Kylie Minogue, a Dancing Queen

Három évvel ezelőtt a kiadója kirúgta. Az indoklás szerint túlságosan messzire távolodott a pop fő irányvonalától. Magyarán: nem fogyott a lemeze. Most újra minden oké. Kylie Minogue ismét a régi üdvöske. A Dancing Queen, aki az év egyik legnagyobb brit sikerét mondhatja a magáénak.

Mostanában a sajtó is szívesen foglalkozik vele, s mintha lassan a 33 éves, 1,52 m magas énekesnőt is elfogadnák a popdivák sorában. Az alábbi interjút a Music Express riportere készítette vele, ebből közöljük az érdekesebb részleteket.

- Egykori kiadód kirúgott, mivel a 97-as albumod - "Kylie Minogue" mérsékelten fogyott. Ezt követően készült el a "Light Years", s Kylie ismét szupersztár lett. Meglepett?

Kylie: Igen is, meg nem is. Arra gondoltam, hogy a "Light Years" sikeres lesz, de alábecsültem a sikerét. Nem hittem volna, hogy ilyen nagy számban fogják eladni.

- A "Kylie Minogue" nem volt rossz lemez...

Kylie: Pontosan. Meglehetősen nehéz körülmények között a lehető legjobbat csináltam. Magamról is nagyon sok mindent megtudtam abban az időben, ami nem éppen életem legboldogabb szakaszának számít. A "Light Years"-nél minden egészen másképpen történt. Minden benne résztvevőnek ugyanaz volta célja. A kezdetektől az volt az érzésem, hogy ebből valami nagyon jó, pozitív dolog fog születni. Aztán, amikor a Spinning Around kislemez Angliában Nr 1 siker lett, sírtam, s egy hétig állatira ideges voltam. Valóban nem erre készültem.

- A siker tehát valamiféle elégtétel volt...

Kylie: Igen,igen,igen...Az volt az érzésem, hogy még messze nem csináltam meg mindent,amit szerettem volna. Még nagyon sok tennivalóm van, s most itt vagyok és megcsináltam. S úgy tünik,hogy minden nagyon könnyen és simán zajlik. A "Fever" című albumot egy éven belül elkészítettük úgy, hogy három hónapig turnéztam, és még néhány más dolgot is megcsináltam. Nagyon szép korszaka ez az életemnek.

- Melyek voltak életed nagy változásai az elmúlt két évben?

Kylie: Hmmm... Sokkal tudatosabb lettem, mint korábban, s most az a személiység vagyok, aki valójában vagyok. Ma sokkal több kérdést teszek fel magamnak, mint évekkel ezelőtt. Valóban ellentmondásos: sokkal jobban el tudom fogadni magam, mint korábban,ugyanakkor sokkal több kérdést teszek fel magamnak.

- Akkor ki is vagy valójában?

Kylie: Ezt nemtudom csak úgy elmondani. Ez lehetetlen. Szerintem senki nem tudja ezta kérdést megválaszolni. Az emberazért él, hogyegyszer majdtudjon erre a kérdésre felelni. Popzenét csinálok, különböző egyéb dsolgokkal is foglalkozom, meglehetősenbonyolult egyéniség vagyok...Szeretek ilyen lenni, s nem is tudomelképzelni, hogy más legyek.

- A "független" Kylie után - aki Nick Cave-vel és a Manic Street Preachers-szel dolgoztál együttt - most az utolsó albumok, a Light Years és a Fever" a visszatérést jelentik a nyolcvanas évekhez. Hogyan történt ez a váltás?

Kylie: A "Light Years" egyszerűen egy popalbumnak készült, mert egy popalbumot akartam készíteni. A megfelelő lemez volt a megfelelő időben.Ez azonban nem jelenti azt, hogy ma is hasonlóképpen tennék. Arra volt jó, hogy az embereket arra emlékeztessem, ki is vagyok én. Szerettem "showgirl" lenni, szerettem csillogó ruhákat hordani, s most ismét minden olyan csillogó, s ez így van jól. A Spinning Around videojában forró nadrágot viseltem, s ma mindenki forró nadrágot visel. Akkoriban állapítottam meg, ha továbbra is azt csinálom, amit mások mondanak, akkor az olyan, mintha öngyilkosságot követnék el mások tanácsára. Hosszú évekig megmondták,hogy mit kell tennem. Ma már tudom, hogy önmagamnak kell lennem. S azt is tudom, hogy nálam ez a folyamat hosszabb ideig eltartott, mint a legtöbb embernél. A mai tinédzserek már sokkal előbbre tartanak, mint én az ő korukban tartottam.

- Mondhatjuk, hogy Madonna a példaképed?

Kylie: Minden bizonnyal komoly inspráció számomra a tinédzserkorom óta, amikor strasszokkal díszített övvel a Borderline-ra táncoltam. Életem különböző korszakai köthetők a Madonna-lemezekhez. Amit leginkább csodálok benne, mindig az a benyomásom, mintha egyszerre tíz helyen is ott lenne. De nagyon sok trendet, amit neki tulajdonítanak, nem ő indított el,hanem csak átvette és kiszélesítette azokat. Szerintem ő a világon a trendek legnagyobb egyesítője.


Kapcsolódó linkek:

Kylie Minogue - Fever
Kylie Minogue: óriási koncertek
Kylie fejét is hamarosan bekötik

2001. november 29.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster