Sztárok ajándékai Valentin-napra!

Február 14. - a szerelmesek világnapja. Szent Valentin emlékére ezen a napon a szerelmesek megajándékozzák egymást. A szent kultusza - aki a magyar kulturkörben Bálint névre hallgat - a régi római időkre, a 2. századra vezethető vissza, amikor egy Valentin nevű keresztény pap került összetűzésbe II. Claudius császárral. A feljegyzések szerint a római hadseregbe abban az időben nem jelentkeztek kellő számban katonák. A császár azt gondolta, hogy mindez azért van, mert a férfiak nem akarják elhagyni a feleségeiket, a szeretőiket, a kedveseiket. Claudius ezért betiltotta az eljegyzéseket és házasságokat, de Valentin titokban mégis összeadta a hozzá forduló párokat. Amikor a titokra fény derült,a császár börtönbe vettette a papot, majd 270 február 14-én kivégeztette. A pap - halála előtt - egy leánynak üzenetet küldött -"A te Valentinod" aláírással, s ez az üzenet vált később világszerte ismertté, amikor 496-ban Gelasius pápa elrendelte, hogy Szent Valentin napját a szeretet és szerelem jegyében ünnepeljék meg.

Napjainkban ez a szokás nagyon sok országban kedvelt ünnep, s elsősorban a fiatalok küldözgetnek egymásnak jókívánságokat, ajándékokat, szerelmes üzeneteket.

Nem kivételek ez alól a popsztárok sem, akik közül néhányan a világsajtóban is üzentek szeretteiknek: Ime:

Britney Spears

" Hogy mit kívánok Valentin-napra? Az én nagy álmom, hogy Ben Affleck-kel egy szerelmesfilmet forgassak. Ő olyan helyes pasi!"

Justin Timberlake /N'Sync/

"Valentin-napra Britney-nek veszek egy asztali gyertyakészletet, amit - remélem - hamarosan fel is avatunk egy gyertyafényes vacsora keretében."

Fred Durst /Limp Bizkit/

"Francba a Valentin nappal! Én ezta romantikus nyáladzást ki nem állhatom. Én a haverokkal ájulásig fogok ünnepelni. Azaz, ez is olyan nap lesz, mint a többi!"

Sasha

" Nagyon jó ötletnek tartom, hogy egy napot a szeretetnek és a szerelemnek szentelünk. De sokkal fontosabb, hogy a nap múltával is ugyanolyan kedvesek legyenek egymáshoz az emberek!"

Victoria Beckham

"David és én tulajdonképpen semmi különösre nem készülünk február 14-én. Nem szeretnénk a szerelmünket egy naphoz kötni. Én enélkül is tudom, hogy szeret!"

Anastacia

"Remélem, hogy a Valentin-napon a barátommal találunk módot rá, hogy egy laza napot közösen eltöltsünk. Pezsgős reggelivel kezdünk az ágyban, de csak akkor kelünk fel, ha nagyon fontos!"

Robbie Williams

"Valentin-napra szívesen rendelnék két helyes lányt, hogy egy kicsit szórakozzunk. De gondolom, ez nem volna a sajtó szerint helyénvaló, hiszen én hivatalosan most buzi vagyok!"

2001. február 12.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster