Justin Timberlake felnőtt?

Első szólóalbuma, a Justified már egy hónappal a megjelenést követően 1 millió felett jár. Második kislemeze, az ex-barátnőket piszkáló Cry Me a River mindenhol heavy rotációban fut, így Justin Timberlake méltán lehet elégedett. Memphis közelében lévő otthonában lustán kászálódik ki ágyából, ledöcög a földszintre, üdvözli édesanyját, Lynn Harless-t, valamint a család két kutyusát, Bearlie-t és Bellát, és még alig nyílt ki a szeme, de máris reggelijét követeli.

Három hete kénytelen otthon dekkolni, miután eltörte a lábát, így le kellett mondania a Justified összes promóciós kötelezettségét is. A múlt éjjel a városban járt, Aerosmith koncerten, elkísérte őt egy barátnője is, de az ideje nagy részét otthon töltötte, heverészett, videójátékokkal szórakozott, és hagyta, hogy édesanyja kényeztesse.

"Ezt már szeretem. - kommentálja. - Sajtos-steak szendvics, némi saláta és sültkrumpli."

Lehajol, hogy megdögönyözze a kutyákat, akik szemel láthatóan boldogan tűrik az édes tortúrát.

"Imádják őt. - meséli az anyja. - Hiányzik nekik, ha nincs itthon. Éppenséggel ez a leghosszabb idő, amit idehaza tölt, azóta, hogy tizenöt évesen elindult a karriere."

A stáb semmit sem bízott a véletlenre. A Justifiedon olyan világsztár producereket sikerült összeválogatni, akik az amerikai slágerlista első helyeit rendszeresen bérelik. Timbaland és a Neptunes boldogan állt az ifjú sztár rendelkezésére, és ez a lelkesedés érezhető is a korongon. Timberlake állítása szerint az egész album olyan messzire van az N'sync kölyök-popjától, amennyire csak lehetséges. Ahogy ecseteli muzikális fejlődését, napjaink feltörekvő tehetségeit hozza fel példának.

"Tudod mit? Bekapcsolom a tévét, és öregnek érzem magam. Avril Lavigne és a B2K az új arcok manapság, hozzájuk képest én veteránnak számítok lassan. Számomra ez az év az alapoktól való építkezés volt, mindent ellőről kezdtem, Váltanom kellett, nem is kicsit. Végetért egy négy éves kapcsolatom, házat vettem Los Angelesben, szólókarrierbe fogtam, és mindezt az egész világ előtt, anélkül, hogy elveszítettem volna a fejem. Az elmúlt három hetet itt töltöttem, távol a világ minden zajától, és volt időm visszatekinteni. Őszintén mondom, nagyon jó érzéssel tölt el mindez."

Természetesen nem ment minden zökkenőmentesen. Az egyébként tökéletes MTV Video Music Awards-os debütálása után sok rosszindulatú kritikát kapott, a legtöbben Michael Jackson utánzásával vádolták, és Britney Spears-szel való kapcsolatát is a végletekig kivesézte a bulvársajtó. Aztán jöttek a mocskos cikkek, amelyek Christina Aguilerától elkezdve egészen Janet Jacksonig mindenkivel hírbe hozták, és a Cry Me a River videója is nagy felfordulást okozott.

A klipben egy majdnem öt perces pszichodráma jelenetei peregnek le, a megcsalt és bosszúéhes férfi szerepében Justin látható, a csalfa szépséget pedig egy Britneyhez megszólalásig hasonlító modell játszotta el. "Azt hiszem, még mindig érzek valamit iránta, de nem tudom, hogy mit. Utoljára az MTV Awards után beszéltem vele, és rögtön pletyka lett belőle. Tulajdonképpen csodálkozom, hogy ez még mindig hír értékkel bír."

Justin a szobájába invitál, ami a tudor-stílusban épült ház emeletén található. Szobájában a kényelmes kanapén még mindig kicsomagolatlanul fekszik a gigantikus utazótáska. A két tévé készülék egymással szemben helyezkedik el, középen pedig két fotel, ez az a hely, ahol a sztár rendszeresen Halo-csatákat vív régi barátjával, Trace Ayalával.

Timberlake szülei akkor váltak el, amikor a kissrác betöltötte a kettőt. Két évvel ezután édesanyja hozzáment Paul Harless-hez, a helyi bankárhoz, és ketten nevelték fel a csendesnek látszó kölyköt. "Mindig lehajtott fejjel járkált, többnyire csak a feje búbját láttuk. Mindig is a tökéletességre törekedett, utálta például, ha koszos volt a cipője vagy a keze." Justin és anyja a mai napig nagyon közel állnak egymáshoz. Ő volt az, aki az N'sync nevet kitalálta, és a Mickey Mouse Club-os időszaktól kezdve egészen a mai napig fia mellett áll. Hogy mennyire jól nevelték, fényesen példázza, hogy az időközben világsztárrá ért ifjú megmaradt annak a barátságos, nyitott embernek, aki mindig is volt. Cseppet sem vette el az eszét a nyakába zúduló siker, és az N'sync legőrültebb időszakában is képes volt megmaradni a realitás talaján. Nem vásárolt Bentley-ket, nem költözött Los Angelesbe (bár vett egy házat, de inkább befektetésnek szánta, mint lehetséges alternatívának), és nem feküdt a plasztikai sebész kése alá sem.

"Nagyon különleges a kapcsolatunk. - mesél anyjáról. - Azóta a legjobb barátom is egyben, amióta tudom, ki akarok lenni. Nagyszerű asszony, eljön velem bulizni és sokszor tovább marad kint, mint én. Mindig mellettem állt. Néha arra gondolok, lehet, hogy ez a bajom a nőkkel, mindig hozzá hasonlítom őket, és ez egy eleve elvesztett csata."

Amikor arról kérdezzük, mennyire változtatja meg a saját karrierje az N'sync jövőjét, magabiztosan válaszol: "Nem oszlottunk fel, mi több, az ősszel új albumot tervezünk."

Hogy valóban képesek lesznek újra összejönni, vagy sem, egyelőre senki sem látja biztosan.

Egy biztos: Justin Timberlake felnőtt, és az N'sync már sohasem lesz a régi.

Persze, biztos, hogy jót tesz nekik a változás.

Justin új, Justified című albumát itt megvásárolhatod!

2003. január 17.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster