Kérdések Sashához

A Warner Music és a zene.net közös játékában arra kértünk benneteket, írjátok meg, mi az, ami a legjobban érdekelne, mit kérdeznétek meg Ti, Sashától, Németország egyik legjobb pop-énekesétől. Nehéz dolgunk volt, amikor a rengeteg kiváló kérdés közül kiválogattuk azt a tízet, amelyeket azután a sztár maga válaszolt meg. Mindenkinek köszönjük a részvételt, a szerencsések postán kapják meg nyereményeiket.

Íme a kérdések és a válaszok:

Fülöp Ági: Nem érzed néha úgy, hogy azáltal, hogy a sztár szerepet vállaltad, rengeteg egyszerű hétköznapi dologról lemondtál és lemaradtál?

Sasha: Úgy érzem, nem vagyok az az ember, aki szereti az átlagos, normális dolgokat. A döntés, hogy zenész leszek meglehetősen korán született, ez nem csak a zenére vonatkozik, hanem az ezzel járó életformára is, arra való tekintet nélkül, hogy az ember sikeres, vagy nem. Szerintem ennek semmi köze ahhoz, hogy mi az, amit az emberek normálisnak hívnak. Természetesen amikor otthon vagyok, meglátogatom a barátaimat, a családommal vagyok, ez is nagyon fontos számomra.

Pákozdi Melinda: Romantikus típusnak tartod magad?

Sasha: Nagyon nehéz dolgom van, amikor a romantikus oldalamat kell megcsillogtatnom, ugyanis bármit képes vagyok elhumorizálni. Például amikor a barátnőm a Holdra mutat, mondván az milyen szép, nekem – mondjuk – az jut az eszembe, hogy úgy néz ki, mint a levágott köröm darabja. Tudom, hogy ez rossz, és nem szabadna viccelődnöm, de ez van. Azt gondolom, romantikus szituációk bárhol kialakulhatnak, ha megtalálod azt, akivel akár egy koncerten, a tömeg kellős közepén is elérzékenyülhetsz. Nem szeretem a romantikus kliséket, a tábortüzet, a gyertyafényt. Persze nem rossz az sem, de a spontán dolgokat jobban értékelem.

Fenyvesvölgyiné Hunyadi Irma: Kivel énekelnél együtt szívesen?

Sasha: Tegnap Kylie Minogue-gal ugyanabban a tévéshow-ban léptem fel, csodálatos volt, vele szívesen énekelnék duettet.

Fenyvesvölgyi Emőke: Mi a szerepe szerinted a kultúrának, a zenének a mai agresszív világban?

Sasha: Remélem segíteni tud. Nagyon sokan kezdenek azért zenélni, hogy ezt megtehessék. Nem feltétlenül megváltoztatni az emberek gondolkodását, hanem megnyitni a szívüket. Azzal, hogy az érzelmeimet beleadom egy-egy dalba, amelynek nincsen feltétlenül köze a világban történő borzalmakhoz, talán megpendítek olyan húrokat, amelyek elgondolkodtatják az embereket.

Tokodi János: Van-e valami, amit szeretnél elérni a dalaiddal?

Sasha: Szeretném felvidítani az embereket, szórakoztatni. Nem akarom boldogtalanná tenni őket, mert elég szomorúság van a világban. Természetesen szeretek részt vállalni jótékonysági akciókban, például a UNICEF-fel, de mindez másodlagos, a zenémmel akarom elmondani, hogy van még remény, lesz még jobb is a helyzet.

Kóté Károly: Foglalkoztat a színészi karrier gondolata?

Sasha: Ki tudja? Őszintén bevallom, hogy dolgozom ezen, komolyan érdekel a dolog, bár nem vagyok színész. Először is lehetőség kellene, hogy kipróbálhassam, tudom-e csinálni. Szerintem a színészkedés akkor működik a legjobban, amikor a szívedből jön, amit csinálsz. Nem akarok leégni sem, de az sem lenne jó, ha agyondicsérnének, elég lenne, ha azt mondanák, jó munkát végeztem színészként is. Mindenképpen időre lenne szükségem, hogy gyakorolhassak, az elkövetkező két évben remélhetőleg lesz lehetőségem bemutatkozni egy kisebb szerepben.

Gyergyai Biborka: Hol érzed a legjobban magad?

Sasha: Szeretem a tengerpartokat, a strandokat, mindegy, hogy hol, csak vízpart legyen, mert néhány éve elkezdtem szörfözni, és nagyon élvezem. Imádok otthon lenni, mert állandóan úton vagyok, és jó újra látni az ismerőseimet. Ahol élek nem gyönyörű, de nekem akkor is szép. Minden országot szeretek, ahol úgy érzem, örömmel fogadnak, nem mint popsztárt, hanem mint embert. Van, hogy amikor megtudják, német vagyok, legyintenek vagy fintorognak, az ilyen helyeket nem kedvelem.

Macska: Club C\'e La Vie c. számodat a Sasha albumról 1000 x meghallgattam már. Szövege nagyon tetszik és azt gondolom, hogy saját élményeid alapján írtad meg. Igaz ez?

Sasha: Örülök, hogy ennyire tetszik! Igen, dalaim nagy része személyes élményekből táplálkozik, úgy gondolom, ez érezhető is, sokkal hitelesebb, mint ha lopott gondolatokkal tölteném meg őket.

Stocker Katalin: Ha jól tudom az eredeti neved így írják: Sascha. Miért változtattad meg művészként?

Sasha: Így egyszerűbb. Túl sokat kellett magyaráznom a helyes írásmódot, meguntam.

Faddi Imre: Sok sztár nehezen viseli a népszerűséget, Ön hogyan tudja ezt elviselni?

Sasha: Én élvezem! Reggel 10 óta folyamatosan beszélgetek különböző újságírókkal, és még mindig nem vagyok fáradt. (délután fél ötkor! a szerk.) Ez egy új lemez, úgy történetek, új mondanivaló, szeretek róla beszélni. Nem okoz semmiféle gondot számomra, ha a rajongókkal kell foglalkoznom, vagy interjúkat kell adnom.

Kricsfalussy Anna: Az éneklésen és a zenélésen kívül mi érdekel, vagy foglalkoztat még?

Sasha: Szeretem a sportot, együtt lenni a barátaimmal, vagy ilyenkor, amikor sok a promóciós munka, egyszerűen csak otthon pihenni, filmeket nézni, moziba járni. Ahol lakom, több helyen is vannak klubok, ahol akár jammelni is lehet az ott játszó zenekarral, bár időnként csak élvezem a muzsikát, és csak hallgatom, ahogy mások játszanak.

/C/

2001. október 10.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster