Duran Duran

Karrierjének húsz éves története alatt a Duran Duran mindig is az ellentétek zenekara volt: egy kereskedelmileg sikeres zenekar, amely mégsem tartozott a mainstream kategóriába. Egy csapat, amely pályafutása kezdetén - tinikedvenceként - Beatles-nagyságrendű sikereket ért el olyan dalokkal, mint a Girls on Film vagy a Planet Earth. Más kedvencekkel ellentétben azonban a Duran Durtan tagjai extrém megjelenésüket és kedveltségüket arra használták fel, hogy felhívják rajopngóiik figyelmét bizonyos mélyebb problémákra vagy igazságokra is.

Talán ez is az egyik magyarázata, hogy egykori riválisaikkal ellentétben ez a zenekar még ma is együtt van,s a sikerlistákon szerepel.

A Pop Trash a Duran Duran 12. albuma fontos állomás a zenekar történetében. Folytatja azt a hagyományt, amihez a zenekar húsz éve hűséges: dalaikban igyekeznek gondfolatokat közvetíteni. Nmick Rhodes: Fent is voltunk, lent is voltunk - ettől érdekes számunkra a dolog. Ezt az első naptól fog így gondoltuk, még a legabsztraktabb melódiák, legfurcsább szövegek is a belsőnkből jöttek. Sosem volt mű, mindig is önmagunkat adtuk."

A Pop Trash is - a címe ellenére - , megpróbál a felszíni csillogás mögé benézni, és meglátni az igazságot.Az első albumról kimásolt kislemez /Someone Else Not Me/ akusztikus gitárhangjaitól az apopkaliptikus hanguzású "Last Day On Earth" című rock nótáig sok mindenről szól, kapcsolatokról, depressziról, popkulturáról és az ellenőrizhetetlenné váló társadalomról. Ahogy a billentyűs-producer Nick Rhodes mondja."Azok a dolgok, amik igazán érdekelnek, mind egy témára vezethetők vissza: embernek kell lenni minden körülmények között. A Pop Trash tehát az emberi viselkedésről, az em,beri természetről szól valójában. Személyes utazásra hívja hallgatóját, hisz a dalok mélyre ásnak a gondolatokban, hogy felszínre hozzanak mindent, ami ott található.

A dalok többségének szövegét maga Rhodes írta, s mint Warren Cuccurullo gitáros elmondta, a zenekari tagok nagyon meg vannak elégedve a végzett munkával." Ahogy kezdett összeállni az album, úgy éreztük, ez egy igazi remekmű lesz, a legjobb dalainkat irtuk meg."

Az új album azért is érdekes, mert a Duran Duran hű maradt önmagához, nem követnek semmiféle trendet, nem használtak DJ-k által elkészített remixeket, nem hívtak sztárvendégeket. Az albumot Londonban Cuccurullo otthoni stúdiójában vették fel azzal a szándékkal, hogy mint minden jó múvészeti alkotás , ez is tükrözze a kort, amelyben készült, s eköüzben gondolkodásra sarkallja az embereket."

Tovább >> A zenekar története

2000. szeptember 8.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster