Dolores O’ Riordan

Szeretek áldott állapotban lenni

Jó dalok, mint a Linger, kiváló albumok, mint a No Need To Argue, nagy sikerek, mint a Zombie, s még több magánéleti válság és idegösszeroppanás: a Cranberries ír énekesnője, Dolores O’Riordan nem panaszkodhat az unalmas élete miatt. Különösen most, hogy kétévi szünet után egy új albummal jelentkezett a poppiacon.

- Új lemeze, a Wake Up And Smell The Coffee egy pozítiv hangulatú album, sok vidám és boldog dallal…

- Ez annak a következménye, hogy most boldogok vagyunk. Ennek az albumnak a nagy részét a terhességem ideje alatt írtam. Szeretek áldott állapotban lenni. Ezért szól sok dal a szépségről és az örömökről. Például a Never Grow Old, amely egy olyan tökéletes pillanatot ragad meg, amikor nem vagy más, csak boldog. S a lemez címe is erre az állapotra utal, ébredj fel, s légy boldog….Élvezd az egyszerű dolgokat, s ne a karrier körül járjanak a gondolataid.

- 1996-ban, amikor a Lingerrel és a Zombie-val a sikerlisták élére kerültél, még a karrier járt a fejedben?

- Igen. Túlhajszolt voltam, s mindig rádumáltak, hogy tovább pörögjek. S ez később már ártott a karrieremnek is. Nagyon sokat okultam a történtekből. Ma már nem veszek mindent a szívemre.

- Akkoriban a testsúlyoddal is sok gondod volt.

- Valóban nagyon sovány és vékony voltam, s a testem a végén már ellenállt, nem akart működni. Nem tudtam aludni, csak kávét ittam, és nem tudtam enni. Már akkor rosszul éreztem magam, ha ételre gondoltam. Inni viszont sokat ittam. Alkohol nélkül már nem is tudtam elaludni. Ha lejöttem a színpadról, azonnal leöntöttem egy üveg bort. Az életem akkoriban a kávé, az alkohol és a cigaretta körül forgott. Nagyon szomorú történet. De azóta változtak körülöttem a dolgok.Limerickben, a lófarmomon sok időt töltök a férjemmel, Donnal és a gyerekekkel. Tényleg boldog vagyok.

- Az albumon az egyik legelgondolkodtatóbb dal a Time Is Thicking Out, amely a környezetvédelmi politikáról és a környezeti károkról szól.

- Ha az embernek gyerekei vannak, automatikusan megváltozik a gondolkodásmódja, s jobban odafigyel arra, mi történik körülötte a világban. S ekkor maguktól jönnek elő a kérdések, hogyan néz ki a világunk holnap, hogyan tudunk élni benne, s hogyan nőnek fel ezek a gyerekek?

- Az albumon ismét Stephen Street producerrel dolgozott a zenekar, aki korábban is bábáskodott a sikeralbumok körül.

- A zenekar utolsó albumával nagyon sok problémánk volt.Nem is sikerült olyanra, amilyenre szerettük volna. Ezért gondoltuk azt, hogy jobb lesz, ha olyan valakivel dolgozunk, akiről tudjuk, hogy vele biztosan menni fog az együttműködés. Igy is történt, s ez az albumon is érződik. Remélem ismét egy sikeralbumot készítettünk.

2001. december 13.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster