Radiohead kontra Blair

A Radiohead énekese, Thom Yorke - sajátos eszközeivel - hónapok óta folyamatosan támadja Tony Blair brit miniszterelnököt...

Yorke feladott egy titkos üzenetet saját oldalán, a Radiohead hivatalos website-ján, a www.radiohead.com/thom.html.-en, amelynek a szövege így szól, "Úgy vélem, hogy megérdemlek egy helyet az MI5-nél én is, mit gondolsz erről Tony?" A szöveg fekete betűkkel, fekete alapon van írva, és csak akkor lehet látni, ha az ember kiemeli azt területet az oldal tetején, amely üresnek tűnik.
Yorke legutolsó kommentárját már azután adta közre, hogy kiderült, a Radiohead 'Kid A' című albumának első nyomatain fellelhető egy kis "melléklet", amely "Leonak" van címezve, s feltehetőleg Blair fiára utal, ám egyben magának Blairnek is a paródiája egyben. A CD-hez kiadott mellékletben is található egy sorozatnyi Orwell-i jelmondat, melyek között fellelhető a következő is: "Az orrod elől marja el a pénzt. Mindent megígér, amit csak hallani akarsz." és "Azt mondja, hogy mindig is a te oldaladon állt."
Néhány dal szövege, melyet a 'Kid A' készítése közben vettek fel, ám az albumra nem kerültek fel, szintén Blair arcán csattan. A 'Follow Me Around' című dalt például a zenekar torontói koncertjén játszották október 17-én, s ebben hallható a következő rész is: "Hát hazudtál nekünk Tony? Pedig azt hittük, te más vagy/. Most már nem vagyunk annyira biztosak ebben."

2001. január 12.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster