Ricky Martin játssza a szemérmest,
de bevallja, szeretne megnősülni

Ricki Matin Madonnával

Egy exkluzív meghallgatás a latino legendánál, egy hatalmas francia ágyon: nők ezreinek fantáziáját mozgatja meg, úgyhogy amikor a londoni Sanderson Hotelben lehetőségem nyílt arra, hogy a sztár hálószobájában csinálhassak interjút, nem tagadom, én magam is éreztem azt a furcsa bizsergést.

Magasabb, mint gondoltam, szemmel láthatóan alváshiányban szenved, ami a sztársággal való hajszának és az elmúlt éjszaka, Miami és London között megtett repülőútnak tudható be.

Ricky Martin a showbiznisz legkeményebben dolgozó embereinek egyike, nem véletlen, hogy az elmúlt években több mint 40 millióan álltak sorba lemezeiért a világ minden pontján, jelenlegi vagyonát 60 millió fontra becsülik, rajongói között olyan megasztárok vannak, mint Madonna vagy George Michael.

1999-ben, a Livin' La Vida Loca folyt minden egyes kereskedelmi rádió csapjából, képtelenség volt úgy szörfözni a tv csatornák között, hogy ne találkozzunk a Puerto Rico-i szívtipró klipjeivel, a 28 éves fickót lányok tömegek várták a repülőtereken, mindezek ellenére még mindig nagyon sokan kérdőjelezik meg szexuális hovatartozását, a bulvárlapok folyamatosan cikkeznek arról, hogy bár George Michael rendkívül elismerően nyilatkozott róla, egyúttal arra is bíztatta, az egész világ előtt vállalja homoszexualitását… Mi a helyzet ezekkel a pletykákkal?

Ricki Martin
- Nem sokat tehetek ellenük - izeg foteljában -, ha már egyszer eldöntötték, hogy ezzel akarják eladni a magazinokat, az én szavam már nem igazán számít. Azok az emberek terjesztenek ilyesmit, akiknek túl sok a szabadidejük és nincs saját életük, amivel foglalkozhatnának, vagy csak egyszerűen olyannak akarnak látni, amilyenek ők maguk, és idegesítem őket azzal, ha más vagyok. Megtehetném, hogy megnősülök és apa leszek, vagy 27 barátnőt tartok egyszerre, a bulvársajtót ez úgysem fogja érdekelni, akkor is lesznek idióták, akik azt terjesztik, meleg vagyok. Akár egy tehénnel csinálom, vagy egy seprűvel, egy repülőgéppel, akár egy nővel, senkinek semmi köze hozzá, nem hiszem, hogy bárkinek köteles lennék beszámolni arról, hogy kivel osztom meg az ágyamat. Természetesen sok homoszexuális van a rajongótáboromban, de amikor a színpadon énekelek, nem gondolok sem lányokra, sem fiúkra, sem lovakra vagy nagyszülőkre, a zeném mindenkinek szól.

A találgatásokra az is okot adhatott, hogy tavaly megszakad tíz éves kapcsolata a gyönyörű brazil tv bemondónővel, Rebecca de Albával - elmondása szerint azért, mert munkatempójuk nem engedte, hogy elegendő időt tölthessenek együtt. A sajtó természetesen rögtön reagált, a bulvárlapok hosszan cikkeztek arról, hogy Rebecca féltékenykedése Madonnával szemben elviselhetetlenné vált.

- Négy évvel ezelőtt egy hajszál választott el attól, hogy megnősüljek, olyannyira, hogy az apámmal el is mentünk egy ékszerüzletbe, hogy az eljegyzési gyűrűt megvegyem. Ahogy ott álltunk, egyszer csak odafordultam hozzá, és azt mondtam: "Tudod, mit, apa? Felejtsük el, nem tudom megtenni", mire ő csak annyit válaszolt: "Bolond vagy fiam, menjünk innen". A lány, akinek a gyűrűt vettem volna nem is sejtette a dolgot, később tudta meg valaki mástól, hogy miben sántikáltam.

A meleg-nem-meleg pletykáknak az is ellentmond, hogy többször kijelentette, aktívan keresi élete párját, válasza a kérdésre meglehetősen egyértelmű:

- Nem állok készen a házasságra. Karácsonykor töltöttem be a 29-et, de abban a kultúrában, ahonnan én jövök, ez a kor már túl öregnek számít ahhoz, hogy az ember családot alapítson. Nálunk a 20 éves srácok már mind nősek és 26 éves korukra már túl vannak a váláson is, aztán újra kezdik az egészet. Az én tervem az, hogy inkább élvezem az életet. Facér vagyok, egy napon feltétlenül szeretnék majd az oltár elé állni, de a helyzet az, hogy sajnos mindig azok a nők érdekelnek, akik észre sem vesznek engem. Már a suliban is kiszúrtam magamnak azt a lányt, aki sosem kedvelt, de én halálosan szerelmes voltam belé. Azokat a nőket szeretem, akiknek erős a személyiségük, akik tudják, mit akarnak, erős az akaratuk és tudják azt is, hogyan érjék el céljaikat. Olyan nőt keresek, aki megtanít repülni és a magasba reptet. Lehet, hogy olyasvalakit keresek, aki az anyámra hasonlít, aki legalább annyira intenzív és őszínte, és nem fél kimondani, amit gondol. De nem akarok olyat, aki kontrolál engem, hisz latin vagyok, ezt ne felejtsük el. A gyerekkorom csodálatos volt, mert anyám megtanított, hogy a családot tisztelni, becsülni kell, és egy napon szeretném ezt továbbadni saját gyermekeimnek is.

A kor nem számít túl sokat - folytatja -, az a fontos, hogy szellemileg passzoljunk, és persze élek halok a szép lábakért. Az anyaságot is attraktívnak találom. Vannak nők, akik nem akarnak teherbe esni, mert attól félnek, hogy tönkremegy az alakjuk, de ez hülyeség. A várandós nő gyönyörű.

Ezek után ugye nehéz elképzelni, hogyan kaphattak szárnyra azok a pletykák?

Ricky, aki sokat törődik külsejével és azzal, hogy csábosan nézzen ki, nem mindig érezte magát jól a bőrében.

- Most jól érzem magam, de volt időszak, amikor problémát jelentett a külsőm. Egész másképp néznek az emberre, ha szex-szimbólumként emlegetik, nem veszik komolyan, üresfejűnek tartják. De aztán az eszeme jutott, mit adott Elvisnek, Jim Morrisonnak vagy Madonnának, és megtanultam használni. Amikor a színpadon vagyok, a szexualitás része a shownak, és ez így van rendjén. Puerto Ricoban már a két éves gyerekek életében is ott van a ritmus, a salsa. Amikor salsát táncolsz, az olyan, mintha egy rituális szerelem táncot járnál. Azt kérdezed, beindulok-e, amikor táncolok? Ha te ezt nem érzed, amikor a táncparketten vagy, akkor igazából nem is tudsz táncolni.

Finom spanyol-amerikai akcentusával új albumáról, a Sound Loadedről mesél, és az új single-ről, a She Bangs-ről. De mit is jelent a címe?

- Azt hiszem ugyanazt jelenti mindenhol a világon. - nevet - Ok, talán Angliában nem lehet kimondani.

Ricky - Enrique Martin Morales - 1971 Karácsony estéjén született San Juan-ban, Puerto Rico fővárosában. Két éves volt, amikor a titkárnőként dolgozó édesanyja Nereida elvált pszichológus édesapjától, Enrique-től.

- Boldog gyermekkorom volt, négy bátyámmal anyuval éltünk, aki nagyon keményen fogott minket. Amikor azt mondam, a divatszakmában akarok dolgozni, csak annyit válaszolt, "nem", és kész. Ő nevelt fel bennünket, de apám is közel volt hozzánk.

A kis Enrique imádott szerepelni, a tükörben utánozni a sztárokat, és mindig arról álmodozott, hogy a reflektorfényben áll.

Hat éves korában beválogatták egy spagetti reklámba, és onnantól fogva beindult karrierje. 1984-ben, 12 évesen a latin fiúcsapat, a Menundo tagja lett, óriási tömegek előtt léptek színpadra. 17 éves korában azonban belefáradt az egészbe, és elhagyta az együttest, New Yorkba költözött, hogy megszabaduljon a sztársággal járó terhektől.

- Csak ültem a parkban egy padon, és semmit sem csináltam. Próbáltam rendbe szedni a gondolataimat.

Ez alatt megromlott kapcsolata az édesapjával, és bevallja, hosszú ideig nem beszélnek egymással.

- Bár pszichológus volt, mégsem tudta megoldani a köztünk felmerülő problémákat. Túl büszke voltam, de egyszer csak eléálltam, és azt mondtam, "szeretlek, apa". Azóta megint jóban vagyunk.

A New Yorkban töltött év után visszatért Puerto Ricoba, ahol vezető szerepet kapott egy mexikói musicalben, és elindult szóló karrierje. 1994-ben, ajánlatot kapott, hogy egy amerikai szappanoperában, a General Hospital-ben játsszon.

Első szólólemeze, a Medio Vivir lett az első spanyol nyelvű album harminc év óta, ami bekerült az angol top 10-be, és innen már megállíthatatlanul jöttek a sikerek.

A Grammy díjkiosztón való szereplése után maga Madonna kereste meg őt egy duett ajánlattal, Ricky volt az első, akivel a szupersztár hajlandó volt együtt énekelni, mi több, ő maga kezdeményezte a dolgot.

- Ugráltam a boldogságtól. - emlékszik vissza - Nagyon nagy hatással volt az életemre, nem csak zenei szempontokból. Madonna tudja, mit akar, és nagyon keményen megdolgozik érte, ezt nagyon becsülöm benne. Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam családot alapít Guy Ritchie-vel. A mai napig tartjuk a kapcsolatot, mostanában épp arra próbál rávenni, hogy vegyek én is egy házat Angliában.

Három ház Puerto Ricoban, egy Los Angelesben, egy másik Miamiban, nem lenne csoda, ha Ricky megfogadná a tanácsot, hisz Angliában legalább akkora sztár, mint az Egyesült Államokban. Tavaly júniusban két Billboard díjat is begyűjtött, latinos stílusával rengeteg művészre volt hatással.

- A latin szellem a szenvedélyről és az odaadásról szól. - mondja, majd búcsúzik - A szexualitás és a lélek ugyanarról a tőről fakad, nem számít, honnan jöttél, csak az, hogy érezd.

És az ő rajongói éreznek.


Kapcsolódó linkek:

http://www.rickymartin.com

2001. január 30.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster