A Blur Best-of albuma

A Blur tagja, Graham Coxon nem talál kivetnivalót abban, hogy az együttes legjobb számaiból egy válogatás album lásson napvilágot, így a Blur Best Of albuma október 30.-án jelenik meg a Food gondozásában.

Blur
"Mostanság fejezzük be a grafikai munkálatokat"- mondja Graham. Vége a halogatásnak, már éppen elég régóta válogatjuk ezt az anyagot. Amúgy az időzítés teljesen profi, az album megjelenése sok más dologgal esik egybe: pl. a banda fennállásának 10. évfordulójával, vagy a Camden-B side-i koncerttel. Teljesen rendben van az egész, hiszen már úgyis illett előrukkolni valamivel, ráadásul így még csak a munkába se kellett beleszakadni."

Graham ugyanakkor nem nyilatkozott egy új Blur lemez várható kilátásairól: "Nem tudnék biztosat mondani arról, hogy egyáltalán mikor lesz ebből valami? Sőt, azt sem tudom, hogy hol a határ, ami alá nem mehetünk- már ami a színvonalat illeti. Korábban meghúztunk egy bizonyos határt, s az a probléma, hogy - úgy tűnik - ezt most nem tudjuk átlépni."

"Mostanában kreatív energiák töltik meg a Blurt. - mondja - Való igaz, hogy idáig csak lébecoltunk, s meglehetősen lazára vettük a formát. Azt szeretném, ha most úgy csinálnánk a dolgainkat, mint egy tornász, akiről sose tudhatod igazán, hogy mit fog kihozni magából, s végül maximális pontszámot kapja a zsűritől."

Graham néhány szó erejéig kitért Damon állítólagos szólókarrierjére is:: elmondta, hogy a történet nagy ködösítés, ahogyan a zenekarral kapcsolatban felmerült szóbeszédek többsége is az. " Ennek ellenére a Damonnal kapcsolatos spekulációk folytatódnak: a szakma tudni véli, hogy az énekes a Blurtől teljesen függetlenül, egy Gorillaz nevű csapatban is benne van!

Blur
Damon és a táncpoducer, Dan The Automator sokat emlegetett közös munkájának gyümölcse egyébként október 26-án jelenik meg. Dan, aki korábban a Primal Scream producere volt, most Deltron 3030 név alatt szerepel, ami egyben a legutóbbi album címe is. Dan egyébként énekesként működött közre a "Time Keeps On Slipping" című szám felvételekor.

A következő hónapban jelenik meg egy EP a Parlophone gondozásában, ami vélhetőleg a "Tomorrow Comes Today" címet kapja. Értesüléseink szerint a videoklip már készen van, amiben rajzolt majmocskák rohangásznak egy városképpel a háttérben.

A 18 számot tartalmazó Best-of válogatás hónapra pontosan tíz évvel a debütáló 'She's So High' után jelenik meg. Az albumon többek közt a "Music is My Radar" című újkeletű szám is szerepel, amit idén nyáron vettek föl. A tavaly decemberben, a londoni Wembley-ben rögzített anyagot egy bonusz lemezre vitték föl, ami a Blur fennállásának 10. évfordulója alkalmából korlátozott példányszámban kiadott CD mellé adnak - ajándékként.

2000. október 21.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster