Backstreet Boys

Amerikai szépségek

Backstreet Boys
A Smash Hits-nek adott interjúban a Backstreet Boys tagjai - többek között - nadrágjuk letolásáról, nyolc album eladásáról és a Burger King WC-jének takarításáról mesélnek.

Az újságírók a Backstreet Boys-szal készítendő interjú előtti napon érkeztek meg a szállodába, New Yorkba, de nem engedték be őket, mivel Clinton elnök épp a szomszédban vacsorázott. Amikor végre a hatalmas autókból álló konvoj elhaladt, viccesen megjegyezték a szálloda portásának: azt hittük, a BSB-fiúk tovább maradnak, mire az - döbbenetünkre - azt válaszolta, "Nem, az még ettől is sokkal nagyobb felhajtás lett volna".

Pillanatnyilag a BSB a világ legnépszerűbb pop csapata, s a fiúk boldogan osztják meg az érdelődőkkel, merre voltak, mit csináltak az utóbbi időben. Kevinnek térdvédőt kell viselnie, mert Kawasaki crossmotorjával túlságosan vad kalandokba keveredett. Időközben bajuszt és szakállat is növesztett. B-Rok kockás pólóba és nadrágba öltözve szintén borostás, Howie D pólóban és farmerban ül le az interjúhoz, hosszúra nőtt göndör haját kiegyenesíttette. Nick szinte semmit sem változott, Atari T-shirtben, babaarccal, mosolyogva nyilatkozik, AJ pedig könyékig egy tál chipsben matat, a haját most éppen rózsaszínűre festette…

Miért adtátok ki ilyen hamar az új anyagot? Csak négy hónap telt el a Millenium utolsó kislemeze és az új album első single-je között.

Kevin: Egy kicsit túl gyors a tempó szerinted? (nevet) Számunkra ez volt a megfelelő időzítés. Nem voltunk távol sokáig, de mégis volt egy kis pihenőnk. Eltűntünk, de nem felejtettek el. Így kellene nevezni az új albumunkat is.

Howie: Nagyon jó érzés, hogy visszajöttünk, számunkra úgy tűnt, mintha egy csomó ideig vakáción lettünk volna. A csapatból többen megnősültek, és azt gondoltuk, hiányérzetük lesz a rajongóinknak, de nem így lett, a jó időzítésnek köszönhetően.

Az igazat megvallva nem is pihenhettek sokat. Szinte mindegyik fiú elfoglalta magát, Kevin és Brian megnősültek, AJ pedig egy rockosabb projekten dolgozott, a Johnny No Name-en, valamint floridai otthonába invitálta az MTV kameráit, egy "kulcslyukon-át-leskelődő" típusú dokumentumfilm erejéig.

"Borzasztó volt - mondja - Master P-nek van vagy 14 medencéje, Ozzy-nak egy hatalmas villája, ezek után ott voltam én, akinek csak egy háza van, meg néhány kutyája."

Howie színészkedéssel próbálkozott. Hogy is volt ez?

Backstreet Boys
Howie: A Roswell High utolsó epizódjában egy sziklamászót játszottam. Bemutatok néhány új alient, akiket majd a következő részekben lehet majd látni, és én leszek a vezető!

AJ: Milyen ruhában vagy?

Howie: Szürke öltöny és nyakkendő.

Nick: És meddig vagy látható?

Howie: Oh.. kb öt másodpercig. Az enyém volt az utolsó epizód utolsó sora. "Elkezdődött." Valami ilyesmi. Felkértek, hogy játsszak a következő szezonban is, de majd meglátjuk, mennyire lesz időm.

AJ: Na, csak figyuzz ki engem és Nicket. El fogsz ájulni!

Nick: Akciódús filmben akarok szerepelni. Ha kapnék egy olyan Arnold Schwarzeneggeres szerepet, ahol nem kell sokat dumálnom, attól tök boldog lennék.

AJ: Amikor Nick-kel kölykök voltunk, mindketten odáig voltunk a képregényekért, és rajongtunk az olyan filmekért, mint az X-men. Van néhány szereplő, akiket újra elővesznek az új részben, jó lenne az egyik szerepet elcsípni, tudom, Nick is benne lenne.

És mi van a zenével?

AJ: Howienek van terve. Nick az öccsével szeretne dolgozni, nekem meg volt a Johnny No-Name. Mindannyian hajlunk dolgokra, de nem vesszük komolyan, hogy "hú, fölveszem az albumomat, amíg ti turnéztok". Egyszerűen mindenki csinál valamit, ami boldoggá teszi.

És milyen volt a Burger Kingben dolgozni, mennyi arany csillagot gyűjtöttetek? (B.K. reklámban szerepeltek..)

Howie: Mennyi mit???

Nick (izgalomba jön): Tudod, amikor a Burger Kingben dolgozol, arany csillagokat kapsz, ha jól végzed a munkádat.

Brian: Nick kapta a legtöbbet.

Kevin: Ő volt a sültkrumplikirály! (Brian elneveti magát) Azért kapod a csillagokat, mert kitakarítod a klotyót.

Howie: Neeem, én kaptam egy pár Whoppers-t, ez minden.

És letoltátok a nadrágotokat a Rolling Stone magazinnak…

Kevin: Fotózgattunk és azt mondták, csináljunk valami őrültet, úgyhogy úgy döntöttem letolom a gatyámat.

Brian (szarkasztikusan): És ő a vezér, úgyhogy követnünk kellett. (nevetés)

Howie: Igen, megszellőztettük a….

AJ (közbevág): Épp most készülünk egy újabb fotózásra velük, a 80-as évek pop stílusában. Kevin ki akarja festeni a szempilláját, én rúzst fogok viselni, Brian mohikán frizurát akar, nyolcvanas évek béli punknak akar kinézni, rövid pólóban, szűk farmerban és naaaaaagy tüskés hajjal.

Kevin (ügyet sem vetve AJ-re): Azt mondtam, mi lenne, ha leejtenénk a nadrágunkat…

-Ok fiúk, dumáljunk most az új lemezetekről, a Black And Blue-ról?

Mi a gond például a Sárga és Rózsaszín-nel?

Kevin: Megfordult a fejünkben a fukszia és narancs…

AJ (nevetve): Még az a szerencse, hogy nem viseltünk több színű cuccot aznap. Semmi nem jutott az eszünkbe, és fotózásunk volt, fekete ruhában, kék háttér előtt, és Brian megjegyezte: olyan fekete-kéknek nézünk ki.

Brian: Bedobtuk az ötletet, és megragadt.

AJ: Szimbolikus jelentése van számunkra. Ebben a szakmában rengeteg ütést szenvedsz el, nagyon sokan és sokszor megbántanak, keresik azt a rést, ahol belédrúghatnak, de senki sem tökéletes, ezt észben kell tartanod. Ahogy az egyik dalunk is mondja: "azt vágsz a fejünkhöz, amit akarsz, de akkor is maradunk még egy jó darabig". Nem fogunk eltűnni egyhamar, úgyhogy fel azzal a kesztyűvel.

- Mi lett volna, ha a Black And Blue megbukik, és nem adtok el, csak mondjuk 8 példányt?

Kevin: Az szívás lenne. (mindenki nevet)

Brian: Én is vennék nyolc példányt, ezzel megdupláznám az összeladást egy nap alatt.

AJ: Sírni kezdenék és kimennék a forgalomba játszani.

Nick: Én meg felülnék a hajómra és eltűnnék valahol, ahol soha többé nem zavarna senki.

AJ: Nem, tudod mit? Komolyan, ha nyolc albumot adtuk volna el, abban a sors keze lett volna, és azt jelentené, nem vagyunk már menők. Ok, rendben van, nagyszerű karrierünk volt, jól éreztük magunkat, jót buliztunk, ennyi.

Nick: Azért imádkozunk, hogy ez ne történjen meg!

Howie: Nem fog megtörténni, de ha mégis, majd összehozunk egy újabb albumot, jó gyorsan.

Kevin: Válságstábot alakítanánk és újracsoportosulnánk.

Brian: Megpróbáljuk nem túl magasra rakni a céljainkat, hanem reálisan gondolkodni, és elérhető dolgokért indulni.

- Tehát kilenc példány?

Brian: Tíz, talán tíz és fél, ha elég szerencsések vagyunk...

- Ki fog először szólólemezt csinálni?

Brian: Fogalmam nincs.

AJ: Nick! (szarkasztikusan) Hahaha!

Howie: Nem tudjuk. Lehet, hogy mind az öten egyszerre. De nem együtt.

Nick: Valahogy úgy.

- Meddig akartok a pályán maradni?

Kevin: Addig, amíg élvezzük.

Backstreet Boys
Brian: Addig, amíg együtt tudunk működni, hogy jó zenét csináljunk. Nem akarjuk engedni, hogy kívülről döntsék el, mi a helyes ennek a zenekarnak. Néhányunk indíttatást érez, hogy szólóban is kipróbálja magát, és nem fogunk egymás útjába állni, de az első a csapat. Így kezdtük, és így tervezzük a befejezést is.

- Mire emlékszetek a kezdetekből?

Brian: Baromi jókat buliztunk, talán a leges-legjobban akkoriban. Találkoztunk egy csomó sztárral, körbeturnéztuk az Egyesült Királyságot, Európát… hihetetlen volt.

Kevin: Mindenféle helyen megfordultunk Angliában, együtt játszottunk a Boyzone-nal, az All Saints-szel, akkor még csak Mel és Shaznay voltak a tagjai, mindez 95-ben.. fantasztikus volt.

- Mindezek után mit gondoltok, mennyire vagytok híresek?

Kevin (meggondoltan): Azt mondanám, hogy az emberek kb. 50%-a hallott már rólunk.

Brian: Hány milliárd ember él a Földön? Még mindig sokan vannak, akik nem tudják, kik vagyunk.

- Akkor most 51% vagy 49%?

Kevin: Válasszuk az 51%-ot.

2001. január 4.



Click to Visit

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster