Blow Up

Blow Up
A Universal Music új férfi-projektje, a Blow Up együttes a napokban debütál. Az ex-Shygys-tag, Zoltán, és egy új felfedezett, Balázs vezetésével induló zenekar nagy reményekkel indul neki a rögös, de talán már kitaposott útnak, amelynek a végén ott várja őket az elismerés és a siker. Ezt bizonyítja a nagylemezről kimásolt, maxira kerülő Szállj fel! című darab is, amely klipváltozatából itt megnézhető egy rövid részlet.

Zolit már ismerhetjük a korábbi együtteséből. Te Balázs milyen háttérel (hátszéllel) kerültél ide ?

Balázs: Kb. nyolc éve vagyok jelen a zenében, és négy éve nagyon intenzíven. A pszichedelikus zenétől kezdve az unplugged-ig sokféle muzsikát játszottam és régebben doboltam is. Legutoljára a Supersonic nevű bandában énekeltem, illetve ez még most is - hobbizenekar szintjén - jelen van az életemben.

A Blow Up. Zoli tavaly október közepén keresett meg, és azóta folyamatosan együtt dolgozunk.

Hogyan sikerült ezt a duót kialakítani ?

Zoltán és Balázs
Zoltán: Annak idején, amikor a Shyguys-al abbahagytuk a zenélést, több problémám is volt. Zeneileg nem tudtam megvalósítani azokat az elképzeléseimet, amelyek a Blow Up-on keresztül kiteljesedhetnek. Ez egy igazán élőzenés album. Mind felfogásban, mind pedig stílusban teljesen mást igényel ez a zene. Mielőtt bekerültem a showbusiness-be, éveken keresztül kemény munkával próbáltam kialakítani valami komoly, határozott stílust, és nem sikerült. Ez volt az egyik fő mozgatórugója annak, hogy a Blow Up minőségi és igényes muzsikát csináljon.

Az volt a fő szempont, hogy egy olyan énekhangot kell találnom, aki megfelel a zenei elvárásoknak, és emberileg is jó kapcsolatot tudok vele kialakítani. Tavaly valamikor felhívtam a United énekesét, Barney-t, és megkérdeztem, hogy tudna-e ajánlani egy nagyon jó hangú, orgánumú énekest. Így hamar felvettem a kapcsolatot Balázzsal, és attól a pillanattól kezdve a professzionális szórakoztatás nagy hajóján utazunk mi is.

Muzikalitását illetőleg milyen kategóriába sorolható a Blow Up?

Blow Up
Balázs: Egész életemben, attól függetlenül, hogy milyen zenét játszottam, soha nem tudtam pontosan megmondani hogy milyen kategória, vagy stílus az pontosan, ahova besorolható a zenénk. Talán úgy lehet megfogalmazni, hogy egy olyan zenei közeget alakítottunk ki magunknak, amiben sok stílus és irányzat belefér. Ilyen pl. a funky, de a Walt Disney rajzfilmeket idéző zenei világ is ugyanígy megtalálható benne. Egy kissé érzelmes, de dinamikus és lendületes muzsika. Ehhez hozzájárulnak Horváth László sokat mondó szövegei is, és júlis végére várható a lemez megjelenése.

Zoltán: Egyetlen dolgot nagyon fontos még elmondanunk. Egyfajta hitvallás ez. Az, hogy most itt lehetünk, hogy veled beszélgethetünk, hogy a színpadra kiállhatunk, az mind a zenének köszönhető. Ez a muzsika nem a pénzről szól, nem a hírnévről, hanem arról, hogy örömet okozzunk magunknak.

Balogh Tibor

2001. május 31.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster