Ricky Martin, az orgazmanus

Egy pop(ó)sztár koncertje a Chicago Bulls stadionjában

Ricky Martin
Ricky Martin ezen a nyáron diadalutat jár végig az Egyesült Államokban. A latin pop férfi sztárja koncertkörútján mindenütt telt stadionok előtt énekel, s ugyanazok a jelenetek ismétlődnek meg fellépésein, mint a hatvanas években a Beatles amerikai látogatása idején. Extázisban kiabáló tizen- és huszonéves női rajongók ostromolják a szinpadot, a sztár lábaihoz bugyik és melltartók repülnek, Martin olykor térdig gázol a női fehérneműben vagy a plüss állatkák tömegében, s a rendezők alig tudják megfékezni a tömeget, nehogy darabokra szaggassa és húscafatonként hazavigye imádott bálványát. A puerto ricoi fickó egyébként -énekesként - nem túl nagy sztár. De amit a csipőjével, vagy a fenekével művel, azt utoljára Elvis tudta ilyen tökéletesen!

A chicagoi United Centerben 70000 sikoltozó néző volt tanuja a latin pop/ó/sztár fellépésének. A Chicago Bulls kosárlabda stadionjában rendezett koncerten Ricky Martin a már "beüzemelt" /hát/show-ját adta elő, amelynek a későbbiekben világszerte milliók lesznek majd a tanúi.

A nyári legnagyobb érdeklődéssel kísért koncertje filmvetítéssel kezdődik. Ricky Martin a városban autókázik, s közben megállás nélkül mosolyog. A tömegnek már ennyi is elég, hogy hisztériába kezdjen, de mi ez ahhoz a hangzavarhoz képest, amikor Martin végre személyesen is megjelenik a szinpadon. Altestre feszülő, csillogó műbőrnadrág van rajta. köldökig érő, design-olt, fekete csipkés ing, ami alól minduntalan elővillan a köldöke éppúgy, mint a szőrös mellkasa. Aztán a tíz kisérőzenész belekezd a Livin' La Vida Loca első akkordjaiba, s kezdődik a fesztivál. A színpadon a zene mellett öt táncospár is fűti a hangulatot, a risza-misza Martin mellett ők aztán igazán profin szambáznak, lambadáznak, rumbáznak, ráznak. Alez! Alez! Alez! - szól folyton-folyvást a bíztatás, s már a nézőtér látványától is el lehet szédülni, annyira hullámzik minden és mindenki.

Az első menet hat szám erejéig tart, utána ismét egy filmbejátszás következik. Ricky ezuttal egy klubban teszi a tiszteletét. Majd egy tangolita jelenik meg a szinpadon, s mögötte a zenekar - fehér szomkingban. Ricky is a harmincas évek stílusában pompázik, fekete öltöny, fekete kalap. Akár egy havannai dzsigoló! A tömeg ismét az aranyborjú imádásába kezd, különösen, hogy a Private Emotion akkordjai csendülnek fel, s egy háttérénekesnővel Rómeo és Julia-jelenet közben hangzik fel a világsikerú duett. Aztán ujabb ballada következik, majd Ricky izzadságtól csillogó felsőtestére fehér ing és zakó kerül. Eközben ismét egy filmrészlet látható: Ricky "panaszkodik", hogy évente csak egy hónapot tölthet otthon, egyébként pedig stúdiókban és stadionokban kénytelen a sikereit kovácsolni. A közönség egy darabig részvétet nyílvánít, majd a Crying ismét előcsalogatja a naturális ösztönöket, s amikor Ricky a szinpadon megriszálja fergeteges hátsóját, elszabadul a pokol. Gondolatban már mindenki vele akar, tőle akar, neki akar, de ő csak Maria-ra koncentrál, s miközben a dalt énekli, nem túl eredeti módon két részre osztja a hihetetlen masszává olvadt tömeget, hogy kipróbálják a jobb, vagy a bal oldal rázza-e fergetegesebben? Természetesen döntetlen az eredmény, mert itt már mindenki egyformán rázza. Ezzel a hihetetlen energia mennyiséggel rakétát lehetne küldeni a Holdra, Ricky mindenesetre a mennybe megy!

Aztán leírhatatlan hangzavar közepette eltűnik a szinpadról, s legalább két percig kéreti magát, hogy visszatérjen a ráadásokhoz. Az első számot, a She Is All I Ever Had-et, Ricky egy kanapéra omolva énekli, grafitszínű nadrágban és kötött pulóverben, amely elől nyitott, hogy látszódjon, mi szem, szájnak ingere! Egy szitárjátékos kiséri az éneket, a szívnek meg kell szakadni! De nincs sok idő a könnyzacskó durrogtatásra, Martin mögött felvisítanak a fúvósok, jön a Copa De La Vida, s valami olyasmi, ami még nem volt. A színpadon és a színpad előtt egyformán az őrület az úr! Mindenki járja a termékenység táncot. Most látható, hogy mi történik, ha 70000+1 popó rázkódik egyszerre. A szeizmográfok bizonyára kilengnek a környéken. Chicagoban most szintén érvényes a One love, one nation! jelmondat. Itt és most valóban mindenki szeret mindenkit. De legfőképpen egyvalakit szeretnének, aki bizonyára bekerülhetne a szexuális világrekordok könyvébe, ha akarna. Ricky Martin ha pályát változtatna, minden bizonnyal a világ legesleggazdagabb spermabankára lehetne. Merthogy ő "a nők ajándéka", ahogy az egyik rajongó megfogalmazta a titkot firtató újságiróknak. Amit (vagy akit) mindenki szeretne megkapni.

Ricky Martin világkörüli turnéját kb. 10 millióan láthatják. S a többi nővel akkor mi lesz! Számukra ki lesz a következő orgazmanus? Vagy orgazmumus?!

2000. szeptember 1.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster