Popsztárok is képesek gólt lőni!

Hát persze! Legalábbis képesek lettek volna, ha nem lesznek popsztárok. A Q magazin tizenkét olyan neves zenészt talált, akik profi futballjátékosként is megállták volna a helyüket

Julio Iglesias

Csapat: Real Madrid (tartalék játékos)

Pozíció: kapus

Nem lett profi, mert: 1963-ban egy csaknem halálos kimenetelű balesetet élt túl, 19 évesen. "Azt hiszem, ez a végzetes élmény örökre megváltoztatta az élethez való viszonyulásomat és filozófiámat."-nyilatkozta a sztár. - Ezek a hatások tettek olyanná, amilyen most vagyok."

Lee Evans (Steps)

Csapat: Wimbledon (próbajátékos)

Pozíció: jobb hátvéd

Nem lett profi, mert: "Körülbelül egy hónapig futott utánam a wimbledoni próbajátékosokat becserkésző team és azt szerették volna, ha lemegyek Londonba a próbajátékokra. Addigra már beiratkoztam egy dráma-főiskolára. Szóval úgy éreztem, hogy a 22-es csapdájába kerültem, nem nagyon tudtam, hogy mit tegyek. Végül a fősulit választottam, miután már befizettem a tandíjat."

Dane Bowers

Csapat: Crystal Palace (ifi csapat)

Pozíció: bal hátvéd

Nem lett profi, mert: "Abbahagytam a focit a karate kedvéért. Három évig voltam brit bajnok."

Gavin Rossdale (Bush)

Csapat: Chelsea (próbajátékos)

Pozíció: csatár

Nem lett profi, mert: "Az edzések túlságosasan kifárasztottak, inkább a könyvek és a csajok érdekeltek. Az ócska melegítőmben feszítve szívtam a Marlborokat, a hajam csak úgy nőtt, ahogy volt...vicces volt.

Rod Stewart

Csapat: Brentford (újonc)

Pozíció: középcsatár

Nem lett profi, mert: "Több próbajátékom volt a Brentfordnál, de nem éppen a legjobb formámat adtam, így nem jól sültek el a dolgok. Voltaképpen nem is bánom, hiszen ha már akkor profi leszek, akkor valószínűleg hivatásos futballista lettem volna. Ma pedig még mindig énekesként járom a világot."

Martin Kemp (Spandau Ballet)

Csapat: Arsenal (felkért próbajátékos)

Pozíció: középcsatár

Nem lett profi, mert: Egy térdsérülés vetett véget kibontakozó foci karrierjének. A visszavonulását indokló levelében a következő áll: "Martin azért hagyja ott a pályát, mert popsztár szeretne lenni. Megértésüket köszönjük..."

Steve Harris (Iron Maiden)

Csapat: West Ham

Pozíció: csatár

Nem lett profi, mert: A válasz az együttesről megjelent könyvben áll. "Valószínűleg nem éppen a tizennégy éves kor a legideálisabb kor ehhez, én csak el akartam kezdeni végre a sörivást és fel akartam szedni néhány bigét. Ehhez viszont nem kell focistának lenned."

Shaznay Lewis (All Saints)

Csapat: Arsenal (női csapat)

Pozíció: középcsatár

Nem lett profi, mert: "Az edzésekkel nem volt semmi gondom, viszont mindössze három meccsen játszottam. Pályára lépés előtt annyi tanáccsal láttak el, hogy nyomás ki a pályára, cél a győzelem! A fociról közben halvány lila gőzöm sem volt."

Badly Drawn Boy

Csapat: Manchester

Pozíció: csatár

Nem lett profi, mert: fölfedezte Bruce Springsteen-t. Viszont azóta is nagy véleménnyel van magáról, mint focista: "David Beckham szart se ér. Sokkal jobban tudok lőni nála. Egyszerű."

Johnny Marr

Csapat: Manchester City (próbajátékos)

Pozíció: hátvéd

Nem lett profi, mert: "Képtelen voltam szombat reggelente a legjobb formámat nyújtani, amúgy pedig az edző rábeszélésére játszottam. Aztán egy Andy Rourke házában töltött hétvégén odajött hozzám néhány játékos-cserkésző figura, akik rá akartak beszélni arra, hogy menjek el a Nottingham Fores-ba focizni. Egyszerűen nemet mondtam."

Mark Owen

Csapat: Rochdale (próbajátékos)

Pozíció: hátvéd

Nem lett profi, mert: "Több helyen (Man United, Halifax, Huddersfield, Sheffield) is voltam próbajátékon, ezek közül a Rochdale volt a legkomolyabb. Edzettem is velük vagy néhány hétig, de aztán egy teljes munkaidős állást ajánlottak egy bankban. úgy döntöttem, hogy ebben több a perspektíva."

Nicky Byrne (Westlife)

Csapat: Leeds/írország (ifi csapat)

Pozíció: kapus

Nem lett profi, mert: "George Graham, a Leeds menedzsere több kapust is megnézett ( John Linch, David Seaman és Nigel Martin személyében) Ezek után közölte, hogy ez nekem nem fog menni. A korábbi menedzser, Howard Wilkinson egészen más tészta volt. Azt hiszem ő adott volna még két évet nekem, aztán meg ki tudja..."

2001. június 28.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster