Bloody Mary és a többiek avagy mit isznak a popsztárok?

Annie Lennox az erőset szereti. Liza Minelli viszont mostanában sehogyan sem szereti. Mert már /vagy még?/ alkoholelvonókúrán van. Joe Cocker kedvence a Bacardi-Cola. Huey Lewis viszont a jó sörökért rajong. De Ernst Lechthaler, a müncheni Park Hilton szálloda Zongorabárjának vezetője más sztárok intim titkait is ismeri. Ő azon kevesek egyike, aki esténként láthatja, amikor a sztárok a pohár fenekére néznek. A bárról tudni kell, hogy a bajor fővárosban koncertező pop- és showsztárok négyötöde megfordult az elmúlt évtizedekben ezen a hangulatos szórakozóhelyen. Ezt igazolja a vendégkönyv is, amelyben több száz fénykép és aláírás látható. S mivel a vendégek többsége törzsvendégnek mondható, Lechthaler az évek során megismerte, kiismerte a szokássaikat. Az alábbiakban néhány mondatban egy-egy látogatás emléke olvasható.

Keith Richard

"A legszívesebben jack Danielst iszik - tisztán. Olykor Ginger Ale-lel keverve. A kevert italokat azonban nem kedveli. Ha valakinek sikerül a bizalmába férkőznie, azzal nagyon közlékeny. Nagyon jól eligazodik a whiskey-k világában."

Stevie Wonder

"A Bucks Fizz - friss narancslé pezsgővel - a kedvenc itala. A bárpultnál a legszívesebben vakokról szóló vicceket mesélt. Például, ha bemutatnak neki valakit, mondjuk a lemezcégétől, akkor ezt szokta mondani: Óh, hölgyem, maga igazán remekül néz ki..."

Joe Cocker

"Bacardi-Cola, firssen facsart citromlével - egészen hajnalig. Nagyon jól összehaverkodtunk. S ha olyan kedve van, akkor szívesen énekel egy-egy dalt a bárban is, zongorakisérettel."

Rod Stewart

""Egyik este bevezettem a mixelés tudományába. Ennek ellenére az est folyamán csak egy rumos colát rendelt."

Samantha Fox

"Videófelvételeket készített Münchenben, s egy hétig minden este bejött a bárba. Amikor megismerte az egyik specialitásomat, a Swimming Poolt /lásd a recepteknél/, attól kezdve csak azt itta.

Sting

"Ha nincs jól, akkor csak kamillateát iszik. Ha viszont jó hangulatban van, akkor codkát rendel narancslével. A tejszínes Alexandert /lásd a recepteknél/ csak ritkán itta, de akkor mindig remek hangulata lett tőle.

Liza Minelli

"A korábbi kemény italokról áttért az alkoholmentes italokra. Mindenekelőtt a frissen készült gyümölcsleveket rendelte fel a szobájába."

Annie Lennox

"A koncert után bejött a bárba, s valami hihetetlenül erősen fűszerezett Bloody Maryvel regenerálódott."

Latoya Jackson

"A menedzserével érkezett, aki a férje is volt egyben. Egész este egy gyümölcsös Planters Punch /lásd a recepteknél/ mellett üldögéltek az egyik sötét sarokban."

Huey Lewis

"A friss Stauder sört kedveli. Ha jó hangulatban van, akkor a fogával nyitja fel az üveget."

Receptek

Négy koktélkülönlegesség, amit a sztárok különösen kedvelnek.

Alexander /Sting kedvence/

2 cl tejszín, 2 cl Créme de Cacao,barna, 2 cl konyak

Bloody Mary /Annie Lennox kedvence/

paradicsomital, 4 cl orosz vodka, só, bors, Tabasco és Worchester szósz, citromlé, egy késhegynyi paprika, kígyóuborka, zeller

Swimming Pool /Samantha Fox kedvence/

l2 cl ananászlé, 3 cl kókuszdiókrém, 4 cl vodka, 2 cl tejszín, 2 cl Blue Curacao

Planters Punch /LaToya Jackson kedvence/

1 cl citromlé, 4 cl narancslé, 8 cl ananászlé, 1 cl grenadinszirup, 3 cl Lato's Pale Gold Rum, 3 cl Myer's Rum, narancsszeletek, mentalevél, koktél-cseresznye.

2000. augusztus 12.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster