Teljes az összhang

A Back II Black zenekar alig egy éve jelentős átalakuláson ment keresztül. A csapat azóta kiegyensúlyozozzságot, derűt áraszt.

-Mi változott, mióta az új felállásban zenéltek?

A Back II Black zenekar
-Most összhang van, baráti a viszony a tagok között. Régebben sok volt a feszültség, ami természetesen nem írható egy ember számlájára, de a vibrálás, ami volt csapaton belül, evidens módon kihatott a produkcíóra is. Ma minden Back II Black tag számára első és legfontosabb a zenekar. Úgy érezzük, konfliktushelyzet abból adódik legtöbbször, hogy nem beszélik meg az emberek rendesen a problémákat. Mivel mi mindent átrágunk, nem is egyszer, kiküszöböljük az esetleges feszültségeket, igyekszünk közös nevezőt találni. Lépésről lépésre haladunk...

-Az első lépésen túlvagytok...

-Igen, a tagcsere bevált. Minden év új feladatok elé állít minden zenekart. Egy új album elkészítése, a hangzás. és nem utolsósorban az, hogyan kommunikálunk a közönséggel, a világgal. Nekünk nem tetszik a jórészt sablonos könnyűzenei élet és a közönség közti viszony.

-Mi a stratégiátok?

- Természetesen tisztába vagyunk vele, hogy nem tudunk elrugaszkodni a valóságtól teljesen. Terveink vannak, törekszünk a másra. Egy terv csak addig tart, míg kitalálod, és mindent megteszel, hogy megvalósítsd. Előfordult már, hogy elterveztünk valamit, és önhibánkon kívül nem jöttek össze a dolgok. Ma már nem "kiabáljuk el" előre a céljainkat, de magasra tettük a mércét.

-Nagyon sokat hallani, hogy szponzor nélkül nagyon nehéz érvényesülni....

-Nekünk nincs támogatónk. Ismeretség-függő a dolog. Mi hiszünk abban, hogy szponzor nélkül is meg lehet csinálni mindent. Tapasztalat, kitartás, lelkesedés kell hozzá.

-Milyan a viszony a kiadóval?

-A Sonynál vagyunk. Jó a kapcsolat, elfogadják a véleményünket. Feltétlen a bizalom, mindkét részről.

-Mostanában mintha nem lenne túl erős a médiátok...

-Igen, az elmúlt év hagyott némi kívánnivalót maga után, bár a december már erősebb volt..Eljutottunk olyan műsorokba is, amik nem feltétlenül könnyűzenei vonatkozásúak..Nem tartjuk egézségesnek, hogy felkapnak egy együttest, és ha tetszik, ha nem,a csapból is az folyik.. Nézd csak meg az un. "Dáridó-bérleteseket", mégsem fogy úgy a lemezük, ahogy szeretnék..De ott van például a Tankcsapda, akik teltházas koncerteket adnak, mégsem hallod őket folyton a rádióban..Bonyolult dolog ez.

-Milyen a pozicíótok a magyar könnyúzenei életben?

-Megítélésünk szerint jó helyet foglalunk el. Nincs menedzserünk, mégis megy a szekér. Profizmusra törekszünk. Gábor ellát minden menedzseri feladatot úgy, hogy a nem megy a zene rovására. Ő munkamániás.Emellett mindannyian főállású Back II Black zenészek vagyunk. Fel vannak osztva egymás között a feladatok.

-Hogy alakul a januári programotok?

-Elkészültünk az új album felével. Azon tanakodunk, mi az a zsáner, hangzás ami még hiányzik. Valószínű, hogy felkérünk pár általunk nagyra tartott szövegírót is, hogy írjon a lemezünkre, hogy ezáltal is színesítsük a hangzást.Április közepéig a tervek szerint megjelenik az új maxi, majd egy hónapra rá, ha minden jól megy, kijön a nagylemez is.

-Alapvetően élő zenekar vagytok, vállaltok play-back fellépést?

-Mindenki vállal, de mi igyekszünk megőrizni az egézséges arányt az élő és play-back fellépések között. Nívótlan, igénytelen helyekre -csak a pénzért - nem megyünk el játszani. Mindig azt kérdezzük azoktól a csapatoktól, akik a playback-re szakosodtak, és nincs is más írányú törekvésük, hogy "miért".. Mi motíválja őket, miért szeretnek énekelni, vagy táncolni? Mitől hiteles amit csinálnak?

De ez a téma már lerágott csont, nem is érdemes foglalkozni vele. Ez is, mint minden változni fog, remélhetőleg.

-Hogyan definiálnátok az általatok képviselt stílust?

-Nézd, a stílusok mára már összemosódtak, nem lehet elkülöníteni őket, hisz egy nótán belül is keverednek zenei irányzatok. Olyat próbálunk csinálni, amit 10-20 év múlva is fel merünk majd vállalni. Mi ZENÉLÜNK....

2001. január 18.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster