Britney Spears - a tinimilliomos

Máris Madonna utódaként emlegetik, hiszen mellette még Madonna és Whitney Houston is öregnek néz ki: Két éve minden más énekesnőnél több CD-t ad el - mindeddig világszerte 35 millió darabot. Debütáló albuma, a "Baby one more time" minden rekordot megdöntött, amikor már első héten 115000 példányt vásároltak belőle.

"Egy dalos madárka" -mondták róla legtöbben. A kis Britney azonban tovább folytatta diadalmenetét: Az MTV-Europe nézoinek szavazatai alapján a gyereklány 1999 legjobb újdonsága, legjobb muvésze és legjobb pop-énekesnoje lett. A zenei Oscar, a "Grammy" igényes zsurije is neki ítélt két díjat. Ezután hat sikeres kislemez következett. Az immár 18 éves Britney második albuma, az "Oops! . I did it again" már ötszörös platinalemez. A világ legjelentosebb zenei piacain - Anglia, Németország, USA - a leányzó rekordkeresetet mondhat magáénak.

Rendelkezik egy magánrepülovel, egy Mercedes Cabrióval és két testorrel. Sikerének legnagyobb haszonélvezoje o maga, nem a Jive lemeztársaság, vagy a "Hand in Hand Concept, amely a koncertszervezoje. Ez utóbbi több száz milliós értéku haszon-garanciát kellett, hogy adjon, melynek 95 százaléka a Britney Spears and Co.-t illeti. "Mindig megmondom, ha valamit nem úgy csinálnak, ahogyan én akarom, és hallgatnak rám. Mit is tehetnének mást? Elvégre én fizetem oket", - mondja öntudatosan. Annyira persze még nem dörzsölt, mint üzletasszony példaképe, Madonna. A fiatal énekesno szerzodéseit még menedzsere, Johnny Wright intézi, aki egyébként az "N'Sync" és a "Backstreet Boys" útját is egyengeti. Britney tiszta, tökéletes amerikai lány image-ére is o vigyáz. Csak semmi botrány, semmi szex és semmi alkohol - ez a dolog kulcsa.

Mindez kissé unalmasnak hangzik. Mintha egy lombiksztárról lenne szó. A Nest Kentwoodból, New Orleansból származó Britney Jean Spears azonban komoly tehetséget és becsvágyat hozott magával. Nem gyozi hangsulyozni, hogy az, hogy énekesno legyen belole, egyes-egyedül az o kívánsága volt. Építési vállalkozó apja, Jamie és pedagógus anyja, Lynne pedig mindenben támogatták. Már négyévesen a templomi kórusban énekelt, nyolcévesen pedig jelentkezett a "New Mickey Mouse Club" musorvezetojének. Bár ehhez még túl fiatal volt, de a producerek látták benne a lehetoséget, és így három nyáron keresztül New Yorkban járhatott tánc- és énekórákra, ami bizonyára megérte. Tíz évesen a "Ruthless" c. színdarabban kapott szerepet, 11 évesen pedig végre fölrakhatta a Miki egér füleket bájos kis fejére. Ezután dönto változást a Jive-Records-szal 15 évesen kötött szerzodése hozott. Ettol kezdve céltudatosan fölépítettek egy új üdvöskét.

1998-ban már fölléphetett az N'Sync elott. Ezután adta neki a Jive-Records a "Baby One More Time" címu újonnan bevásárolt slágerét, és forgattak hozzá egy szexi videoklipet is, és már kész is volt az új tini-ideál.

Azóta folyamatos a siker, s most éppen Európában tombolnak koncertjein a rajongók. Kérdés: vajon tíz év múlva emlékeznek-e majd Britney-re? Madonna mindenesetre hisz benne: " Nagyon jól csinálja. Amikor én kezdtem, rólam is azt mondták, hogy nincs valami jó hangom. De hiszen még csak 18 éves." Valahol el kell kezdeni . S a kezdet nem rossz! Sőt, példa nélküli a műfaj több évtizedes történetében!

2000. november 9.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster