Destiny’s Child – az élet egy szappanopera

Beyonce Knowles, a Destiny’s Child énekesnője szerint új albumuk címe egy viccel kapcsolatos, ám ő mégsem nevet. „Az emberek azt mondogatták, olyanok vagyunk, mint egy TV sorozat.” A gyönyörű énekesnő arra utal, hogy az elmúlt évben igen sok csapaton belüli nézeteltérésről szóló hír kapott szárnyra, melyek miatt háromszor is cserélődtek a tagok. „Azt mondták, nálunk sohasem lehet tudni, hogy melyikünket fogják kiszavazni a játékból. Azt hiszem, viccelni próbáltak.”

Az állandóan jelen lévő pletykák ellenére a Destiny’s Child olyan magasságokba emelkedett, amiről talán még ők sem álmodtak. Az eredeti felállásban szereplők a mai napig vitatkoznak arról, hogy ki, hogyan és miért hagyta el a csapatot, vagy éppen miért rúgták ki őket, az azonban kétségtelen, hogy az év egyik legfényesebben ragyogó R&B triójává váltak.

A Survivor a slágerlisták első helyén debütált, a címadó dal pedig mindenfelé masszív sikereket aratott. Az albumhoz fűződő, MTV által is támogatott turné után az eladott példányszám elérte a 7 milliót.

A címadó dalban elhangzik egy sor, valahogy így: „Azt gondoltad, elpusztítom magam, de még mindig itt vagyok.”

A Survivor (túlélők) című TV show-val való összehasonlítás nem zavart?

Beyonce: Éppenséggel tök jó is, hogy felhozták, mert engem személy szerint inspirált arra, hogy megírjam ezt a számot. Egy csomó dolgot túléltünk, a költözködést városból városba, a lemezszerződésért való harcot, aztán amikor leszerződtünk és jöttek a belső problémák, már le is írtak bennünket. Azután újra elénk tettek egy megállapodást, és bár nem hitték, hogy talpon maradunk, mégis egyre nagyobb sikereket arattunk. Nem érdekes, hogy milyen gondokkal kellett megküzdenünk nap mint nap, mindent megoldottunk, mindent túléltünk. A Survivors egy pozitív dal, mindenkinek szól, embereknek, akiknek tönkrement a házasságuk, akik az AIDS vagy a rák ellen harcolnak, és akik a rasszizmus árnyékában élnek.

Annyi minden megváltozott körülötted, emberek jöttek mentek a csapatban, biztosan nagy teher helyeződött a te válladra. Gondoltál-e valaha arra, hogy egy kicsit visszavonulj és megvárd, amíg lecsendesedik a vihar?

Beyonce: Nézd, az emberek úgyis mindig fel fogják emlegetni a régi dolgokat, ezeket úgysem lehet átugrani vagy elfelejteni, de nem is kell. Szerintem ha pozitívan állsz hozzá, meg tudod találni a helyes utat, ezért az alapelv az volt, hogy toljuk meg jobban a szekeret.

A korábbi lemezen a te hangod volt a domináns, ám most Kelly és Michelle is többet énekelnek. Tudatosan?

Beyonce: Az előző albumon a producerek döntötték el, hogy ki énekeljen szólót, nekünk pedig rettentő rövid idő állt csak rendelkezésünkre, hogy felvegyük a dalokat. Ennek a lemeznek viszont én vagyok a producere, és én úgy gondolom, nagyon fontos, hogy mivel mindannyian igen erős énekhanggal vagyunk megáldva, megmutathassuk, hogy igazán mit tudunk.

Kelly és Michelle, szeretnétek komolyabb szerepet is vállalni, mint dalszerzők?

Kelly Rowland: Én próbálkoztam, és hadd áruljak el valamit: ajándék, ha az ember ilyesmire képes. Én nem vagyok, úgyhogy inkább mást tartogatok a tarsolyomban.

Michelle Williams: Én írogatok négy-öt sorokat, aztán befuccsol az agyam és nem tudom folytatni őket. Beyonce hihetetlen egy csaj, öt perc alatt írta meg a Survivor-t, ez nekem legalább hat hónapomba tellett volna. Komolyan mondom, nagyon jó érzés olyasvalakivel dolgozni, aki sokkal jobb ebben nálam.

Beyonce: Az egész albumot én írtam és én voltam a producere is, kivéve az Emotion-t. Jött néhány dallam, amit eldúdoltam nekik, és ha tetszett, akkor megtartottuk, ha nem, akkor továbbléptünk.

Feminista trióként tartanak benneteket számon, és az új lemezen mintha ebből az oldalatokból egy kicsit visszavettetek volna.

Beyonce: Ez valóban így van. Magát a „feminizmus” szót is sokan félreértelmezik. Szerintem egyszerűen annyit jelent, kiállni a nők jogaiért, és a Destiny’s Child feltétlenül ilyen. Persze nem akarjuk, hogy feministaként emlegessenek bennünket, mert mi elsősorban muzsikusok vagyunk, és különben is vannak dalaink, amelyek akár a férfiaknak is szólhatnának.

Mindhármatoknak komoly templomi kórista múltja van, ugyanakkor vannak erősen szexuális töltetű dalaitok is. Nem okoz ez konfliktust bennetek?

Beyonce: Szerintem lehetsz szexis csaj és ugyanakkor még szeretheted Istent is.

Rowland: Nem akarok kevésbé attraktív lenni. (nevet)

Beyonce: Így van, szerintem ennek a két dolognak nincsen köze egymáshoz.

Sok pletyka kering arról, hogy esetleg szólólemezt készítesz, miután a Survivors körüli felhajtás lecseng.

Beyonce: Na ettől kapok idegbajt, mert ha belegondolsz, mégcsak időnk sincsen az ilyesmivel foglalkozni. Amennyiben egyáltalán megtörténik, támogatni fogjuk egymás projectjeit. Jelenleg az a legjobb dolog a Destiny’s Child-ban, hogy nyugodtan leülhetünk és beszélgethetünk ezekről a dolgokról is, és mindhárman a csapat érdekeit helyezzük előtérbe. Ha tényleg lesz szóló lemezünk, biztosan csak azután, hogy a most megjelent lemezzel kapcsolatos munkákat elvégeztük.


Kapcsolódó linkek:

www.destinyschild.com/

2001. szeptember 19.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster