Királynői befektetés!

Az angol királynő ismét részvényeket vásárolt a popüzletágban. Ezuttal a megrendíthetetlenül monarchiaellenes Alan McGee internetes lemezcégében, a Poptones-ban szerzett néhány százalékot.

II. Erzsébet őfelsége 50.000 kemény angol fontot fektetett be a társaságba, amely összeg hozzávetőlegesen 2.27 százalékos részesedést biztosít számára a lemezcégben.
Az Ex-Creation Records főnöke McGee, aki a divatos Radio 4 nevű éjszakai mulatóhelyet is vezeti a londoni Notting Hill Arts Club-ban, a fültanúk szerint kijelentette: "Ez az egész felborzolja a humorérzékemet."
Akárhogy legyen is, egy, a New Musical Expressnek adott nyilatkozatában részletesebben is elmagyarázta: "A Poptones résztvénytársaság, ami azt jelenti, hogy bárki vásárolhat részvényeket benne, még a királynő is. Meglehet, hogy nem vagyok királypárti, de a finanszírozási tevékenységét ünneplem. Kissé sokkolt a tény, hogy a királynő részvényes lett a társaságomban, de hát ilyenek a részvénytársaságok. A barátaidat megválaszthatod, de a részvényeseidet nem válogathatod meg."
Nem ez az első alkalom, hogy a királynő a virtuális világba pénzt fektetett. Áprilisban, 50.000 angol fontért vásárolt egy 1.5%-os részvénycsomagot a getmapping.com-ban - de az általa birtokolt társasági részvények értéke időközben az eredeti érték 41 százalékára zuhant vissza.
Eközben a Poptones tulajdonosi köre tovább bővült, és a jelenléti ívébe immár besorolhatja El Vez-t, Arnold-ot, a The Montgolfier testvéreket is. Januárban pedig bejelentették, hogy legújabb szerződő felük az Undertones és a That Petrol Emotion volt gitárosa, Damien O'Neill lesz. O'Neill körülbelül három hete szerződött le a céggel, és már be is fejezte debütáló szólóalbumának munkálatait.

A felvétel címe 'A Quiet Revolution', és Kevin Shields stúdiójában rögzítették szalagra Londonban. Az albumot a Poptones gondozásában fogják kiadni - januárban.
O'Neill hamarosan egy rádióműsort is fog vezetni a Poptones weboldalán, www.poptones.co.uk elérhetőséggel.

2001. január 11.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster