Limp Bizkit

Limp Bizkit
Amióta a Limp Bizkit 1994-ben megalakult, az alternatív rock banda a kevésbé ismert kis csapatból három platinalemezes együttessé nőtte ki magát, és nagyszabású turnékörutakat tudhatnak maguk mögött.

A Limp Bizkit a floridai Jacksonville-ből indult el, amikor az énekes Fred Durst társult régi jóbarátjával, a basszusgitáros Sam Rivers-szel. A banda hamar háromtagúvá vált, amint csatlakozott Rivers unokatestvére, a jazz dobos John Otto. A negyedik tag, a gitáros Wes Borland tette teljessé az együttest.

Mint a legtöbb újonnan alakult banda, a Limp Bizkit is nyüglődött a korai időkben. Amikor azonban Durst összehaverkodott a Korn egyik tagjával, az illető továbbadta a Limp Bizkit demoját egy lemezcég igazgatójának. A felvételek sikert arattak és hozzásegítették a csapatot egy turnéhoz a House of Pain-nel és a Deftones-szal. Sőt, nem sokkal a turné után a Limp Bizkit megszerezte magának a House of Pain DJ-jét, DJ Lethal-t, miután a banda felbomlott.

Úgy másfél évvel később 1997-ben az együttes kiadta debütáló albumát, a Three Dollar Bill, Y' all -t. A lemez 1,5 millió példányban kelt el és ezt intenzív turnékörút követte. A show-k elhíresültek és ezzel kiharcolták az 1998-as Warped és Ozzfest turnén való részvételt.

Az együttes tovább növelte hírnevét, amikor 1999-ben kiadta a Significant Other című albumot, amiből 6 millió fogyott el és többek között olyan slágereket vonultatott fel, mint a Nookie és a Break Stuff.

A banda új albuma -- a Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water -- a Limp Bizkit eddigi legnagyobb sikere, hiszen kiadásának első hetében 1 millió példányban fogyott és a Billboard 200-as listáján elsőként mutatkozott be.

A Rollin' és a My Generation című dalok azonnal bekerültek a legtöbbet játszott felvételek közé mind a rádióban, mind az MTV-n. A csapat elindult az Anger Management című turnéra (Eminemmel és másokkal), hogy népszerűsítsék a CD-t. A turnék 2001-ben is folytatódni fognak a rajongók nagy örömére.


Kapcsolódó linkek:

Hivatalos honlap

2001. január 2.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster