Stereophonics

"Rosszul vagyunk a rockzenétől"

A Stereophonics egyik tagja, Kelly Jones a banda vadonatúj albumáról fecsegett ki nekünk néhány információt. A lemez címe "Jeep", ami annyit tesz: "Just Enough Education To Perform". Kelly elmondása szerint az első kislemez márciusban lesz kapható az üzletekben, a rákövetkező hónapban pedig az albumot is megvásárolhatják az érdeklődők. Korábban már azt is elmondta, hogy ez az album ezúttal jóval kiforrottabb, mint az eddigiek. Mintha csak Led Zeppelin és Neil Young zenéjét keresztezték volna. Kelly elárulta, hogy ezúttal Bob Dylan is erősen hatott a szerzőre. Igy nyilatkozott az újságíróknak:: "Egy kicsit már rosszul voltam a rockos hangzásvilágtól, ezért nagyon sok Neil Young és Bob Dylan számot hallgattam, és arra a következtetésre jutottam, hogy ezek sokkal tisztábban közvetítik a lényeget, mint a nagy gitárok. Elsődlegesen persze a saját tapasztalataimból építkezem, de mostanában leginkább Bob Dylan ihlet a számok írásakor. Nem is tudom, hogy miért van ez így, talán azért, mert úgy érzem, mostanában sokkal több mondanivalóm van, mint pár évvel ezelőtt. Ahogy múlik az idő, mi is felnövünk, és egyre csak fejlődünk. Az eddig szerepeltetett három hangszer mellé egyéb eszköz is került és új hangzásokat ötöltünk ki. Nagyon bejön. Nagyon eredeti."

Kelly a továbbiakban egy régi keletű hobbijáról, a forgatókönyvírásról is beszélt egy keveset. Elmondta nekünk, hogy: "Évekig írtam valamit, ami aztán kikerült a kezeim közül, majd az egészet egy hangyányit kiszínezték. Az utolsó Angliában élő hóhér életét dolgoztam föl, kb. négy oldalt írhattam meg. A gondok ott kezdődtek, amikor ezt megmutattam néhány embernek. Kisvártatva egy internetes interjú azt a tényt közölte, hogy én ezt a munkát már be is fejeztem. El se tudom képzelni, hogy mi lesz vele ezután.

"Főleg utazásaink során írogatok. Kanadai turnénk nagyon hosszúra sikeredett, sokat utaztunk és még többet vedeltünk. Így aztán kihasználtam azt az értékes időt, amíg magamnál voltam, ekkor írtam. Így jött létre ez az egész."

2000. október 20.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster