Kid Rock

Kid Rock
Kid Rock Bob Ritchie-ként látta meg a napvilágot Detroit külvárosában, és sosem alkalmazkodott a zenészek megszokott viselkedéséhez, hanem inkább a saját izlésének megfelelően állt ki a színpadra. A játszma kifizetődött, Kid Rock kereskedelmi siker lett, így öregbítve Detroit amúgy is híres zenei örökségét.

Kid Rock a Michigan állambeli Romeo-ban nevelkedett, és a Run DMC hatására a lemezjátszót választotta, így a házibulik kedvencévé vált. Demoanyagával mindenhová bekopogtatott és 1989-ben alá is írt a New York-i Jive Records-hoz. Debütáló albumára, a Grits Sandwiches For Breakfast -re kb. ugyanannyian figyeltek fel trágár szövegei, mint a sikere miatt. Az album slágere, a Yo-Da-Lin in the Valley miatt 23 750 dolláros bírságot szabtak ki rá, miután a dalt lejátszották egy főiskolai rádióban (később a bírságot törölték). Kid Rock a lemezét Ice Cube-bal és Too Short-tal promotálta.

Kid Rock később kivált a Jive Records-ból és új albumát egy független New York-i kiadónál, a Continuum-nál jelentette meg. A The Polyfuze 1992-ben jelent meg és nagy tetszést aratott a rap és a heavy metal ötvözése miatt. Ezt követte 1994-ben a Fire It Up című album.

Kid Rock 1996-ban visszatért Detroitba és megalapította saját kiadóját, a Top Dog Records-ot. Nem sokkal ezután jelent meg Early Mornin' Stoned Pimp című lemeze, ami szintén sikert aratott.

Ezután Kid Rock és kísérő együttese, a Twisted Brown Tuck új külsőt vettek fel, és 1998-ban a Devil Without A Cause című albummal végre betörtek a köztudatba. Ez a CD -- olyan rádió slágerekkel, mint a Bawitdaba és a Cowboy -- volt az első, ami globális elismerést kapott. A megjelenést egy turné követte, beleszámítva a megbotránkoztató Woodstock-i fellépést is 1999-ben.

Kid Rock 2000-ben ismét nagyot dobott. Májusban kiadta a The History Of Rock -ot, ami ugyancsak szíves fogadtatásra talált. 2001 első félévében várható, hogy elkezdődik az albumot bemutató turnékörút.


Kapcsolódó linkek:

Hivatalos honlap

2000. december 22.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster