Kizavarták a Lottóshow-ból a Toto zenekart

Toto

Budapest - A szombat esti Lottóshow sztárvendége a Magyarországon koncertet adó Toto zenekar lett volna. A színfalak mögött azonban botrányos jelenetek zajlottak le. Végül az amerikai rockegyüttes helyett Flipper Öcsi és csapata szórakoztatta a közönséget. Szűcs László, a Sony Music ügyvezető igazgatója a Blikknek elmondta: a Toto kifejezetten a Lottóshow miatt érkezett a tervezettnél egy nappal korábban Magyarországra. A zenekar két tagja időben megjelent a kamerapróbán, a többiek azonban késtek. A műsor egyik munkatársa ettől szabályos dührohamot kapott, amatőrnek nevezte a Sonynál dolgozókat, és a művészeket is sértegetni kezdte. Szűcs László véleménye szerint egyetlen más sztárzenekar sem tűrte volna olyan sokáig szó nélkül a szitoközönt, mint a Toto tagjai. A beharangozott fellépés végül elmaradt. Steve Lukathert, a rockzenekar frontemberét alaposan meglepte az incidens. Mint azt a Blikknek elmondta, huszonhárom éve van a pályán, mindenkivel dolgozott már a popszakmában, így a különcségeiről ismert Michael Jacksonnal is. Ilyen hisztérikus jelenetet azonban még Jacko sem produkált. A botrány ellenére Magyarország továbbra is a kedvenc országai közé tartozik. Ahogy fogalmazott, egyetlen ember seggfejsége kevés ahhoz, hogy megváltozzon a véleménye.

Bálint Antónia, a műsorvezető csak ennyit fűzött hozzá a történtekhez:

- Öt hétig szerveződött a dolog. Késtek.

Tóth Ákos, a Lottó-show szerkesztője kicsit bővebb magyarázatot adott.

- Nem a Sony hozta Magyarországra a Toto együttest, hanem a Multimédia. Vasárnap este koncerteztek a Petőfi Csarnokban. Kifejezetten az én ötletem volt, hogy ha már jönnek, lépjenek fel a showban. Így fordultunk a Sonyhoz. Nem volt egyszerű a szervezés. Repülőjegy, szállás a Forma-1 idején, sok probléma volt. Hullámzott a dolog, rkeznek, nem érkeznek. Végül bejött a stúdióba a zenekar fele, az élő adás előtt másfél órával. Felhívtuk a
tartalékot, Flipper Öcsiéket, és ők azonnal jöttek. A mérges producer küldte el a zenakar jelenlévő tagjait, és teljesen jogosan volt ideges Málnay Levente rendező is. Az élő adás biztonságáról volt szó. Nagyon sajnálom, hogy így történt, szerettük volna, ha fellép a Toto. Nem a zenészeket hibáztatom, ők oda mennek, ahová viszik őket, ám hozzánk nem érkeztek meg idejében.

2000. szeptember 11.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster