Dido

Egy afrikai királynőről nevezték el

Dido karrierje kezdetén a Faithless-szel énekelt, majd önállósította magát, s a No Angel című albummal az USA-ban berobbant az élvonalba. Nevét azonban az Eminemmel közösen készített Stan című felvétel tette ismertté. Azóta világsztár, s már Európában is jól ismerik.

Dido
Bár a rajongók némileg tanácstalanul ejtik ki ezt a furcsa keresztnevet, amelynek eredetéről - többek közt a Top of the Pops című műsorban is faggatták.

- Hello Dido, miért van ilyen szokatlan keresztneved?

Dido: Erről kérdezzétek a szüleimet, ők választották.

- Te soha nem kérdezted meg őket?

Dido: Dehogynem. A nevet egy afrikai királynő után kaptam, aki hasba szúrta magát egy karddal, miután a szeretője elhagyta. Tudjátok, az apám könyvkiadó és történész, anyám pedig szívesen olvassa a latin irodalom klasszikusait. Az alapvető ok azonban az, hogy szükségük volt egy olyan névre, ami o-val végződik, mert a fiútestvéremet Rollonak hívják.

- A szüleid ilyen rámenős, határozott emberek?

Dido: Mondhatjuk így is. Például, amikor gyerekek voltunk, nem volt televiziónk. A szüleink szerint inkább a kreativitásunkat kellett fejlesztenünk. Emiatt akkoriban elég gyakran voltam morcos. De utólag mégis hálás vagyok a szüleimnek. Sokat olvastam, sokat gondolkoztam, s elkezdtem dalokat írni. Rollo pedig már 13 évesen megírta az első regényét.

- Miről szól a cselekménye?

Dido
Dido: Egy macskáról, aki irigységből megöli a legjobb barátját, egy egeret. Ezt követően a városba menekül, ahol nagyon sok kalandot él át. Rollo esténként felolvasta nekem a könyv részleteit, mert sokáig ugyanabban a szobában aludtunk.

- Ez azt jelenti, hogy jól megértitek egymást?

Dido: Természetesen. Tulajdonképpen soha nem veszekedtünk, nagyon jól kijövünk egymással. Ő az albumom dalainak a megírásában is közreműködött, és ő volt a producer. Faithless-szel is jól éreztem magam. De végül a saját magam lábára akartam állni.

-Hogyan jött össze a munka Eminemmel. Rendesen viselkedett?

Dido: Igen, ő egy helyes srác. Eleinte csak használni akarta aThankYou című dalomat. de én arra gondoltam, hogy ha már használja, akkor nekem is legyen részem benne. Így játszottam el a videon Stan barátnőjét, és részt vettem az Anger Management turnén is.

- Egy olyan fazon, mint Eminem közel áll hozzád?

Dido: Eminem alapjában véve egy helyes srác. Igaz, seggfejnek tűnik, de valójában Eminem nem ilyen.

2001. április 18.Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster