CHRISTINA AGUILERA

Sokan azt gondolhatják, hogy Christina Aguilera csak egy újabb fiatal énekesnő, aki kikéri részét a popzene piacából. De hűséges rajongói tudják, hogy megvan a tehetsége és motivációja ahhoz, hogy ő legyen a zeneipar következő dívája, olyan szupertsztárok mellett, mint Whitney Houston vagy Mariah Carey.

Az RCA lemezkiadó képviselője, Jack Rovner nemrég azt nyilatkozta a People magazinnak: " Én már dolgoztam Mariah-val, Whitney-vel és Toni Braxton-nal, és Christina velük egy súlycsoportba tartozik."

Ez meglepő, de talán mégsem eltúlzott dícséret a nagyszerű hangú kislánynak, aki New York államban, Staten Island-on született 1980. december 18-án. Az ecuadori Fausto Aguilera (amerikai hadsereg őrmestere) és ír-amerikai felesége, Shelly --hegedűművész és zongorista -- lányaként a gyermek Christina gyakorlatilag előbb tanult meg énekelni, mint járni.

Amikor Christina szülei - hat éves korában - elváltak, a családi viszálykodás nem döntötte halomra a kislány álmát, miszerint sztár lesz. Nyolc évesen már szerepelt egy országos sztárkereső showműsorban, ahol második helyezést ért el, és a nyereményét egy olyan hangosítóberendezést vásárlására költötte, amivel a parkban is tud énekelni (a galambok hozzáértő közönségének). Hamarosan már a nemzeti himnuszt énekelte a Pittsburgh Steelers, a Pirates és a Penguins meccsei előtt,de akkor ért el áttörést, amikor beválasztották a " The New Mickey Mouse Club "-ba, egy tévéműsorba műsorvezetőnek.

1993-ban Christina Orlandóba költözött és két évadon keresztül táncolt valamint énekelt többek között Britney Spears-szel,az N'SYNC-es J.C. Chazes-szel és Justin Timberlake-kel.

Szólóénekesként először 1998-ban tűnt fel, a " Reflection " című film betétdalával (Mulan). A következő évben Christina megjelentette debütáló albumát az RCA-nél, amin olyan slágerek szerepeltek, mint a " Genie In A Bottle ", a " What A Girl Wants " és a " Come On Over (All I Want Is You)". Az album sikere következtében Christina megnyerte a legjobb újdonsült művésznek járó Grammy díjat 2000-ben.

Azóta Christina földkörüli turnéra indult és két új CD-t adott ki: egy spanyol nyelvű albumot (" Mi Reflejo ") és egy karácsonyi témájú lemezt (" My Kind of Christmas ").

" Rengeteg munka, ami óriási nyomással jár, de én állok elébe " -- nyilatkozta Christina a Philadelphia Daily News-nak. " Ha szenvedélyesen beleéled magad a munkádba és jól akarod elvégezni, akkor Neked kell irányítani a dolgokat, mert igy juthatsz előre." S Christina nagyon halad!


Kapcsolódó linkek:

Hivatalos honlap

2000. december 27.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster