Első Emelet: a múlt, a jelen, és legfőképp a JÖVŐ!

A múlt

Pont 20 évvel ezelőtt, 1984-ben jelentette meg a Hungaroton az ELSŐ EMELET zenekar első nagylemezét. Ekkor már két éve működött az együttes és sikert sikerre halmozott különböző koncerteken, fesztiválokon, és az akkor nagyon népszerű Pop-meccs szavazásokon is kezdte leváltani az úgynevezett Nagy generáció „öregjeit”. Az első lemez fogadtatása minden várakozást felülmúlt és hamarosan bearanyozódott, ami akkor 100.000 (százezer!!!) eladott lemezt és kazettát jelentett.

Ettől kezdve az ELSŐ EMELET név összeforrt a siker fogalmával, ami az 1990-ben bekövetkezett szüneteltetésig tartott. Ezalatt a 8 év alatt sok száz koncert, 8 nagylemez és rengeteg díj fűződik a zenekar nevéhez.

Mivel a csapat csak felfüggesztette tevékenységét és a barátság megmaradt, nagy örömmel ünnepelték meg a Budapest Sportcsarnok 12.000 nézőjével együtt megalakulásuk 15. évfordulóját, ami 1997-ben volt. Erre az alkalomra jelent meg a Best of ELSŐ EMELET válogatás CD a Hungaroton gondozásában.

A zenekar tagjai naponta találkoztak a panasszal, hogy a régi lemezek, kazetták elkoptak, elfáradtak és az akkori dalokat jó lenne kiváló minőségben újra hallgatni. A még most is nagyon aktív rajongótábor kívánsága jogosnak tűnhet, hiszen, ha csak a számokat nézzük, azok a mai szemmel hihetetlennek tűnnek. Az ELSŐ EMELET együttes 8 éves működése alatt több, mint 1.000.000 (egymillió!!!) hanghordozót adott el.. Az első négy lemez több,mint 500.000 (ötszázezer!!!) példányban kelt el.

A jelen

A Hungaroton az első hanganyag megjelenésének 20. évfordulója alkalmából elkezdi kiadni az ELSŐ EMELET zenekar nagylemezeit! A lemezek kettesével jelennek meg, de természetesen külön CD-n. Az 1984-ben kiadott ELSŐ EMELET I., és az 1985-ben megjelentetett ELSŐ EMELET II. 2004. áprilisában került a boltokba. Az 1986-ban és az 1987-ben kiadott ELSŐ EMELET III., és az ELSŐ EMELET IV. pedik most októberben.

A tervek szerint a CD-k kiadását média megjelenések, vidéki és budapesti koncertek is kísérték volna, DE…

Ez a „DE” az együttes életében nagyon szomorú dolgot jelentett. Kiki váratlan, súlyos betegsége sokkolta a zenekar tagjait és természetesen az összes programot, koncertet lemondták.

Több hónapos vizsgálatok, kezelések után Kiki állapota egyre javul, és fokozódó aktivitása a csapat többi tagját is magával ragadja.

Tehát az annyiszor elénekelt ELSŐ EMELET sláger új értelmet nyert, és „A FILM FOROG TOVÁBB”!!!

A jövő

Az elkövetkező évben tovább folytatódnak az ELSŐ EMELET régi nagylemezeinek CD-n való megjelenései. Ugyanúgy, mint idén, 2-2 anyag kerül kiadásra tavasszal, és ősszel.

Az évek során nagyon sok kiadatlan archív film-, és hangfelvétel is összegyűlt, valamint új zenei ötletek is előkerültek…

Az idén lemondott koncerteket is szeretné pótolni a együttes, a budapesti várhatóan augusztusban lenne a Margit-szigeten.

Természetesen Kiki egészségi állapota az elsődleges, és legfontosabb, de az ELSŐ EMELET zenekar összes erejével azon van és azon lesz, hogy újra egyre több alkalommal találkozhasson a közönséggel, hiszen a szeretet a legnagyobb erő!!!


Kapcsolódó linkek:

Sztárfotók: Sport 1 Fesztivál 2003, Siófok
Sztárfotók: Első Emelet - RETRO

2004. október 19.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster