A hét művésze: LeAnn Rimes

LeAnn Rimes
LeAnn Rimes 1996-ban szinte a semmiből bukkant fel, debütáló kislemezével, a Blue-val azonnal magára vonta az amerikai country rajongók figyelmét. Nem csak azért, mert gazdag és erős hangja nagyon hasonlított Patsy Cline-éra, hanem azért is, mert LeAnn csak 13 éves volt akkoriban. Mint Brenda Lee vagy Tanya Tucker, ő is még kamasz kora előtt feljutott a slágerlistára, és elkezdődött karrierje.

Mississippi államban született, de a country hazájában, Texasban nevelkedett, már kisgyermek korában is énekelt és tehetségkutatókon indult. Első albumát 11 évesen jelentette meg egy független kiadó, a Nor Va Jak. Még ugyanabban az évben, Bill Mack, egy dallasi disc jockey és lemez promóter a szárnyai alá vette, és elkezdte egyengetni karrierjét. Terveket dolgozott ki arra, hogy a kishölgyet még sikeresebbé tegye, a country műfajon kívül is. Nagy szerepet szánt ebben a Blue című dalnak, melyet még a 60-as években írt. Mack állította, hogy a számot Patsy Cline-nak írta, aki sajnos elhunyt, mielőtt elénekelte volna.

LeAnn Rimes
1995 a kemény munka éve volt, 100 koncertet adott, és számos tv és rádió showban is fellépést vállalt. Miután megtalálták a megfelelő kiadót (a Curb Records-t), azzal próbálták eladni a kislemezt a médiáknak, hogy Mack harminc évet várt arra, hogy a dalhoz megtalálja a megfelelő hangot. A sztori tele volt túlzásokkal, a Blue-t nem kevesebb mint háromszor is megjelentették már, Kenny Roberts és maga Bill Mack is jegyzett egy-egy verziót. A zenei sajtó azonban mit sem sejtett az igazságról, és a mítosz kezdett kialakulni, az album pedig meghozta az 1996-os év nagy nyári sikerét.

Csak a megjelenés első hetében 123 ezer példányt adtak el belőle, Rimes-t pedig jelölték a Country Music Association Horizon díjára, valamint a CMA legjobb country énekes kategóriájában is esélyesnek tartották, ezzel a legfiatalabb énekesnő lett, akit érdemesnek tartottak a díjakra.

1997-ben két kiadványa is megjelent, az Unchained Melody: The Early Years és a You Light Up My Life: Inspirational Songs, majd 98-ban kiadta második igazi nagylemezét, a Sittin' on Top of the World-öt, kislemeze, a How Do I Live 69 héti csücsült a Billboard listáján, ezzel a legsikeresebb amerikai single címet is besöpörte, és az angol top 40-ben is 30 hetet töltött. A Looking Through Your Eyes szintén best-seller lett még ugyanabban az évben.

Rimes visszatért country gyökereihez, megjelent LeAnn Rimes című albuma, majd dalai a Sakáltanya (Coyote Ugly) című filmhez szolgáltatták a zenét.

Ugye nincs ma olyan ember, aki ne hallotta volna a Can't Fight The Moonlight című dalát?


Kapcsolódó linkek:

http://www.rimestimes.com/

2001. május 4.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster