET-en nyugodtan hallgathatsz az érzelmeidre! Válaszd a zúzós ritmust és a dögös pasikat! Válaszd a Hooliganst! Én rájuk szavazok! Ugye te is?”

Király Linda – Kovács Kati

Kati az ifjú énekesnőt kicsi kora óta ismeri, hiszen édesapjával hosszú éveken keresztül együtt zenélt.

- Még az Egyesült Államokban láttam Lindát először, de akkor még olyan kislány volt, hogy alig tudott járni, persze már akkor is a színpadon volt – mesélte Kati. – Legközelebb néhány évvel ezelőtt találkoztam vele újra, akkor a Parkszínpadon énekelt. Operát adott elő, de tudom, hogy a stílusában mindent ötvöz és valóban olyan, mintha fekete hangú lenne. Természetesen voltak botlásai, kisebb ügyetlenségei, de ez fiatal korából adódott. Igazi őstehetségnek tartom őt, aki hozott egy egészen másfajta szellemet, mentalitást, mint ami itthon van.

Linda szerint ennél jobb választás nem is lehetett volna, hiszen Katival valóban nagyon régóta ismerik egymást.

Milyen kampánybeszédnek örülne Linda?

„Nem mindegy ki képviseli hazánkat Európa színpadán! Lindának minden esélye megvan, hogy ő legyen az első magyar világsztár! Ennek első lépéseként legyen ő VIVA COMET-díj magyar nyertese! Én rá szavazok! Ugye te is?” - bíztatja Kati a rajongókat, mi pedig biztosak vagyunk benne, hogy Linda nagyon boldog lesz e a szavak hallatán.

Nox – Koós János

A Nox tagjai szerint a színész, énekes habitusa, életvidám, energikus kisugárzása tökéletesen illik a Nox stílusához.

- Tudjuk, hogy Jani szereti a magyar népzenét – reméljük, hogy komolyan veszi a feladatot, hiszen most erre lesz szükségünk. Úgy gondoljuk, hogy amit elképzeltünk kampánytervként az elkövetkezendő egy hónapra, az Koós János tudja majd a legjobban kommunikálni.

Koós János talán meglepő kampányfőnökként ebben a műfajban, de mint mondta, nagyon szívesen vesz részt ebben, hiszen csak jót tudott mondani a Nox-ról.

- Örülök neki, hogy van egy olyan csapat, amely a népi motívumokra támaszkodik és nem csak dübörgésből állnak a számaik – mondta a színész. – Szilvi nagyon jól énekel, ráadásul a tánc is nagyon tetszik, ezért úgy

gondolom, hogy nagyon megérdemelnék ezt a díjat, amelyet remélem tényleg ők kapnak majd meg. Úgy gondolom ők mások, mint a többi mostani sok-sok előadó. A kampány hadjáratom mennyire lesz komoly? Annyira, amennyire én az vagyok, de azt megígérhetem, hogy valóban komolyan veszem.

„Mindnyájan fontos döntés előtt állunk! Szavazzunk a legjobbra! Hadd lássa Európa, hogy milyen a magyar virtus! Legyen a Nox a VIVA COMET-díj magyar győztese! Én rájuk szavazok! Ugye te is?” – buzdítja kampányfilmjében Koós a szavazókat.

Tankcsapda – Benkő László

Benkő Lászlóék még ezelőtt gondolkodtak, hogy a mostani Omega turnéban Lukács Laciék legyenek az előzenekar, s nem véletlenül. Éljen a rockzene, éljen a Tankcsapda! – mondta Benkő Laci és ezzel összefoglalta, miért tiszteli a fiúkat.

- Örülök, hogy olyan követőkre találtam, akik a jóval nehezebb megélhetést választják és nem azt a könnyű utat, amelyen kereskedelmi szempontoknak felelnek meg – véli Benkő Laci. – Régen is ismertem őket és csak reméltem, hogy lesz elég kitartásuk, mert azt már akkor tudtam, hogy ennek egyszer be kell jönnie! Tisztelem bennük, hogy kitartottak a stílusuk mellett és nem ugráltak össze-vissza. Az is tetszik, hogy az örömszerzés mellett tudatosan is végig viszik a zenéjükkel kapcsolatos elképzeléseiket, amelyben a zene, a szöveg és a látvány ritkán látható egységet alkot. Lukács László ezt a párosítást nemes egyszerűséggel kézenfekvőként jellemezte. Az Omegát és ezen belül Benkő Lacit a Tankcsapda azért is tiszteli, mert azok közé a magyar rockzenészek közé tartoznak, akik mai napig aktívan zenélnek. Ráadásul Benkő Laciban a Tankcsapda összes tagja egy olyan bohém személyiséget ismert meg, aki még most is alázattal áll a műfajhoz.

Benkő László tehát elkötelezett a Tankcsapda és a rockzene mellett, melyet kampányfilmjében is hallhatunk:

„Júniusban eldől ki képviseli hazánkat Európában! Nem mindegy, hogy kire szavazunk, hiszen Európa rajtuk keresztül ítél meg bennünket! Nyerjen a rockzene, nyerjen a Tankcsapda! Én rájuk szavazok! Ugye te is?”

Unique – Komár László

Komár László nagyon örült a Unique-nak, annak ellenére, hogy a Unique zenei stílusa messze áll az általa képviselt rock n’ rolltól. - Bármennyire furcsa, de mégis van egy kis hasonlóság, mert a csapat zenéje is ugyanolyan lendületes és énekelhető, mint az enyém – mondta Laci. – Szép emberek játszanak jó zenét, bár a szépségnél elsősorban az énekes kislányra, Gabira gondolok. Már régóta ismerem a munkásságukat, mert bár nem tapadok a képernyőre, nézem a VIVA-t, hiszen szeretek naprakész lenni a mai zenék tekintetében is. Ráadásul mint kiderült, Kovacsics Ádám édesapjával együtt zenéltünk régen, hiszen az Öcsi volt a gitáros az első Omega felállásban Molnár „Elefánt” Gyuri előtt. Nem fogom majd vissza magam, most is nagy

lesz a szám, de most erre is van szükség. A Unique tagjai is nagyon érdekesnek találják a párosítást és örülnek neki. – Ez talán azért is jó, mert esetleg Komár László segítségével azok is ránk szavaznak, akik nem ismerik annyira a Unique-ot, de őt szeretik. A kampány alatt még jobban megismerjük majd egymást és lehet, hogy kiderül, hogy több közös van bennünk, mint gondolnánk! A zenéje alapján is vagány pasas, akinek ami a szívén, az a száján. Ez pedig csak jól jöhet egy ilyen kampányban. – mondja Ádám a Unique-ból.

És hogy mit mond Komár Laci a kampányfilmben?

„Egy fontos választás előtt állunk mindannyian! Válasszuk a szépet, válasszuk jó zenét, válasszuk a Unique-ot! A VIVA Cometen én rájuk szavazok! Ugye Te is?” – szól elfogultan a Unique-ról a rock’n’roll magyarországi királya.

2004. május 14.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster