Eminem

A sztárok világában az MC-ből lett rapper, Eminem (igazi neve: Marshall Mathers III), talán új rekordot állít be. Csupán néhány rövid hónap alatt ugyanis a szőkehajú, fehér rapper a független hip-hop MC-skedéstől eljutott a legprovokatívabb és legellentmondásosabb rapelésig. Ezt méghozzá egy olyan területen tette, amit az afrikai-amerikai előadók uralnak.

Sőt, Eminem eltúlzott, orrhangú rapelési stílusával hatalmas hírnevet szerzett magának a zeneiparban, hiszen ő lett a rapzene " nagy fehér reménysége ". Azonban azok, akik nem igazán szívlelik a nőgyülölő szövegeit és az állandó kalamajkáit a rendőrséggel, inkább hátráltatónak tartják, mint reménynek.

Eminem 1998-ban adta ki a The Slim Shady EP -t, amelyen megtalálható a Just Don't Give A ... eredeti verziója. " Slim Shady az én gonosz oldalam, a szarkasztikus, káromkodó belsőm " -- mondta egy interjúban.

Az EP-vel underground sztárrá vált, és Eminemet meghívták, hogy szerepeljen Kid Rock " Devil Without A Cause " című albumán. Az év végén Eminem kiadott egy ujabb lemezt - Nuttin' to Do / Scary Movies - a detroiti rapperrel, Royce 5'9-nal közösen.

Időközben a The Slim Shady EP egyik példánya eljutott Dr. Dre-hez, a The Chronic és az N.W.A. legendás megalkotójához és az Aftermath Entertainment jelenlegi igazgatójához. Dr. Dre gyorsan leszerződtette Eminemet, és együtt elkezdték kibővíteni a The Slim Shady EP-t teljes albummá olyan nóták hozzáadásával, mint a My Name Is ... és a Guilty Conscience.

1999 elején Eminem megjelentette a My Name Is ... karizmatikus videoklipjét, ezzel az egész rapvilág felfigyelt rá (mindenkit kiparodizált Marilyn Manson-tól kezdve az USA elnökéig).

Miután letudta a turnéját, Eminem pihent egy kicsit, mielőtt újra a stúdióba vonult, hogy elkészítse a The Marshall Mathers LP -t. Ez a CD 2000 májusában jelent meg és az első héten 2 milliót adtak el belőle -- a rap történelmében ez ma is az abszolut rekord.

A megjelenést turnékörút követte, de a sztár még az Anger management turnéján is részt vett a Limp Bizkit-tel közösen 2000 végén. A turné 2001-ben is folytatódik, ami után Eminem bizonyára újra bevonul a stúdióba, hogy elkészítse harmadik, de nem utolsó lemezét.


Kapcsolódó linkek:

A hivatalos honlap

2001. január 2.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster