Blow Up

Blow Up
A Universal Music új férfi-projektje, a Blow Up együttes a napokban debütál. Az ex-Shygys-tag, Zoltán, és egy új felfedezett, Balázs vezetésével induló zenekar nagy reményekkel indul neki a rögös, de talán már kitaposott útnak, amelynek a végén ott várja őket az elismerés és a siker. Ezt bizonyítja a nagylemezről kimásolt, maxira kerülő Szállj fel! című darab is, amely klipváltozatából itt megnézhető egy rövid részlet.

Zolit már ismerhetjük a korábbi együtteséből. Te Balázs milyen háttérel (hátszéllel) kerültél ide ?

Balázs: Kb. nyolc éve vagyok jelen a zenében, és négy éve nagyon intenzíven. A pszichedelikus zenétől kezdve az unplugged-ig sokféle muzsikát játszottam és régebben doboltam is. Legutoljára a Supersonic nevű bandában énekeltem, illetve ez még most is - hobbizenekar szintjén - jelen van az életemben.

A Blow Up. Zoli tavaly október közepén keresett meg, és azóta folyamatosan együtt dolgozunk.

Hogyan sikerült ezt a duót kialakítani ?

Zoltán és Balázs
Zoltán: Annak idején, amikor a Shyguys-al abbahagytuk a zenélést, több problémám is volt. Zeneileg nem tudtam megvalósítani azokat az elképzeléseimet, amelyek a Blow Up-on keresztül kiteljesedhetnek. Ez egy igazán élőzenés album. Mind felfogásban, mind pedig stílusban teljesen mást igényel ez a zene. Mielőtt bekerültem a showbusiness-be, éveken keresztül kemény munkával próbáltam kialakítani valami komoly, határozott stílust, és nem sikerült. Ez volt az egyik fő mozgatórugója annak, hogy a Blow Up minőségi és igényes muzsikát csináljon.

Az volt a fő szempont, hogy egy olyan énekhangot kell találnom, aki megfelel a zenei elvárásoknak, és emberileg is jó kapcsolatot tudok vele kialakítani. Tavaly valamikor felhívtam a United énekesét, Barney-t, és megkérdeztem, hogy tudna-e ajánlani egy nagyon jó hangú, orgánumú énekest. Így hamar felvettem a kapcsolatot Balázzsal, és attól a pillanattól kezdve a professzionális szórakoztatás nagy hajóján utazunk mi is.

Muzikalitását illetőleg milyen kategóriába sorolható a Blow Up?

Blow Up
Balázs: Egész életemben, attól függetlenül, hogy milyen zenét játszottam, soha nem tudtam pontosan megmondani hogy milyen kategória, vagy stílus az pontosan, ahova besorolható a zenénk. Talán úgy lehet megfogalmazni, hogy egy olyan zenei közeget alakítottunk ki magunknak, amiben sok stílus és irányzat belefér. Ilyen pl. a funky, de a Walt Disney rajzfilmeket idéző zenei világ is ugyanígy megtalálható benne. Egy kissé érzelmes, de dinamikus és lendületes muzsika. Ehhez hozzájárulnak Horváth László sokat mondó szövegei is, és júlis végére várható a lemez megjelenése.

Zoltán: Egyetlen dolgot nagyon fontos még elmondanunk. Egyfajta hitvallás ez. Az, hogy most itt lehetünk, hogy veled beszélgethetünk, hogy a színpadra kiállhatunk, az mind a zenének köszönhető. Ez a muzsika nem a pénzről szól, nem a hírnévről, hanem arról, hogy örömet okozzunk magunknak.

Balogh Tibor

2001. május 31.Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster