Ronan Keating: Féltem a szólókarriertől!

A Boyzone a kilencvenes évek egyik közönségkedvenc sztárcsapata volt. Ronan Keating, az együttes énekese az új évezred szólista-sztárja szeretne lenni. Ennek érdekében nemrégiben Európában járt promociós turnén. Ennek során nyilatkozott élményeiről a Top of the Pops magazinnak. Ebből az interjúból közlünk részleteket.

- Nincs néha olyan érzésed, hogy el kellene bújnod?

- Miért? Az emberek úgyis megtalálnak. Tehát nem érdemes elfutni előlük. És valahogy jó érzés, ha állandóan fotózzák az embert. Akkor foglalkoztatna inkább a dolog, ha nem akarnának lefotózni.

- Vannak azért határok?

- Persze. A magánéletemben amennyire lehet megpróbálok elzárkózni. A családommal péládul sohasem járok ismert klubokba. Egyáltalán, nem szerepelek gyakran a nyilvánosság előtt.

- Milyen helyzetben nem akarod, hogy lefényképezzenek?

- Amikor későn ébredek. Kora reggelmegérkezem sietve a reptérre, még nem vagyok teljesen ébren, s eléggé szarul érzem magam. S akkor odajönnek az emberek. Én pedig arra gondolok: hagyjanak békében!

- Nem idegesít néha az életformád?

Ez az ár, amit meg kell fizetned a hírnévértDe őszintén szólva, más életet el sem tudok már képzelni. Élvezem minden másodpercét. Mégha olykor stresszes is, és ritkán látom a családomat.

- Németországba egyedül érkeztél: egyébként veled van a feleséged és a gyereked?

- Igen, ha turnézom, elkisér a család. Ez nagyon fontos nekem. De egy rövidebb utazásra, mint ez is, egyedül megyek. Épp ennyit még kibírok.

- Igaz, hogy díjat kaptál a legjobb frizuráért?

- Baromság! Az ilyen díjak nem érdekelnek. Azonkivül nem is volt jó aznaop a hajam.

- Milyen díjak érdekelnek?

- Minden, ami a zenével kapcsolatos. Ezért csinálom. Csak a zene miatt. Oké, a fotózások és az interjúk is hozzá tartoznak. De csak akkor vagyok igazán boldog, ha a zenében kiélhetem magam. Például, amikor egy új dal jut az eszembe.

- S ez hogyan történik?

- Változó.Gyakran akkor írom a dalaimat, amikor este nyugodt légkör vesz körül De néha spontán módon a repülőgépen jutnak az eszembe.

Többnyire a szerelemről énekelsz.

Nem mindenki ezt teszi? Szerelem és csalódás az élet két fő témája. Ezt zenében kifejezni nagy feladat.

- Őszintén,a Boyzone tagjai időnként nem hiányoznak?

- Természetesen hiányolom őket. Különösen a turnékon volt jó velük együtt. De úgy döntöttem, hogy egyedül folytatom.

- Nem féltél, hogy egyedül kell kiállnod a színpadra?

- Dehogynem. Féltem, hogy mit hoz a jövő? Valaki megveszi-e a szólólemezemet. Honnan tudhattam volna, hogy a rajongók nemcsak a Boyzone-t akarják hallani? Az első turném alkalmával,gondold meg, még nem volt lemezem. Vért izzadtunk. De minden jegyet gyorsan elkapkodtak.

- Jössz még Németországba?

- Nagyon remélem, hogy szeptemberben egy nagyobb turné összejön. A rajongók mindig is támogattak. Egy remek show-val szeretném megköszönni nekik.

2001. szeptember 3.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster