BLINK 182

A Blink 182 névre keresztelt "new-school punk" trió 1993-as alakulását homály fedi, de az elmúlt néhány évben kultikus sikert értek el. Az igazi áttörést azonban az 1999-es " Enema of the State " című albumuk jelentette, amelyből 4 millió példányt adtak el világszerte.

Az együttes -- amelynek neve eredetileg csak Blink volt -- San Diego külvárosából indult Tom DeLonge-gal (gitár / vokál), Mark Hoppus-szal (basszusgitár) és Scott Raynor-rel (dob). Hivatalosan 1993-ban debütáltak a " Fly Swatter " című lemez saját kiadásával. Ezt még egy album követte, a "Buddha" 1994-ben, mielőtt aláírtak volna a homályos Grilled Cheese / Cargo lemezkiadóhoz 1995-ben. Nem sokkal ezután a Blink kiadta a " Chesire Cat " című CD-jét.

A Blink ezt követően hamarosan megkezdte átalakulását azzá a népszerű csapattá, amit a rajongók manapság úgy szeretnek. Egy hasonló nevű ír csapat beperelte őket, így lett a nevük Blink 182. Ezután az újrakeresztelt banda lehetőséget kapott arra, hogy beutazzák a világot a Pennywise-zal és a NOFX-szel az 1996-97-es Warped Tour alkalmával. A csapat ennek köszönhetően a görkorisok, a szörfösök és a deszkások kedvencévé vált.

Az 1997-ben kiadott " Dude Ranch " című album tovább bővítette az együttes repertoárját, és az album sikerének köszönhetően a Blink 182 elszerződött az MCA-hez, amely 1999 nyarán jelentette emeg a banda negyedik nagylemezét, az "Enema of the States "-. Ezen az albumon találhatóak a Total Request Live, az All The Small Things valamint a What's My Age Again című slágerek, amelyek révén a Blink 182 óriási turnéra indulhatott a tavalyi év során.

A banda eredeti dobosa, Scott Raynor azonban már nem ízlelhette meg a sikert, ugyanis 1998-ban ( az "Enema of the State " című album kiadása előtt) elhagyta a csapatot, és helyére Travis Baker ült.

2000. november 7-én a Blink 182 kiadta a " The Mark, Tom & Travis Show: The Enema Strikes Back " című albumot, amin az együttes slágereinek koncertfelvételei mellett egy új stúdiófelvétel, a " Man Overboard " is szerepelt.

A bandát elsősorban különleges hangzásvilága miatt tisztelik, de sokan a rajongóikért megtett szívességek miatt is csodálják őket. Példának okáért a Blink 182 turnébevételének egy részét tavaly arra költötte, hogy a koncertjegyek árát alacsonyan tartsa.

" Nem érünk meg 40 dollárt " -- mondta Tom a Rolling Stone című zenei lapban 2000 májusában. " 25 dollárból is képesek vagyunk hatalmas show-t rendezni és meg tudunk élni a bevételből."


Kapcsolódó linkek:

Hivatalos honlap

2000. december 22.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster