Dr.Dre

Dr.Dre befolyása a zeneiparra ugyanakkora volt, mint bármelyik előadónak az utóbbi 10 évben. A sokak által a gangsta rap apjának tekintett Dre, művészete fellelhető úgy a korai zenéjének időtlenségében, mint az általa protezsált előadók hosszú sorában.

A dél-közép L.A.-ben született Andre Young névre hallgató Dre egy Eve After Dark nevű klubban kezdte el a pályafutását, mint DJ, és itt kezdett el gyűjtögetni a folytatáshoz.

Igazán akkor tört be a zenei élvonalba, mikor betársult az azóta legendássá lett NWA-hez, amelyet akkor Easy-E, Ice Cube és ő alkotott. Az NWA volt az egyik első rap együttes amelyet elismertek a mainstream zenei iparban.

1992-ben készítette el az első szólólemezét The Chronic címmel. A lemez felháborodást keltett szókimondó szövegei miatt, és talán amiatt is, hogy 8 hétig volt a Billboard listán.

Dre producerként is nagy tekintélyre tett szert.1993-ban közreműködött Snoop Doggy Dogg „Doggystyle" című lemezén, ezenkivül Warren G. és Ice Cube is sokat köszönhet Dre-nek.

1996-ban Dre megalapította saját lemezkiadóját az Aftermath Records-ot, és nem telt sok időbe mig egy újabb támogatottból megasztárt csinált. Dre ugyanis közreműködött az 1998-as Eminem lemezen.

A következő lemez ismét saját volt, amelyen vendégszerepel többek közt Snoop, Eminem és Mary J.Blige, és címe Dre 2001.


Kapcsolódó linkek:

http://www.dre2001.com

2000. december 22.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster