Bery "ixedszer" élőben

Bery
Bery neve biztosan ismerős mindazoknak, akik szemmel követik a magyar pop zenét. Ha azt mondom, hogy Sugár Berci, akkor azok is felfigyelnek, akik kb. 8 évvel ezelőtt jártasak voltak a színházi életben. A két név ugyanazt az embert takarja, az ő élő koncertjének adott helyet a Club Seven április 18-án már "ixedik" alkalommal, mint az a meghívón olvasható volt.

Valószínűleg a helyemben mindenki meglepődött volna a tömeg láttán, ami ott várt. Na nem azért, mert nem gondoltam, hogy telt ház lesz, inkább a közönség összetétele lepett meg. Természetesnek mondható, hogy több hölgy volt, mint férfi, az azonban kicsit furcsa volt, hogy a közönség átlag életkora 24-25 év, semmi sikítozós tini csapat, vagy ilyesmi, pedig egy ma sikeres férfi előadó esetén erre gondolnánk.

A koncert kezdetekor az is kiderült, hogy a 30 év feletti vendégek éppen úgy énekelték Bery első slágerét, az 'Ébredj velem'-et, mint bárki más. Már az első pillanattól fergeteges hangulat volt, amit az énekes csak fokozni tudott a buli végére. A közel másfél órás programban nem csak saját dalok kaptak helyet, az első számomra is kedves meglepetés George Michael 'As' című dala volt, és mindenki megbizonyosodhatott arról, hogy Bery nem véletlenül áll a színpadon. A legnagyobb sikernek nem a kissé blues-os hangulatú angol dalok örvendtek, hanem a Váczi Eszterrel énekelt duett, az 'Egyedül'. A tánc is szép lassan beindult, miközben a dalok és az énekhang is tökéletesen szólalt meg élőben. Az 'Édes érintés', Bery második lemezének első dala méltán vált ekkora kedvenccé, de még ezt a szerzeményt is felül lehetett múlni, igaz, hogy az abszolút csúcs nem magyar szerzők érdeme, az előadásmód azonban igen. Az egykori gyerekszínészből énekessé vált Bery Robbie Williams 'Let me entertain you' című dalát saját arc poeticájaként konferálta fel. Elnézést kérek Robbie-tól, de nekem így magyar előadásban sokkal jobban tetszett ez a nóta, csak az a kár, hogy innen nem volt folytatás, vége lett a bulinak. Kitett magáért a zenekar is, ami igen neves zenészekből áll: Barabás Tamás, Cselik Gábor, Jánki Zsolt, Kormos János, Szabó Zoltán és Zsemlye "Zsömi" Sándor, aki időnként szólózással is megörvendeztette a jelenlévőket.

Bizton állíthatom, hogy érdemes figyelni a Club Seven programját, s ha feltűnik Bery neve, akkor elmenni az Akácfa utcába.

Azoknak, akik szeretik Bery-t, s azoknak is, akik még nem.

Ujvári Barbara

2001. április 25.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster