Madonna lakása New Yorkban

Madonna
A showbiznisz leggazdagabb asszonya számos lakást tart fenn a világ különböző tájain. Ha utazgatni támad kedve, ma már nem szállodákban, hanem saját lakásaiban /Los Veliz, Miami, London/ tölti el a hétvégét vagy a bevásárlókörútak fáradalmait. Ezek közül az egyik New Yorkban, a Central Park mellett, a város legelitebb környékén található, amelyet a popsztár 1997-ben kislánya, Lourdes Maria születése után vásárolt meg.

A lakás egy ezen a környéken nem túl feltünő, vöröstéglás épület ötödik emeletén található meg a Central Park Westen, s természetesen a legszigorúbb biztonsági feltételek mellett lehet csak belépni az épületbe. Akárcsak John Lennon lakóhelyét, a híres-hirhedtté vált Dakota-házat, ezt az épületet is biztonsági emberek, valamint egyenruhás portások őrzik, egyrészt mert bőven volna mit ellopni innen, másrészt az itt lakók élete is túl értékes ahhoz, hogy csak úgy őrizetlenül maradjanak. Ennek megfelelően nemcsak a bejáratot, de az emeleteket, a folyosókat, a szobákat is testőrök őrzik, s amióta ismét gyakorta fenyegetik a sztárokat, sőt merényleteket is megkisérelnek ellenük /George Harrison/, Madonna is minden eszközzel óvja a szerettei életét.

A lakás megtekintése ennek megfelelően a Bild újságirója számára csak kivételes alkalom volt, s valószinűleg a riportert csak azt láthatta, amit a popdiva láttatni akart vele. De a látvány így is lenyügöző volt. "Ez a lakás nem lakás, hanem egy palota !"- nyilatkozta a látogatás után a szerencsés kiválasztott, aki természetesen meg is írta élményeit.

Az újságírónak már a patyolatfehér előszobában tátva maradt a szája, aztán a kandallóval ékesített társalgóban, a Picasso- és Leger-festmények láttán le is esett az álla.

Beszámolója szerint innen nyílt a hatalmas konyha - krómozott hűtőszekrénnyel, turmixgépekkel és hatalmas asztallal - ahol egy színesbőrű alkalmazott éppen a Lourdesnek készítette az uzsonnáját. A földszintről lépcső vezetett fel az emeletre, ahová csak egy számkombinációs zár kinyitásával lehetett bejutni. De az itt található szobák is csak további számkombinációk ismeretében nyíltak ki. A biztonság tehát mindenekelőtt!

A 600 négyzetméteres lakásban az ujabb meglepetést a komplett fitness-stúdió szolgáltatta: futószalaggal, súlyzókkal, különböző "kínzó"-eszközökkel, padokkal..Az edzőterem az egykori férjjelölt és az első apa, Carlos Leon "hagyatéka", aki valamikor fitness-edzőként került Madonna közelébe.

A hálószoba ugyancsak rendhagyó: ez is fehér, közepén franciaágy hatalmas párnákkal. Az ablakból csodálatos kilátás nyílik a városra,de a behúzott vastag bársonyfüggönyök arról árulkodnak, hogy ritkán jut ideje a ház asszonyának az eféle "semmittevésre".

A fürdőszoba is szionte érintetlen. Bár minden csillog-villog, patyolattiszta, de a piperepolcon meglepően kevés kence-fice látható, ami annak a jele, hogy a diva nem túl gyakran tartózkodik ebben a környezetben.

Madonna elfoglalt üzletasszony, számos vállalkozás motorja, irányítója, aki 37 évesen gondolt előszőr komolyan az anyaságra, s negyvenen túl szülte meg a második gyermekét, akinek új apát választott, s akit eddig épp úgy nem engedett közel magához, mint Carlos Leont.

Madonna a látottak alapján a lakásával sincs túlságosan intim viszonyban. Hiába a luxus,a gazdagság, egyelőre a lakó csak átmeneti vendég itt, akinek az otthonosság megteremtése nem tartozik az erősségei közé.

Túlságosan gazdag / 500 millió dollár készpénz/, túlságosan elfoglalt / a" kilencvenes évek leggyakrabban fotózott asszonya"/, túlságosan sikeres /90 millió eladott CD/ ahhoz, hogy otthonülő, megállapodott háziasszony legyen. Ezzel ő is tisztában van, s nagyon világosan látja a jelenlegi helyzetét: " Az emberek irigylik azt, amit elértem, s ezért kurvának, nimfomániásnak, meg sok mindennek elmondanak. De ahová én eljutottam, ott nem állapodhatok meg. Egyszerűen nem lehet! Akárcsak Eva Peron esetében, én sem tehetem meg, hogy kiszállok,s ráhagyom a dolgaimat másra. Abban a pillanatban ez a birodalom összeomlana,s maga alá temetne. Tehát csinálnom kell tovább, s ahogy múlik az idő, egyre jobbnak kell lennem. Ezért vagyok én mindig az élen. Nem lehetek második!"

Madonnának igaza van. Első sikere - az 1984-ben énekelt Holiday óta - egyre feljebb és feljebb küzdötte magát, s jelenleg ő a showbiz első számú nagyasszonya, akit már régen nem tartanak - csak az ellenségei - kurvának. A nagy többség éppúgy felnéz rá, mint Hillary Clintonra, Margaret Tchatcherre vagy Ladi Di-re, akik szintén "megcsinálták" magukat, s nőként lettek valakik a férfiak uralta világban. A showbiz mindig is a férfiak világa volt, ám jelenleg Madonna a Nr 1 sztár, s hiába próbálták megfosztani koronájától, ő - Michael Jacksonnal - ellentétben a nyolcvanas éveket követően is a topon maradt.

S nincs ez másként az ezredfordulón sem. Madonna igazi szupersztár, aki bár mindent megkapott, amit földi halandó megkaphatott /vagy megszerezte magának, mint a férjeket/, a jelek szerint - az ő régióiban - mégis kissé magányos maradt. A lakásához a zárkombinációkat csak ő /s egy-két bizalmasa ismeri/. Az ő lelkét nyitogató kombinációkat viszont gyakorlatilag senki. Madonna valószinűleg mindörökre megközelíthetetlen marad. Hacsak nem dönt úgy az anya szerepben, hogy mégis visszatér a földre. De miért tenné, hisz még csak alig múlt negyven éves!

2000. szeptember 12.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster