Mahó Andrea

Mahó Andrea
Sokszor vagyunk úgy, az utcán sétálva, a metrón utazva, hogy látunk egy ismerős arcot, és utána percekig azon morfondírozunk, vajon hol láttuk már a tulajdonosát. Ilyenkor persze nem jut eszünkbe, de meg mernénk rá esküdni, hogy láttuk már valahol. Nos, Mahó Andrea esetében szintén jónéhányszor megtörtént már ez a dolog, hiszen többször szerepelt TV-reklámokban, de volt országos óriásplakát-kampány arca is. Andrea jelenleg a Gór Nagy Mária Szinitanoda végzős hallgatója, de még mielőtt bárkiben az merülne fel, hogy ismét egy bohém lélekkel van dolgunk, ki kell ábrándítanunk. Hiszen Andrea igencsak polgári pályára készült eredetileg. Külkereskedelmi ügyintézőként szerzett szakmát, de már ekkor tudta, hogy igazából a színház világa áll hozzá a legközelebb. 1997-től a Demjén Stúdióban sajátította el a szinkronszínészi és szinkronrendező asszisztensi szakma csínját-binját, majd felvételt nyert a GNM Szinitanodába. Mivel a Főiskolán csak négy évente indul musical-szak, és amúgy sem egyszerű ide bejutni, ezért magánúton kezdett el énekelni tanulni, Bojtár Katalin irányításával. Igazi szubrett-alkat, amit egyelőre még nem a nagy nyilvánosságnak szánt, de igencsak jól sikerült CD-jén is hallhattam. Imádja a musicaleket és az operetteket, így legszívesebben ezekből énekel. Így repertoárjában megtalálhatók a Miss Saigon, a West Side Story, a My Fair Lady, a Nyomorultak vagy a Mágnás Miska "slágerei" is. Az iskolában Zsurzs Kati osztályába jár, akit igazi példaképének tekint.

Mahó Andrea
Eddigi legnagyobb szerepe talán a János vitéz francia királylánya volt. A Vecsésen előadott darab érdekessége az volt, hogy igazi szimfónikus zenekar kísérte a játékot. De láthattuk őt a József Attila Színház Villon és a többiek, valamint a Budapest, te csodás című darabjaiban, de szerepelt Molnár Ferenc Liliomjában is. Jelenleg a Xantus Barbara és Németh Attila főszereplésével játszott Szikora-Szurdi-Szomor: Katonadolog című darabjában láthatjuk őt.

A Tanoda mellett rendszeresen szinkronizál, így például a Duna TV műsoraiban is gyakran hallhatjuk Andrea kellemes hangját.

Egy fiatal hölgy esetében talán bocsánatos dolog, ha a magánéletről is elárulunk néhány dolgot. Andrea szeret olvasni, moziba és természetesen színházba járni. Szívesen kerékpározik, és nagyon szereti az állatokat. Olyannyira, hogy három cicája és egy skótjuhász kutyája is van, akik egymás legjobb haverjai.

(Winter)

2000. szeptember 28.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster